Mérleg és adó – Az Egyesült Királyság ügyvédje kivizsgálja a „nagy adóproblémát”

hirdetés Phemex

A Facebook új pénznem bevezetése nyilvánvalóan nem mindenki számára a legjobb dolog – kevés elemző, döntéshozó, ügyvéd és szakértő vonja fel a szemöldökét a Mérleg stabil érme mélységének vizsgálatával..

A Mérleg adózási kérdést vethet fel

A legfrissebb jelentésből kiderül, hogy az Egyesült Királyságban működő „Dan Neidle” ügyvéd kivizsgálta az adókérdést, amelyet a Mérleg esetleg kivethet az Egyesült Királyság felhasználói számára. Dan Neidle a Clifford Chance ügyvédi iroda partnere, aki kijelentette, hogy „a Facebook Mérleg újszerű problémát jelentene a felhasználók számára, különösen azok számára, akik betartják a törvényt”.

Olvassa el – Facebook vezérigazgató & A Mérleg Szövetség vezetője beszél „Mit jelent a Mérleg Egyesület

A Mérleg pénznemének az az ötlete, hogy „a tartalék valuta kosara támogatja”, és ezentúl Stablecoin néven ismert. A jelentések szerint a Libra globális valutához kötve adókérdést vet fel, amely nem így lenne, ha értéke a felhasználó hazai pénzneméhez viszonyulna. Sőt, a valóságban a globális árfolyamok ingadoznak, és ennek megfelelően tükröződnek a felhasználó Mérleg-részesedésének hazai értékében – ez további tőkenyereségeket és -veszteségeket hoz létre, amelyek az adóhatóságok számára könnyen nyomon követhetők, ha valaki a Libra-val vásárol..

Dan Neidle kijelenti, hogy;

“A legtöbb országban a nyereség adóköteles lesz, ami azt jelenti, hogy a fogyasztóknak részletes adóbevallást kell benyújtaniuk, amely tartalmazza az összes tranzakciójukat és az akkori árfolyamot, és meg kell fizetniük az esetleges adókat” – mondta Dan. “Ez számunkra jelentős akadálynak tűnik a széles körű elfogadás előtt.”

Ezenkívül adott egy példát az Egyesült Királyságban, ahol a tőkenyereség csak akkor fizetendő, ha az meghaladja a 12 000 font nyereséget – mint ilyen, ők kötelesek jelenteni a nyereséget vagy veszteséget a HM Revenue-nak & A vám (HMRC) minden tőkenyereség-adókötelezettséggel kapcsolatos ügyletnél felmerült. Megjegyzendő, hogy a HM Revenue and Customs vagy a HMRC az Egyesült Királyság Kormányának nem minisztériumi osztálya, amely felelős az adók beszedéséért és más szabályozási rendszerekért.

Neidle úr kommentálta hogy;

„A Mérleg nagy felhasználói valószínűleg valódi kihívásnak találják az adófizetési kötelezettségük kiszámítását”

Szerinte ez akadályt jelentene a Facebook számára a széles körű elfogadás előtt. Twitter-idővonalán rámutat;

Hamarosan tájékoztatót tartunk a részletekről. Hogy ez mekkora probléma az Egyesült Királyságban, attól függ, hogy Ön szerint az önértékelési űrlapot kitöltő felhasználók hajlandók lesznek-e felsorolni minden Mérleg-tranzakciót. Úgy gondolom, hogy nem fognak, YMMV.


– Dan Neidle (@DanNeidle) 2019. július 1

Folyamatosan hozzátette: „ilyen hatalmas megfelelési terhe mellett (ha van ilyen), a Facebook Mérlegének elég nehéz lenne belépnie a gyors növekedés övezetébe. Neidle úr folytatta;

“Nem látom, hogy a Facebook miként is reklámozhat olyan termékeket, amelyek az adókijátszást elkövető emberekre támaszkodnak, akár kis mértékben, vagy hogy a szabályozók hogyan engednék meg ennek megtörténését”

A Facebook arra számít, hogy megvitassák az adóhatóságokkal

Az ügyvéd rámutatva, hogy az adók potenciális veszélyt jelentenek a Mérlegre, a jelentésekből kiderült a Facebook válasza is. Ennek megfelelően a Facebook egyetértett abban, hogy ha felmerül a kérdés, hogy a Mérleget elfogadják az adótörvények eszközeként, akkor „készek megvitatni a döntéshozókkal”. Azt állította, hogy;

várakozással tekintünk a politikai döntéshozókkal való együttműködés elé, amikor tisztázzák a meglévő adótörvények alkalmazását a kriptovalutákra, vagy egyes esetekben frissítik ezeket a törvényeket ”.

Eközben a HMRC nyilatkozata is kiderült, hogy a Facebook Mérlegében az adózási szempontokról még mindig túl korai adatot adni – ráadásul még mindig nem hagyott jóvá egyetlen kriptográfiai eszközt sem az ország valutájaként, mivel még nem külföldi kormány adta ki. Ami a Mérleget illeti, kijelentette, hogy még mindig nem teljesítette a valutaként való kezelés követelményét.

A kriptográfiai eszközök bármilyen kriptográfiai eszközzel történő cseréje, áruk vásárlására, vagy fontra vagy más pénznemre történő átszámítással történő értékesítése normál vonalakon kezelhető nyereséggel / veszteséggel járna.

A lényeg folytatásával a Facebook szóvivője tovább hozzátette;

Az emberek felelősek lesznek az adóztatásukért a helyi törvényeknek megfelelően abban a joghatóságban, ahol működnek. Arra számítunk, hogy a Libra Blockchain-ra épített számos pénztárca és pénzügyi szolgáltatás olyan eszközöket kínál az emberek számára, amelyek segítenek ennek kezelésében. ”

A DeFi frissítések valós időben történő nyomon követéséhez nézze meg a DeFi hírcsatornánkat Itt.

PrimeXBT

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map