Deutsche Börse Exchange a Norilsk Nickel Token listázására

hirdetés Phemex

Kriptopénz árak 2021-ben szárnyalnak, a bitcoin vezet az élen, és új, minden idők legmagasabb szintjét, 40 000 dollárt érte el. Ez arra késztette a lakossági befektetőket bitcoin vásárlás hitelkártyával, egyéb fizetési módok mellett. 

Ennek az áremelkedésnek köszönhetően a létrehozásukért felelős technológia rendkívül népszerűvé vált. A blockchain technológia fontos alkalmazása az áruk digitalizálása vagy tokenizálása. 

A közelmúltban az orosz Norádszk palládium bányászati ​​és olvasztó cég árupiaci jelzőket adott ki partnereinek. Ezeket később a Deutsche Börse felsorolta. 

Ebben a cikkben a blockchain és a tokenizálás néhány alapját és annak befektetői előnyeit tárjuk fel. Elemezzük, hogy a pénzügy és az árucikk érdekei hogyan fedhetik át egymást és egészíthetik ki egymást. 

Mi a blokklánc?

Blockchain az első kriptovaluta, a bitcoin mögött álló technológia. Ez egy változhatatlan, elosztott főkönyv, amely nyilvántartást vezet a hálózatán végrehajtott összes tranzakcióról. 

Ezeket a tranzakciókat tömbökbe rendezik, majd a kriptográfia segítségével összekapcsolják. Számítógépek milliói őrzik a főkönyv pontos másolatát, így az adatbázis teljes mértékben ellenállóvá válik a módosításokkal szemben. 

Továbbá a blokklánc decentralizált és engedély nélküli, ami azt jelenti, hogy egyetlen entitásnak sincs irányítása felett. Az adatbázis nagyobb módosításainak engedélyezése előtt valamennyi résztvevő konszenzusára van szükség. 

Mik az okos szerződések?

Intelligens szerződések a blokklánc természetes evolúciója volt. Számítógéppel kötött szerződésekről van szó, amelyeket a blockchain tárol, és amelyeket csak bizonyos feltételek teljesülése esetén hajtanak végre. Ezek a decentralizált alkalmazások lehetővé teszik a blokkláncok számára, hogy bármi értéket átruházhassanak, nemcsak pénzbeli tranzakciókat. 

Például az intelligens szerződések segítségével a felhasználók különböző értékes eszközöket cserélhetnek ki a blokkláncon, például biztosítási díjakat, ingatlan-okiratokat, bérleti szerződéseket, orvosi nyilvántartásokat, digitalizált művészetet és még sok mást..  

Olyan protokollok használatával, mint a népszerű ERC-20, Az intelligens szerződések lehetővé teszik számunkra, hogy bármi értékeset felhasználhassunk, és kicserélhessük digitális ábrázolását társak között. Mindez a blokklánc-technológia összes decentralizációs és átláthatósági előnyének megőrzésével. 


Milyen előnyei vannak a tokenizálásnak?

Az eszközök tokenizálása és hozzáférhetővé tétele a blockchain technológián keresztül számos előnnyel jár: 

  • Harmadik felek elkerülése – decentralizációjának köszönhetően a blokklánc eszközei közvetlenül kicserélhetők társaik között. Ezenkívül az intelligens szerződések lehetővé teszik az autonóm cserét anélkül, hogy az emberi hibás interakciókra támaszkodnának. 
  • Csökkent csalás – a blokklánc átlátszóságának köszönhetően a tokenek hamisítása lehetetlenné válik, és a valódiság könnyen ellenőrizhető. 
  • Fokozott likviditás – az illikvid eszközök, például a nagy teherbírású áruk vagy az ingatlanok tokenizálásával rendkívül likvidek lehetnek. 
  • Jobb átláthatóság és nyomon követhetőség – a blokklánc megváltoztathatatlanságának köszönhetően a rajta rögzített összes adat végleges. Ez lehetővé teszi a hálózaton regisztrált összes token végpontok közötti nyomon követését. 

Ezek az előnyök a Norilskhoz hasonló vállalatokat arra kényszerítették, hogy az árukat jelképezzék és formában mutassák be STBs. 

Mi a Norilsk Nickel token?

A Norilsk Nickel orosz bányászati ​​és olvasztóipari vállalat, amelyet a világ legnagyobb palládium- és kiváló minőségű nikkelgyártójának tartanak. 

2020 elején a vállalat elindított egy tesztelési platformot az áruk tokenizálására az Atomyze, a Hyperledger-alapú blockchain platform. Az emelvényen található jelzőket a vállalat által kitermelt különféle fémek, például palládium, kobalt és réz támogatják. 

A Norilsk azt várja, hogy kereskedési volumenének legalább 10% -át tokenizálja a platform megjelenésének első évében. Ez a szám a partnerek igényétől függően 20% -ra nőhet. 

Végül 2020 decemberében a platformon az első jelzők voltak kiadták az ipari partnereknek Traxys SA és Umicore SA. 

A vállalat legfőbb oka ennek a lépésnek az, hogy a Nornickel termékeit hatékonyabb és átláthatóbb módon kívánják eljuttatni az ügyfelekhez. Ez egy újabb lépés a vállalat számára, hogy lehetővé tegye a fémek felelős beszerzését és nyomon követhetőségét. 

Atomyze tokenizálja az eszközöket az Elosztott Főkönyvi Technológia (DLT) használatával azzal a céllal, hogy: 

  • Biztosítsa az akadálymentességet
  • Csökkenteni a költségeket 
  • Növelje az átláthatóságot 

Az Atomyze szerint a hálózat az IBM nyilvános felhőjén fut, és megfelel az EU GDPR-jének. 

2021 januárjától és az a sajtóközlemény a Nornickeltől, a digitális cserejelzők végre megjelentek a nyilvános Deutsche Börse tőzsdén. A vállalat megerősítette, hogy ez csak az első lépés volt az ETC-tőzsdei bevezetésükön, és azt tervezik, hogy a következő hónapokban felkerülnek a digitális tokenek a londoni tőzsdére.. 

Tekerje be

A blokklánc csak az ipari világban kezd elterjedni. Ennek a forradalmi technológiának az alkalmazásai számtalanak – tokenizálás, az ellátási lánc, a gyógyszertár, a mezőgazdaság számára – az intelligens szerződések sokféle iparág hatékonyságát növelik. 

Ha a Norilsk-projekt sikeres lesz, akkor biztosan több ilyen kereszteződést látunk a pénzügyi világ és az árucikk között. 

A DeFi frissítések valós időben történő nyomon követéséhez nézze meg a DeFi hírcsatornánkat Itt.

PrimeXBT

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map