A Vitalik feltárja az Ethereum hálózat növekedését 2017 óta, Mi következik 2020-ban?

hirdetés Phemex

Az elmúlt három év gyorsan elrepült, mivel a kriptográfia valaha volt egyik leggyorsabban növekvő periódusának volt tanúja. Amióta 2017 decemberétől 2018 januárjáig minden idők legmagasabb szintjét érte el, az Ethereum felgyorsult növekedést tapasztalt a közösségben és a platform fejlesztését, és Vitalik Buterin, az Ethereum társalapítója a Twitteren visszatekintett az elért haladásra. az elmúlt évben.

Vitalik visszatekint az Ethereum 2017 óta elért sikereire

A Vitalik rövid elismerő tweetben több olyan projektet sorolt ​​fel, amelyek biztosítják a blokklánc folyamatos növekedését a 2017-es Bull Run óta. A Maker, az Uniswap, a zero-knowledge (ZK) összesítések és a tervezett tétbiztosító (PoS) hálózat teszthálói elvégezték a vágást. Vitalik azonban sürgette a projekteket, hogy ne veszítsék el fejlesztésük lépéseit, és ne kockáztassák meg a „felzárkózást” más projektektől.

Az Ethereum 2020-ban megvolt olyan dolgai, mint 2017-ben:

* Lecserélés

* https://t.co/wwBUgU78ob

* Állapot

* MakerDAO

* ZK összesítések (pl. Hurokkötés), >2k TPS kapacitás

* PoS tesztnetek

* Bácsi árak < 10% 10 m-es gázblokkal

* Gitcoin támogatások


Gyorsabban mozgassa a kapufákat, különben utolérjük!

– vitalik.eth (@VitalikButerin) 2020. március 27

A fenti tweetre válaszul közelebbről megvizsgáljuk a legnagyobb intelligens szerződéses platformon végrehajtott felgyorsult fejlesztéseket és a hálózat közelgő bevezetéseit.

Az Ethereum a bevezetése óta eltelt legjobb éveiben

Számos olvasó állíthatja, hogy az ETH hálózat 2017-ben érte el csúcspontját a hatalmas bullish futás során. Nos, mivel ebben az időszakban 1400 dollárra nőtt az érv, az érvelés megmaradhat, de a hálózat folyamatos növekedése, mivel még a 2018-as kriptotélen is azt mutatja, hogy az Ethereum legjobb évei a soha nem látott emelkedő trend óta voltak.

A. Exponenciális növekedés a Defi térben

Az Ethereum-alapú decentralizált pénzügyi alkalmazások értéke és száma hihetetlen magasságokba emelkedett 2017 óta. A csúcsponton olyan Defi-termékek, mint a Maker, a Synthetix és az Uniswap több mint egymilliárd dollárnyi eszközt tartottak, ami óriási növekedést jelent a náluk tartott 5 dollárhoz képest 2017. október. Igen, 5 dollár!

Kép: Defipulse

Jelenleg a Defi termékekben bezárt teljes érték 624 millió USD.

B. A ZK-Rollups eléri a 2000 tps-t

Egy másik terület, amely fokozott innovációnak és fejlesztésnek van tanúja, a nulla tudás összesítése, egy második rétegű megoldás az Ethereum blokklánc skálázhatóságának növelésére. Az elmúlt három évben az olyan ZK-rollupok, mint a Loopring, másodpercenként több mint 2000 tranzakciót tudtak tesztelni, ami hatalmas lépés az Ethereum 7-15 tps.

C. ERC-20 alapú stabil érmék

Az Ethereum egyik legnagyobb teljesítménye az elmúlt három évben az, hogy stabil érmék legyenek, mint például a láncba mozgó Tether (USDT). Jelenleg az Ethereum blokklánc stabil érméi meghaladják a 4,5 milliárd dollárt – az USDT 4,1 milliárd dollárral vezeti a csomagot. Az Ethereumon a 2017 előtti stabil érmék száma szintén nőtt a 2017 eleji 10-ről 50-re, mint az írás idején.

Vitalik azonban megalapozta e stabil érmék némelyikének központosított jellegét,

Ez is lenyűgöző szám, bár imo a központosított állóképek nem tükrözik sem az ethereum bizalmát / tekintélyét minimalizáló decentralizációs értékeit, sem a jó központosított kormányzás hagyományos értékeit, ezért inkább nem hangsúlyozom őket

– vitalik.eth (@VitalikButerin) 2020. március 27

2017 óta számos fejlesztés zajlik, ideértve az orákulumokat, a Gitcoin-támogatások kialakítását és a váltást a tétbiztosító hálózatra (ETH 2.0), amely várhatóan idén indul.

Mi következik az Ethereum számára 2020-ban?

Az év elején Vitalik biztosította a közösséget, hogy a hálózat erősebb, mint valaha, az ETH 2.0 sikertelen elindításának dübörgése közepette. Az Ethereum átállása a PoS-re idén várhatóan befejeződik a korábbi jelentések szerint, amelyek a második legnagyobb kriptográfia új korszakát jelzik.

Ezenkívül számos projekt folytatja a platformon való felépítést, például egy központi banki digitális valuta (CBDC) platform, az eThaler, amelynek célja, hogy a kormányok számára a központi bank és a fogyasztók közötti átjárót biztosítsák a könnyebb és hatékonyabb fizetésekhez..

Az alábbiakban ossza meg velünk az Ethereum jövőbeli fejleményeit.

A DeFi frissítések valós időben történő nyomon követéséhez nézze meg a DeFi hírcsatornánkat Itt.

PrimeXBT

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map