Coinbase lica #DeleteCoinbase bojkot pozivajući se na akviziciju tima za hakiranje neutrina

oglas Phemex

Razmjena kriptovaluta Coinbase jedno je od takvih imena koje je u središtu svakog dana – posebno u mjesecu veljači 2019. Osnovana 2012. godine, razmjena je nastavila dostizati vrhunac s ogromnom bazom podataka korisnika širom svijeta – ali ova se trgovačka platforma nedavno suočava s agresijom velika američka publika nakon najnovije akvizicije Neutrino hacking tima.

#DeleteCoinbase bojkot zbog stjecanja neutrina

Agresija je rezultirala ‘bojkotom’ koji se na Twitteru izvodi s hashtagom ‘#DeleteCoinbase’- mnogi sljedbenici Twittera protiv ugovora o akviziciji Coinbase pratili su skup i na kraju izbrisali svoj Coinbase račun. Zapravo takvi korisnici dijele i snimke svojih izbrisanih Coinbase računa kao djelić dokaza za svoj bijes – prema kupoprodajnom ugovoru koji je Coinbase nedavno potpisao.

Nije da jesam @coinbaseJe najveći kupac bilo kojim dijelom mašte, ali ja sam završio.

Nikad nisam bio fan, ali ovo je previše. Hvala @davidzmorris, @arjunblj, @ J9Roem za iznošenje na vidjelo.

Izbrisali ste moj račun, pa tako i vi. Podijelite svoje slike sa #DeleteCoinbase. pic.twitter.com/G2llRID5UF

– Udi Wertheimer (@udiWertheimer) 27. veljače 2019

Izbrisao sam sve svoje povezane veze na coinbaseu sa @freedomnodecom, donirao moj preostali saldo (ne puno) @btcven i izbrisao račun. Trebao bi #DeleteCoinbase isto. Ako želite učiniti zabavnije pridružite se #DeleteCoinbaseTrustChain pic.twitter.com/Ect2skbWqV

– Mario Dian ⚡️ (@mariodian) 28. veljače 2019

Expert’s Research i Coinbase’s Respond

Antagonizam ovih korisnika dolazi nakon što malo stručnjaka otkrije povijest iza tima Neutrino – također, kao što sam nedavno izvijestio, osnivači Neutrina radili su s timom za hakiranje kao vodeći izvršni direktori u prodaji alata za hakiranje vladinim agencijama. Kad je ta činjenica dobila virusne, utjecajne kripto figure poput Ari Paula, Francisa Pouliota i drugih kripto entuzijasta započele su raspravu o kontroverznom stjecanju.

"Interna e-pošta dokazuje da je tvrtka imala kontrolu nad nadzornom infrastrukturom svojih kupaca, označavanjem zlonamjernog softvera i poslužitelja."


Ne možete trčati dovoljno brzo? Prodajte svoje bitcoine na Coinbaseu, kupite jetpack i IZVADITE SE JEBEhttps://t.co/O2tJwWrYyp

– Francis Pouliot? ₿ (@francispouliot_) 20. veljače 2019

Što se tiče rasprave, Coinbase je putem medija kontaktirao medije i odgovara na ključne aspekte koji vode do rasprave. Zapravo, u e-poruci Coinbase kaže da “ne odobrava niti će braniti radnje hakerskog tima”. Kao odgovor na ovaj navod, Coinbase je napisao u e-mailu

svjesni da su Neutrinovi suosnivači prethodno radili u Hacking Teamu, koji smo pregledali kao dio naše sigurnosne, tehničke i angažiranosti. Coinbase ne odobrava niti će braniti radnje tima za hakiranje, ali bilo je važno da Coinbase interno uvede ovu funkciju kako bi u potpunosti kontrolirao i zaštitio podatke naših kupaca, a Neutrino tehnologija bila je najbolje što smo imali u prostoru da bismo to postigli cilj.”

U trendu u Sjedinjenim Državama

Čak i nakon odgovora Coinbasea, ništa nije uvjerilo bijes nekolicine korisnika Coinbasea. Prema analizi Coingapea, napravljenoj putem mape trendova, 62% američke publike neprestano cvrkuće i uključuje se u razgovor s #Delete Coinbase. Gradovi koji su u velikoj mjeri doprinijeli ovom bojkotu su NewYork s 24%, San Francisco s &%, Berlin sa 7/5, Montreal sa 5%, London s 5%, Dallas sa 4%, Vancouver sa 4% i Bangkok sa 4%.

Štoviše, u nastavku slijedi vremenska aktivnost #DeleteCoinbase od 27. do 28. veljače koja se svako malo povećava

Ipak, Coinbase je do sada imao višestruke akvizicije i niti jedna akvizicija nije bojkotirala kao Neutrino. U stvarnosti, pozadina koju nose osnivači Neutrina ono je što ometa svima koji bojkotiraju – FYI, osnivači Neutrina, naime Giancarlo Russo, Marco Valleri i Alberto Ornagh bili su uključeni u prodaju hakerskih alata vladinim agencijama. I to je na kraju postalo ključni razlog zašto korisnici Coinbase brišu svoje račune.

Čestitamo Coinbaseu za akviziciju pokretanja lančane analize Neutrino!

FYI, izvršni direktor, Giancarlo Russo, bio je bivši glavni direktor tvrtke HackingTeam (https://t.co/qyQ6mLU8XE), koji je prodao "uvredljive mogućnosti upada i nadzora nad vladama, agencijama za provođenje zakona i korporacijama." pic.twitter.com/VVza5AjIYa

– Arjun Balaji (@arjunblj) 19. veljače 2019

Koji je vaš ulog u kupnji tvrtke Coinbase Neutrino? Slažete li se i s mišljenjem sljedbenika Twittera koji vode bojkot? Ili se slažete s odgovorom Coinbasea? Javite nam svoje misli. 

Da biste pratili ažuriranja DeFi-a u stvarnom vremenu, pogledajte naš DeFi feed vijesti Ovdje.

PrimeXBT

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map