Adatvédelmi érmék: A növekvő előírások megfojtják-e a Monero-t, a Dash-et és a ZCash-ot?

hirdetés Phemex

2019 a kriptovaluták körüli egyre növekvő szabályozás éve volt, és ezt követően a kriptopénz-cserék szembesültek azzal a nyomással, hogy megfeleljenek ezeknek az előírásoknak. Ez a fejlemény nem ígérkezik jóval a magánéleti érmék, köztük a Monero [XMR], a Dash [DASH] és a ZCash [ZEC] esetében, amelyek egyre több tőzsdéből kerülnek ki, mivel a tőzsdék megpróbálják betartani az előírásokat. Ha a kivezetés folytatódik, az érmék valószínűleg elveszítik likviditásukat és értéküket. Vajon a magánéleti érmék túlélik-e ezt a fázist, vagy véget ér?

BitBay Monero [XMR] törlése

Egy nemrégiben közlemény, egy Kelet-Európában működő kriptográfia azt mondta, hogy kivonja Monero [XMR] listáját. A tőzsde 2020. február 19-én megszünteti az XMR kereskedelmének támogatását. Az XMR betéteket a rendszer le fogja tiltani. 2019. november 29.. Emellett a közelgő Monero keményvilla miatt a csere leállítja az XMR kivonásait 2019. november 29. és december 5. között. Az XMR összes kivonásának határideje 2020. május 20..

A Monero támogatásának visszavonásának oka az, hogy a kriptovaluta „szelektíven felhasználhatja az anonimitás jellemzőit a projektek között”. Ezzel a tőzsde célja a külső hálózatokból származó pénzmosási kísérletek blokkolása. A BitBay bejegyzése szerint –

„Licencelt tőzsdeként a BitBay-nek követnie kell a piaci normákat. A piaci előírásoknak és előírásoknak való megfelelés lehetővé teszi számunkra, hogy ügyfeleink számára jogi biztonságot és kényelmet biztosítsunk a tőzsde használatához, egy barátságos bankrendszer részvételével és a fizetési szolgáltatók elérhetőségével. “

Egyéb adatvédelmi érmék kivezetése

Ez nem az első eset, hogy a szabályozási aggályok miatt Monero kivonul a tőzsdéről. Korábban az OKEx bejelentette, hogy eltávolítja az XMR, valamint a Dash (DASH), a Zcash (ZEC), a Horizen (ZEN) és a Super Bitcoin (SBTC) platformját. A legfrissebb jelentéseknek megfelelően azonban a tőzsde felülvizsgálja az XMR és a DASH törléséről szóló döntését.

Az Upbit dél-koreai tőzsde szintén eltávolított magánéletből származó érméket, köztük a Monero (XMR), a Dash (DASH), a Zcash (ZEC), a Haven (XHV), a Bittube (TUBE) és a PIVX (PIVX).

Augusztusban a Coinbase UK bejelentette, hogy kivonja a ZCash-t.

Korábbi brit székhelyű CEX.io is volt bejelentett hogy a szabályozási nyomás miatt kiveszi a Dash és a ZCash listáját. Míg a CoinGecko még mindig a Dash-et mutatja felsorolási párjaiban, a ZCash hiányzik az érmepárok listájáról.

Tavaly májusban Coincheck eltávolította az XMR-t, a ZEC-t és a DASH-t a japán szabályozó – Pénzügyi Szolgáltatási Ügynökség – üzletfejlesztési megrendelését követően..

A tettes – a FATF utazási szabálya

A Pénzügyi Akció Munkacsoport (FATF) okozza a legtöbb magánéletből származó érme kivezetését. Az FATF egy kormányközi szervezet, amely 39 tagországból áll, és amelynek célja a pénzmosás megelőzésére és az ellene való fellépésre összpontosító politikák kidolgozása..

A FATF utazási szabálya előírja, hogy a kriptovaluták cseréje, egyes digitális pénztárca-szolgáltatók és más kriptográfiai vállalkozások megosszák az ügyféladatokat, például a neveket és a számlaszámokat az átutalások fogadásában részt vevő intézményekkel. Az adatvédelmi érmék esetében a tőzsdék tartanak a be nem tartástól, mert névtelenségük miatt nehéz ezeket az adatokat összegyűjteni.

Ha a tőzsdék továbbra is kivonják a magánéletből származó érméket, akkor az érmék elveszítik likviditásukat és később értéküket. És így fog véget érni az adatvédelmi érmék élete. Valójában a kivezetés már elkezdte befolyásolni az adatvédelmi érmék értékét.

Monero, Dash és ZCash árak

November 25-én a ZCash minden idők mélypontját 25,27 dolláron érte el. Bár kezdett lábadozni és 28 dolláros szinten kereskedik, elvesztette minden idők legmagasabb, 3191 dolláros értékének több mint 99% -át, amelyet 2016 októberében ért el..

ZcashForrás: CoinGecko

Monero sem jár nagyszerűen. Minden idők legmagasabb értékének, 542 dollárnak az értéke 90% -a, jelenleg 54 dolláron kereskedik. Az érme azonban piaci erősséggel megtartotta pozícióját a legjobb 20 érme között, annak ellenére, hogy az értéke jelentősen visszaesett.

Forrás: CoinGecko

Dash ugyanabban a hajóban van, mint ZCash és Monero. Értékének több mint 96% -át veszítette el minden idők legmagasabb szintjéről, 1493 dollárról, amelyet a kriptohullám csúcsán, 2017 decemberében értek el. Most 51 dolláron kereskedik..

GondolatjelForrás: CoinGecko

Van-e remény az adatvédelmi érmékre?

Nos, nem minden veszhet el a magánélet érméi miatt. A kriptográfiai közösség sok tagja még mindig úgy gondolja, hogy a magánéletből származó érmék győztesen kerülnek ki ebből a nehéz szakaszból.

Lina Seiche, a BTSE globális marketing igazgatói, ha azon a véleményen van, hogy a Monero kivezetése nem segít a pénzmosás elleni cserekapcsolatokban, mert a felhasználók a KYC-t igénylő tőzsdékről a KYC-t nem igénylő tőzsdékre költöznek. Ha ez megvalósul, akkor az adatvédelmi érmék továbbra is virágozni fognak a földalatti piacokon és a kisebb tőzsdéken, amelyek képesek kijátszani a szabályozásokat.

Ha a tőzsdék valóban harcolni akarnak a pénzmosás ellen, akkor a tőzsdéből kivezetik $ XMR rövid távú megközelítés. Csak annyit tesz, hogy KYC-mérésekkel olyan platformokról irányítja a forgalmat, mint a @bisq vagy @hodlhodl amelyek nem teszik meg a KYC-t, ami megnehezíti az életet a láncelemzés során. https://t.co/p9tzA7Onx4

– Lina Seiche (@LinaSeiche) 2019. november 26

Kyle Samani, a Multicoin Capital ügyvezető partnere azon a véleményen van, hogy az adatvédelmi érmék valószínűleg „epikus visszatérést” hoznak létre, miután elhúzódtak ezen nehézségeken.

Úgy tűnik, hogy a magánéleti érmék tömeges kivezetése még csak most kezdődik

Végül lesz egy helyi emelet, de az az érzésem, hogy elég messze vagyunk ettől. Miután az adatvédelmi érmék bizonyítják rugalmasságukat ennyi nehézség után, mégis epikus visszatérést hozhatnak https://t.co/3veb6eNIFM

– Kyle Samani (@KyleSamani) 2019. november 26

Úgy tűnik, hogy a Binance-t nem zavarja a többi tőzsde, amely kiveszi a magánéletből származó érméket, és ez abból is kiderül, hogy nemrégiben hozzáadta a Monero, a ZCash és a Dash hitelprogramjához.

Ezenkívül a Dash ügyvezetője nemrégiben lépett fel, és írt egy blogbejegyzést annak bizonyítására, hogy a Dash ugyanolyan megfelelt a FATF utazásának, mint a Bitcoin. Valójában a Dash esetében az adatvédelem opcionális funkció, és az érme ugyanazt a szabályt követi, mint a Bitcoin, és az összes Dash tranzakciót egy nyilvános blokklánc rögzíti. Az ügyvezető azt is állítja, hogy a Dash-nek alacsonyabb a meg nem felelés kockázata, mint a Bitcoi-nak. Remélhetőleg a magyarázat segít a cseréknek és a szabályozóknak más megvilágításban látni a Dash-t.

Ezzel vége a magánéleti érméknek, vagy visszatérnek? Ossza meg velünk véleményét az alábbi megjegyzésekben! 

A DeFi frissítések valós időben történő nyomon követéséhez nézze meg a DeFi hírcsatornánkat Itt.

PrimeXBT

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map