A Ripple a SEC-per elleni küzdelem tervében nyerhet-e a Ripple a SEC ellen?

A SEC a Ripple és két vezetője ellen be nem jegyzett értékpapír értékesítése miatt végzetet hozott az Egyesült Államokban működő kriptográfiai társaság számára. A Ripple az eredeti válaszában megcáfolt minden olyan állítást, miszerint az XRP biztonságot jelent, sőt megnyugtatta ügyfeleit, hogy végül győztesként kerülnek ki. A cég most megjelent a részletes hivatalos válasz a társaság ellen a perben felhozott állításokra.

Ma benyújtottuk előzetes jogi válaszunkat a SEC panaszára. Ezzel elkezdjük a rekordot egyenesbe állítani, és állításaikban számos tévhitet és ellentmondást kijavítani. 1/5 https://t.co/8KVBuSzCGH

– Stuart Alderoty (@s_alderoty) 2021. január 29

A Ripple a keresetre adott hivatalos válaszában azt állította, hogy a SEC-per legsúlyosabban a lakossági befektetőket érintette, mivel az XRP ára több mint 50% -kal esett a per nyomán.

amióta a SEC panaszt nyújtott be, az XRP elvesztette piaci értékének majdnem felét, ami miatt az XRP kiskereskedelmi tulajdonosai nem voltak kapcsolatban a Ripple-kel – éppen azok, akiket a SEC védeni szándékozik – dollármilliárdok veszteségeket szenvedtek el. Ráadásul a SEC küldetésének része a rendezett piac fenntartása … és túlterjedtségük mégis pusztítást okozott a piacon.

A Ripple SEC-t vádol a tények torzításával

Ripple azt állította, hogy a SEC inkább pártokat választ, mintsem elfogulatlan, mivel egy pillanatban azt állították, hogy az Ethereum értékpapírnak minősülhet, és idővel megszerezte az eszközosztály státuszát, és az XRP nagyon jól elférhet ugyanabban a zárójelben..

Ripple azzal is vádolta a SEC-t, hogy megsemmisítette a kereset tényeit azáltal, hogy cseresznyeválogatással szedte össze az idézeteket és az adatokat, hogy rossz fényben mutassa meg azokat. A cég azt mondta,

Válaszunkkal elkezdjük tisztázni a nyilvántartást. Bár ebben a formátumban nem tudunk minden részletre kiterjedni (ez az eset előrehaladtával fog megtörténni), látni fogjuk, hogy a SEC számos állítását elutasítottuk. Idővel meglátod, miért.

Ripple felajánlotta Andrew Ceresney, a Debevoise idézetét is & Plimpton, aki áttekintette az esetet, és azt javasolta, hogy a SEC döntsön úgy, hogy figyelmen kívül hagyja az olyan kulcsfontosságú tényeket, mint például az XRP kereskedése az egész világon, szabályozási beavatkozás nélkül.

Andrew szerint a SEC esete példátlan és rosszul kitalált. A SEC figyelmen kívül hagyta az XRP egyértelmű virtuális valuta státusát, ellentmondva nemcsak más amerikai szabályozó ügynökségek megállapításainak, hanem a nemzetközi szabályozási rendszereknek is. Az elmúlt nyolc évben az XRP piac, függetlenül a Ripple tevékenységétől, világszerte több mint 200 tőzsdén hatalmasra nőtt. A SEC most a „beruházási szerződés” fogalmát túllépi a töréspontján.

Amikor Gurbacs Gabort, a VanEck igazgatóját kérdezték a témával kapcsolatos nézeteiről,

Jelenleg nem világos, hogy az XRP valuta vagy értékpapír-e. Ebben a kérdésben nincs szabályozási konszenzus.

A Ripple cáfolja a SEC azon állításait, amelyek szerint az XRP befektetési szerződés

A SEC azzal vádolta Ripple-t, hogy tudatosan értékesített egy értékpapírt vagy befektetési szerződést a vevőknek annak ellenére, hogy tudta, hogy a jelenlegi szabályozás szerint biztonságnak tekinthető, és tovább növelte az árát a közösségi médián és más csatornákon keresztül annak érdekében, hogy az árát kiszorítsa. A Ripple hivatalos válaszában megcáfolt minden állítást, miszerint két fél értékpapírnak vagy befektetési szerződésnek minősül.

Ripple azt állította, hogy az XRP egy virtuális pénznem, amely több mint 7 éve építette fel piacát. A cég elmondta, hogy a befektetési szerződésre vonatkozó állítások nem támasztják alá a helyüket, mivel soha nem tartottak ICO-t, és nem ígértek jövőbeni tokent. A fintech cég felajánlotta válaszbeadványának összefoglalását, amely olvasható,

  1. Az XRP egy virtuális pénznem, így a SEC hatáskörén kívül esik.
  2. A Ripple még soha nem kötött beruházási szerződést az XRP egyik tulajdonosával sem.
  3. A Ripple soha nem rendelkezett ICO-val, soha nem ajánlott jövőbeni tokent pénzgyűjtésre, és nincs kapcsolata az XRP-tulajdonosok túlnyomó többségével.
  4. Az XRP megtartása nem azt jelenti, hogy az ember megkapja a Ripple bevételeinek vagy nyereségének egy részét.
  5. A Ripple XRP eladásai jóval kevesebb, mint 1% -ot tettek ki az elmúlt 8 évben nőtt hatalmas XRP piacon.
  6. Az XRP Ledger, amelyen az XRP mozog, teljesen decentralizált. A SEC figyelmen kívül hagyja az XRP tranzakció gazdasági realitását.
  7. A Ripple XRP részesedései csak akkor hoznak létre befektetési szerződést, mint a DeBeers holdingok a gyémántokat értékpapírokká alakítják.

Mondja el nekünk, ha egyetért Ripple SEC-vel szembeni követeléseivel. 

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map