3 ok, amiért az Ethereum [ETH] 2020-ban elérheti a Holdat

hirdetés Phemex

Az Ethereum, a Bitcoin után a második legnagyobb kriptovaluta továbbra is a befektetők és a fejlesztők kedvencei között van. Az XRP röviden felülmúlta 2016-ban és 2018-ban, de ettől eltekintve folyamatosan megtartotta második rangját CoinMarketCap’s a legnépszerűbb kriptovaluták piaci kapitalizáció szerint. Bár 2019 lassú év volt a kriptovaluta számára, ahol 2018. január 13-i 1432,88 dolláros ATH-jának kevesebb mint 10% -ával kereskedett – 2019. június 26-án csak 361,40 dolláros csúcsot ért el, a helyzet állása változhat az évben 2020.

Ethereum árForrás: pénzérmék

Itt van 3 ok, amiért az ETH ára elérheti a holdat 2020-ban –

# 1 – Az Ethereum 2.0 úton van

Indulásakor az Ethereum bejelentette a fejlesztés 4 lépcsős ütemtervét, amelynek eredményeként végül az Ethereum olyan szuperszámítógéppé válik, amely képes bármilyen kód hatékony végrehajtására. A 4 fázis a következő –

  • Határ (2015. július) – A kezdeti szakasz, amely lehetővé tette a felhasználók számára, hogy a munka bizonyításával (PoW) konszenzussal bányásszák az étert, és a fejlesztők DApps-eket építsenek.
  • Tanya (2016. március) – A frissítés megalapozta a jövőbeni fejlesztéseket, és megkönnyítette a fejlesztők számára az Ethereum platform használatát a minimálisan életképes termékek létrehozásához.
  • Világváros (2017. október) – Ennek a szakasznak az Ethereum fejlesztési javaslatai (EIP) a biztonságra és a sebességre összpontosítottak az Ethereum platformon. Két szakaszban folytatták – Bizánc és Konstantinápoly.
  • Higgadtság (Sorban áll 2020-ig) – Ez a frissítés végül a tétbiztosítás (PoS) konszenzus algoritmusát hozza az Ethereumhoz, hogy többek között hatékonyabbá és kevésbé energiafogyasztóvá tegye.

Jelenleg a Metropolis szakaszban vagyunk, és a Serenity szakasz hamarosan megkezdődik. Szilágyi Péter, az Ethereum Alapítvány vezető fejlesztője nemrégiben megerősítette, hogy az isztambuli keményvillát 2019. december 4-én tervezték megindítani. A keményvilla célja a gázköltségek csökkentése, a Zcash-szal való kompatibilitás növelése, a skálázhatóság növelése és a sokoldalúság bevezetése a szerződésekben. , közelebb hozza az Ethereumot a 2.0-s verzióhoz.

A Serenity szakasz több EIP-t is tartalmaz, amelyek segítenek az Ethereumnak szuperszámítógéppé válni. Tartalmazzák –

  • A tét igazolása (PoS) konszenzusos módszer – Az egyik legizgalmasabb fejlesztés, amelyet az Ethereum kap, az a PoS konszenzusos módszerre való áttérés a Proof of Work (PoW) részéről. A PoW konszenzusos módszer egy összetett matematikai probléma megoldását foglalja magában egy blokk, és ezáltal az enyém kriptovaluta validálásához. A módszert súlyosan kritizálták az általa fogyasztott nagy energiamennyiség miatt. A PoS-módszert alkalmazó Casper-protokoll azonban megköveteli, hogy az Ethereum tulajdonosai tétet szerezzenek a hálózaton végzett tranzakciók érvényesítéséhez. A blokk visszaigazolása után az érdekelt felhasználók blokkjutalmakat és hálózati díjakat nyernek. Ez a módszer, mivel nem igényel semmiféle bányászatot, sokkal energiatakarékosabb lesz.
  • Szilánkos – A szilánkosítás az Ethereum méretarányos megoldása. Az aprítás során a tranzakciókat felosztják csomópontok csoportjainak, amelyeket szilánkoknak neveznek. Minden szilánk feldolgozza a tranzakciókat, ahelyett, hogy feldolgozná a hálózat összes tranzakcióját. Ily módon számos tranzakció párhuzamosan feldolgozható.
  • eWASM – Az Ethereum WebAssemly (eWASM) az Ethereum Virtual Machine (EVM) helyettesítője. Lehetővé teszi a fejlesztők számára, hogy az Ethereum saját nyelvén – a Solidity – más nyelveken is kódolhassanak. Emellett sokoldalúbbá teszi az Ethereumot – lehetővé téve sokkal több funkció beírását az intelligens szerződésekbe és a blokkláncra történő telepítést, ahelyett, hogy kemény villát folytatna ugyanazért.
  • Vérplazma – A plazma egy olyan frissítés is, amelynek célja az Ethereum méretezhetőségének javítása. A plazmában a fő Ethereum blokklánc tetején oldalláncokat vagy „gyermekláncokat” vezetnek be a tranzakciók feldolgozásához. Ezzel csökken a fő Ethereum blokklánc torlódásának lehetősége.
  • Raiden – A Raiden hálózat, mint a Plasma, egy skálázhatósági megoldás az Ethereum számára, hasonlóan a Lightning Network-hez, mint a Bitcoin. A Raiden megoldás a tranzakciókat láncolaton kívülre viszi, így szinte azonnali, olcsó és privátabbá válik.

Az Ethereum 2.0-on az Ethereum társalapítója, Joe Lubin azt mondja, hogy sok problémát fog megoldani a különféle felhasználók számára – a vállalkozásoktól a bankokig és a fogyasztókig.

 „Ez lehetővé teszi számunkra, hogy időben sokkal skálázhatóbb rendszert építsünk fel, és különböző fókuszált végrehajtási környezetek felépítését különféle problémákra. A különböző architektúrák hatékonyabbak a különböző problématerületeken. “

A vállalkozások és a bankok számára a frissítés nagyszerű hír, mivel több kaput nyit az innováció előtt, az Ethereum Enterprise Alliance (EEA) egy olyan szervezet, amely a nyílt, blokklánc-specifikációk kidolgozására összpontosít, amelyek világszerte elősegítik az vállalkozások és a fogyasztók interoperabilitását. Tagjai olyan vállalatok, mint az Accenture, a Cognizant, az Ernst & Young, a Microsoft és a Price Waterhouse Coopers (PwC). Nemrégiben Nagy-Britannia banki óriása, a Standard Chartered is csatlakozott a szervezethez.

A Serenity magában foglalja számos fent említett megoldás megvalósítását, amelyek az Ethereumot hatékonyabbá, biztonságosabbá, sokoldalúbbá és könnyen használhatóvá teszik. Így az Ethereum 2.0 alkalmazásával több felhasználási esetre számíthatunk az Ethereum számára, elsősorban skálázható decentralizált megoldásokra a vállalkozások, a bankok és a fogyasztók számára, ami viszont növeli az ETH alkalmazását.

Az 2. számú Ethereum Futures szabályozási jóváhagyást kaphat a CFTC-től

ethereum határidősForrás: Ferde


A Bitcoin-származékok nagy piacot hoztak maguknak. De az Ethereum Futures (szabályozatlan) lassan felzárkózik. A BitMEX, az OKEx (határidős), a Kraken (határidős), a Deribit és a Binance JEX a legfontosabb tőzsdék közé tartozik, amelyek örökös szerződéseket kínálnak az Ethereum számára. Az Ethereum határidős ügyleteivel olyan tőzsdéken kereskednek, mint a BitMEX, Huobi DM, OKEx (határidős), Kraken (határidős) és Deribit. Számos más tőzsde is kínál Ethereum származékokat. Ezek közé tartozik a BiBox, a Gate.io (határidős), a BTSE (határidős) Bitfinex (határidős) és a nagy-britanniai székhelyű Monfex.

Az Ethereum származékok mennyisége, bár jóval kisebb a Bitcoin származékaihoz képest, de tisztességes. Sajtóidőben a BitMEX 24 órás ETHUSD mennyisége meghaladja a 165 millió dollárt, így az Ethereum örökös szerződéseinek legjobb teljesítménye. Az ETH_CQ 24 órás mennyisége a Huobi DM-en meghaladja a 288 millió dollárt.

Az Ethereum származékai azért válhatnak a kriptopiac játékváltójává, mert szabályozási jóváhagyást kaphatnak a Commodity Futures Trading Bizottságtól (CFTC) hamar. Októberben a CFTC elnöke, Heath Tarbert azt javasolta, hogy az Ethereum határidős ügyletei a következő hat hónapban egy év alatt szabályozhatók legyenek.

“Azt mondanám, hogy valószínű, hogy egy jövőbeli szerződést látna az elkövetkező fél évben vagy egy évben”

– mondta Tarbert, miközben az DC Fintech Week-en beszélt októberben.

Az Ethereum derivatívák jóváhagyása új kapukat nyit meg az intézményi befektetők előtt, és valószínű, hogy az Ethereum ára új magasságba kerül, amikor ez megtörténik.

# 3 A DeFi emelkedése

Forrás: DeFi Pulse

Még egy dolog, ami az Ethereumnál elterjedt, a decentralizált pénzügyi (DeFi) alkalmazások. Ez a különleges típusú DApps több ember számára teszi lehetővé pénzügyi szolgáltatások, például kölcsönök és befektetések elérését. A DeFi-alkalmazások szépsége, hogy azokat nem központosított hatóságok, hanem okos szerződések irányítják.

Például a hitelezési protokollokban a felhasználók kriptováltozatot vagy készpénzt vehetnek fel, ha biztosítékként egy másik eszközt adnak – általában az ETH-t. Az adósság felhalmozódó kamatot fizet, amelyet a tőkeösszeggel együtt kell kifizetni. A befizetett fedezet mindig magasabb, mint a kölcsön összege, és ha a fedezet értéke csökkenni kezd, akkor a hitelfelvevőnek a meglévő fedezetet többel kell kiegészítenie a meghatározott szint fenntartása érdekében. Abban az esetben, ha a fedezet értéke egy bizonyos alá esik, akkor az automatikusan feloldódik és felszámolásra kerül a nyílt piacon. A hitelfelvétel szabályai bármelyik hitelalkalmazásban beépülnek az intelligens szerződésekbe.

A DeFi protokollok annyira népszerűek, hogy alig több mint 2 éven belül a DeFi alkalmazásokba zárt összérték elérte az óriási 650 millió dollárt. A DeFi Pulse 20 DeFi alkalmazást sorol fel, és ebből 20 az Ethereumra épül. A három legnépszerűbb alkalmazás, a MakerDAO, a Compound és a Synthetix értéke 341 millió dollár, 114 millió dollár és 99 millió dollár értékű..

„A DeFi célja az egész világ bankrendszerének rekonstrukciója ezen a nyílt, engedély nélküli módon. Ezt a felvételt csak 50 évente kapod.

mondja Alex Pack, a 100 millió dolláros kriptoalap, a Dragonfly Capital ügyvezető partnere.

A DeFi jelenleg egy kis piac, de képes megzavarni a pénzügyi szolgáltatásokat az emberek nagyobb tudatossága és elfogadottsága mellett. Valójában a DeFi-ben (éterben) bezárt összérték nemrégiben csúcspontot ért el 2019. november 9-én, 3,523 ETH-val. Az a tény, hogy a DeFi a pénzügyi szolgáltatásokat biztonságosan, olcsóbban és hatékonyabban teszi elérhetővé az emberek számára, erős érv a DeFi pénzügyi megzavarásának narratívája mellett..

Gondolod, hogy az Ethereum 2020-ban megveri 2018-as ATH-ját? Ossza meg velünk véleményét az alábbi megjegyzésekben!

A DeFi frissítések valós időben történő nyomon követéséhez nézze meg a DeFi hírcsatornánkat Itt.

PrimeXBT

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map