Az Universal Protocol Alliance kiadja az UPT tokent, de képes ellenállni a versenynek?

hirdetés Phemex

Az Univerzális Protokoll Szövetség most kiadta az univerzális protokoll tokent (UPT), egy új kriptovalutát, amelynek célja az interoperabilitás fokozása. A Szövetség számos tagprojektből és szervezetből áll, beleértve az OmiseGO-t, a Berkeley-i Blockchain-ot és a Cred-et. A „mega-utility” tokenként számlázott UPT célja, hogy kitűnjön a versenyből azzal, hogy többszörös felhasználási eseteket kínál a tulajdonosoknak.

 A Egyetemes Protokoll Szövetség azzal a céllal hívták össze, hogy legyőzze a blockchain következő nagy kihívásait, az interoperabilitást. A Szövetség kijelölt küldetése, hogy 100 millió új felhasználót vonjon be a kriptopénzekbe. Tekintettel arra, hogy jelenleg csak 42 millió Bitcoin pénztárca a létezésben Statista szerint magasztos ambíció.

A Szövetség 2018-as megalakulása óta fejleszti az Univerzális Protokoll Platformot, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy egyetlen blokkláncon keresztül több kriptovalutával lépjenek kapcsolatba. Most elindította az UPT-t, amely a platform natív tokenje, és az egyetemes protokoll ökoszisztéma mögöttes segédprogram-tokent. Az UPT jelenleg kezdeti listaként elérhető a Bitcoin.com csere. A tőzsde különféle Universal Protocol állampapírokat is listáz, beleértve az univerzális dollárt (UPUSD) és az univerzális eurót (UPEUR).

 Az UPT elindításáról szólva JP Thieriot, az UP Szövetség és Uphold társalapítója elmondta:

 “Az univerzális protokoll token megoldás a vállalkozások, a fogyasztók és a kisebb-nagyobb kormányok számára megoldást igényelnek az eszközök digitális manőverezésére bárhol és bármikor.”

 Többfunkciós token

 Jelenleg az UPT számos segédprogramot kínál a tulajdonosoknak, a Szövetség tagjainak tevékenysége alapján. Például az UPT-tulajdonosok elhelyezhetik zsetonjaikat a Cred hitelezési és hitelfelvételi platformon, és a CredEarn szolgáltatás révén érdeklődést generálnak bármely UP token iránt, például a fent említett stablecoinokban.

Az Uphold digitális pénzplatform szintén a Szövetség tagja, vagyis az UPT-tulajdonosok kedvezményekre jogosultak, ha az Uphold-on kereskednek. További digitális valutát is kaphatnak az Uphold betéti kártya bevezetésével.

Az OmiseGO fizetési elszámolási rendszerének használata esetén az UPT-tulajdonosok zsetonjaikban fizethetnek díjakat. Az UPT kedvezményeket vásárol a Berkeley Alliance tag Blockchain által tartott konferenciákra és rendezvényekre, valamint a CertiK biztonsági céggel csökkentett kódellenőrzési díjakat vásárol..

 UPT és BNB

A kriptovaluta fejlődésének ezen a pontján szó szerint több ezer zseton található. Mindazonáltal nagyon kevés közülük több mint egy célt szolgál, bár van néhány kivétel. Az egyik összehasonlító lehet a Binance BNB tokenje, amelyet a tőzsdei óriás követelések több mint 120 használati esete van a Binance ökoszisztémán belül és kívül is.

A BNB első felhasználási esete a Binance platformon alkalmazott diszkontált kereskedési díjak kulcsaként szerepelt. Ezek a kedvezmények azonban az idő múlásával csökkenni fognak, ezért a Binance csapata folyamatosan több funkciót vezet be, amelyek célja a BNB tartós vonzerejének biztosítása. Mivel a Binance több szolgáltatásra bővítette a lábnyomát, így a BNB token további hasznosságra tett szert.

Most a BNB-tulajdonosok befektethetnek új token bevezetésekbe a Binance Launchpad IEO platformon keresztül, arra, hogy kamatot szerezzenek a Binance Lending platformon való részvétellel, és kereskedési díjakat fizethetnek a Binance DEX-en. A BNB a Binance blokklánc natív tokenje, mivel ez év elején elindult.

 A Binance számos partnerséget és együttműködést is létrehozott, lehetővé téve a BNB számára a saját ökoszisztémáján kívüli felhasználási eseteket. Például a felhasználók repülőjegyeket és szállodákat foglalhatnak a TravelbyBit és Trip.io platformokat vagy szabadúszókat alkalmazhat a CanWorkon keresztül.

 A partnerség nem azonos az interoperabilitással

Kétéves élettartama alatt több mint 100 felhasználási eset alakult ki, és a BNB minden bizonnyal előnyt élvez az UPT-nél, mint öt új szimbólum, amelyet öt Szövetségi tag-projekt integrál. Azonban ahol az UPT előnyt élvezhet a BNB felett, annak valóban átjárható jellege van.

Bárki, aki a BNB-t a Binance ökoszisztémán kívül használja, a Binance és az adott vállalat együttműködésétől függ. Ha a kapcsolat megszakad, akkor a felhasználó azt tapasztalhatja, hogy már nem foglalhatja le járatait vagy szabadúszókat a BNB-nél. Ezzel szemben az UPT az univerzális protokoll platformon alapul, vagyis annak használata nem függ üzleti kapcsolattól, hogy megőrizze hasznosságát.

Sőt, a BNB tokenek kora is a javára válik. Ha az UPT népszerűnek bizonyul, akkor a Szövetséghez való csatlakozás vonzóbb perspektívát jelent más projektek számára. Ha ez megtörténik, akkor végül az UPT drámai módon növelheti hasznosságát a blockchain platformok és projektek széles spektrumában.

 Az interoperabilitás a blokklánc egyik legnagyobb kihívása. Ha az univerzális protokoll képes feltörni az adott problémát, akkor nem sokkal később felülmúlja a versenyt.

A DeFi frissítések valós időben történő nyomon követéséhez nézze meg a DeFi hírcsatornánkat Itt.

PrimeXBT

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map