A Facebook „All-in On Crypto” -ra megy, a Libra megvalósítja az Ethereum, az XRP és a Stablecoins jellemzőit

hirdetés Phemex

A Facebook elárulta, hogy ez a Whitepaper, és az új kriptovaluta, a Mérleg kapcsolódó küldetései. A Mérlegeket nem csak fizetési eszközként, hanem egy komplett Blockchain platformként tervezik. Ran Neuner, Crypto-riporter, tweetelt,

Csak olvassa el a Mérleg cuccait. A Facebook csak all-in ment a Crypto-ra.

A Blockchain csapata David Marcus vezetésével a meglévő blockchain projektek szinte minden alkalmazására és szűk keresztmetszetére összpontosított. Végül egy vegyes zsákot hoztak létre kriptovalutákból; amely számos létező kriptovaluta hasznosságát és funkcionalitását megkérdőjelezi. Mark Zuckerberg, a Facebook vezérigazgatója és társalapítója neves,

A Facebook a világ 27 szervezettel áll össze, hogy elindítsa a nonprofit Mérleg Szövetséget és létrehozzon egy új valutát, a Libra nevet.

Mérleg vs. Ethereum és intelligens szerződéses platformok

A nonprofit szervezet, a Libra Association hasonló a meglévő kriptovaluták mögött álló számos fejlesztőcsapathoz, mint az Ethereum Alapítvány, a Litecoin Alapítvány és a Csillagszervezet. Az Egyesület felelős lesz a blokklánc frissítéseinek vagy módosításainak végrehajtásáért és kiadásáért. David Marcus, a Blockchain Team vezetője a Facebookon, tweetelt,

Amit bemutatunk, az csak a kezdet, és ezen még sokat kell javítani. Korán meg akartuk osztani és veled dolgozni, nem pedig a „tökéletességre” várni.

A WhitePaper azt is elárulta, hogy a blockchain platform egy új programozási nyelven, a Move-ban összeállított programokat hajt végre. Ez figyelemre méltóan hasonlít az Ethereumhoz és annak programozási nyelvének szilárdságához. Azok a programok, amelyek ezen blokkláncok tetején futnak, azok lényegében okos szerződéseknek nevezik. Ezért úgy tűnik, hogy a jövőkép magában foglalja az Ethereum, a Tron és az EOS által nyújtott skálázható blokkláncon keresztül nyújtott hasznosságot.

Mérleg vs. XRP

Kétféle blokklánc alapú főkönyv létezik az érvényesítő feladataik alapján. A Bitcoin vagy az Ethereum hitelesítő csomópontjai engedély nélküliek, míg az XRP és JPM érmékben „engedélyezettek”. Az előbbiben a blokklánc a nyilvánosság számára nyitva áll ellenőrzés, bányászat vagy cölöp és intelligens szerződések kidolgozása céljából. Míg a későbbiekben engedély szükséges a hálózathoz való csatlakozáshoz.

Vannak érvek mindkét protokoll mellett és ellen; A Facebook az „engedély” megközelítést alkalmazta. Sőt, ez lehetővé tette más pénzügyi szolgáltatások vezetőinek, például a VISA, a MasterCard és a PayPal csatlakozását is a mozgalomhoz. Andreas Antonopolous megjegyezte a csipog,

Noha a Facebook Mérlegje nem versenyez semmilyen nyílt, nyilvános, engedély nélküli, határok nélküli, semleges, cenzúra-ellenálló blokklánccal, a lakossági bankokkal és a központi bankokkal egyaránt * versenyezni fog. Ezt szórakoztató lesz nézni.

Mérleg vs. Stablecoins

A volatilitás a kezdetektől fogva a legfontosabb aggodalom a Bitcoin és a kriptovaluták körül. A globális vezetők és közgazdászok gyakran a spekuláció eszközének nevezték őket, és semmi másnak. A Mérleg ezen az úton is nagy utat tett meg, egy olyan stablecoin bevezetésével, amelyet vegyes eszközök zsákja támogatott.

Mostanáig a piac elsősorban az amerikai dollárhoz kötött árukapcsolásról tanúskodott más FIAT-alapú állókerékekkel foglalkozó intézményekkel. Mindazonáltal, amint Peter Schiff megjegyezte, az összes FIAT-pénznem végső soron végzetes helyzetbe került, a csapat eszközkosárral (stabil devizák és államkötvények) támogatta. David Marcus célja, hogy a valuta életképessé váljon legalább száz évig.

Mérleg kontra Bitcoin

Ennek az összehasonlításnak a lista tetején kellett volna lennie. A fenti jellemzők és jellemzők, amelyeket a Facebook a Mérlegen alkalmazott, a pénzügyi szolgáltató ipar átalakítására irányul. Zuckerberg is megjegyezte,

Ez különösen fontos azok számára, akiknek nincs hozzáférésük a hagyományos bankokhoz vagy pénzügyi szolgáltatásokhoz … Arra törekszünk, hogy mindenki számára megkönnyítsük a pénzküldést és -fogadást, ahogyan Ön is használja az alkalmazásainkat az üzenetek és fényképek azonnali megosztására.

A Mérleg fizetési eszközként, valamint stabilitása miatt értékraktárként is használható. Sőt, független a centralizált irányítástól, ebben az esetben az elosztott centralizált irányítástól. Ezért megismétli a Bitcoin gondolatát, és igyekezett kiadni annak rögtönzött változatát.

A Libra „airdrop” vagy elindítása valamikor 2020-ban fog megtörténni. Sőt, addig a Move és a Libra-n dolgozó különféle szervezeteket integrálhatjuk a blokklánc felhasználásuknak megfelelően.

Gondolod, hogy a Facebook „végső blockchain verziója” trónfoszlatja a Bitcoin-ot és az Ethereumot? Kérjük, ossza meg velünk véleményét. 

A DeFi frissítések valós időben történő nyomon követéséhez nézze meg a DeFi hírcsatornánkat Itt.

PrimeXBT

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map