Danas u kripto: Bitcoin raste u prošlih 20 tisuća dolara | CME najavljuje Ether Futures | Ruffer investicija prodaje zlato za kupnju bitcoina | FCA najavljuje privremenu pomoć za kripto tvrtke

oglas Phemex

Danas je bio prilično povijesni, kao i bogat dan događanja u kripto prostoru s nekoliko bikovskih i pozitivnih vijesti koje su se pojavile širom svijeta. Pogledat ćemo neke od glavnih vijesti dana koje su došle na naslovnice.

  • Bitcoin prvi put prelazi 20.000 USD, čini se da je 21.000 EOD-a vrlo moguće.
  • CME najavljuje pokretanje Ether Futures-a u veljači 2021., cijena ETH-a porasla je iznad 620 USD
  • Ruffer Investment Company Limited postaje najnovija institucija koja se kladila protiv zlata, a sada drži 2,5% svog portfelja u bitcoinima.
  • UK Financial Watchdog FCA najavljuje privremeno olakšanje za kripto poslovanje.

Bitcoin raste u prošlosti 20.000 američkih dolara, bikovi podižu cijenu na novih 20.900 američkih dolara

Danas je bio povijesni dan za Bitcoin jer se uspio proći kroz ključni otpor od 20.000 dolara kako bi zabilježio novi vrhunac svih vremena od 20.900 dolara. Zapravo, bitcoin bilježi novi maksimum svih vremena svaki drugi sat nakon prelaska granice od 20 tisuća dolara.

Vrhunska kriptovaluta koja se konsolidirala iznad 19.000 USD u posljednjih nekoliko dana, prvi put u povijesti konačno se vinula iznad granice od 20.000 USD. Bez otpora na vidiku, očekuje se da će se bikovi bitcoina do kraja dana prebaciti preko 21.000 dolara. Današnji skok cijena Bitcoina učinio ga je i najprofitabilnijom imovinom jer sada nitko tko je ikad investirao u bitcoin nije na gubitku.

Svatko tko je ikad kupio # Bitcoin je u dobiti!

Svaka čast SVIMA &# 129395;

– Mjesec &# 127769; (@TheMoonCarl) 16. prosinca 2020

Još jedan čimbenik koji čini tekući bikovski nalet poetičnim jest činjenica da je prije 3 godine, istog datuma, bikovski miting 2017. godine BTC počeo dovoditi do maksimuma u 2017. godini od blizu 20 tisuća dolara.

Na današnji dan prije tri godine cijena # Bitcoin dosegla samo 20 000 dolara. Činilo se da su bikovi poslali poruku, odabirući danas.

– Blockfolio (@blockfolio) 16. prosinca 2020

CME će u veljači 2021. pokrenuti ugovor o eter terminskim ugovorima

Trgovačka razmjena u Chicagu (CME), prva tvrtka koja je još u prosincu 2017. godine pokrenula ugovor o Bitcoin Futuresima, najavila je pokretanje ugovora o Ether Futuresima u veljači 2021. Predstojeći Ether Futures bit će namiren u gotovini, vrlo sličan BTC Futures-u na temelju the CME CF referentna stopa eter-dolar.

Ethererum nije samo druga najveća kriptovaluta po tržišnoj kapitalizaciji, nakon što je bitcoin Ethereum najtraženija digitalna imovina od strane institucionalnih ulagača. Najava o Ether Futures ključni je pokazatelj rastuće institucionalne potražnje za Ethereumom nakon pokretanja lanca ETH 2.0 Beacon.

Cijena Ethereuma porasla je za više od 6% nakon najave CME-a i trenutno se trguje iznad 620 USD. Hype oko Bitcoin-ovog cjenovnog skupa zasjenio je fenomenalne performanse Etheruema. Ako usporedimo prinose iz godine u godinu, druga po veličini kriptovaluta lako zasjenjuje bitcoin s 372% povrata.

BTC od danas: 185%

ETH od danas do danas: 372%

To je tweet.

– Ryan Sean Adams – rsa.eth &# 127988; (@RyanSAdams) 16. prosinca 2020

Druga institucija odabire bitcoin umjesto zlata

Ne tako davno Peter Schiff teško se založio za zagovornike bitcoina jer je tvrdio da institucije prodaju svoje zlato za bitcoin. Međutim, britanska tvrtka Ruffer Investment Company Limited danas je dokazala da Schiff nije u pravu jer je postala najnovija institucija koja je dodala Bitcoin u svoj portfelj.

Najnoviji # Bitcoin marketinški trik je da puno privatnih i javnih tvrtki trguje svojim #zlato i akumuliranje Bitcoina kao željenog skladišta vrijednosti. Onih nekoliko tvrtki koje kupuju Bitcoin to nisu učinile prodajom zlata. Bitcoin nije novo zlato.

– Peter Schiff (@PeterSchiff) 11. prosinca 2020

Ruffer Investment sada drži oko 770 milijuna USD Bitcoina u iznosu od 2,7% svog portfelja. Ono što ovu investiciju čini još presudnijom jest činjenica da je Ruffer dio svog zlatnog portfelja prodao za kupnju bitcoina. Rastući utjecaj i vjera institucija u Bitcoin učinili su ga zaštitom od inflacije modernog svijeta.

Investicijska tvrtka Ruffer prodala je dio svoje zlatne pozicije za kupnju Bitcoina.

Nazvali su to obrambenim potezom.

Bitcoin nije rizičan. Ne posjedovanje Bitcoina je rizično. pic.twitter.com/SglPfutgQ4

– Pomp &# 127786; (@APompliano) 16. prosinca 2020

FCA najavljuje privremeni režim regulacije

Britanski financijski nadzornik FCA najavio je danas privremeno olakšanje za kripto tvrtke koje posluju u zemlji. Regulatorno tijelo obavijestilo je da bilo koja kripto firma koja posluje prije 10. siječnja 2020. i koja se prijavila za registraciju kod FCA do 16. prosinca 2020. može poslovati do 9. srpnja 2021..

Privremeno regulatorno rješenje došlo je zbog složenosti s kojom se FCA suočio u obradi zahtjeva za registraciju. Do sada je regulatorno tijelo podnijelo samo 3 zahtjeva za registraciju, dok je 90 zahtjeva još uvijek na redu. Početkom mjeseca bilo je 150 zahtjeva za odobrenje, što sugerira da je gotovo 60 podnositelja zahtjeva odbijeno ili povuklo svoj zahtjev.

FCA je također upozorio javnost da izuzme svoju kripto imovinu uloženu preko kripto tvrtki koje se nisu prijavile za licencu, jer će do 10. siječnja 2021. biti odgovorni za kazneni postupak ako ne oduzmu svoje poslovanje.

Da biste pratili ažuriranja DeFi-a u stvarnom vremenu, pogledajte naš DeFi feed vijesti Ovdje.

PrimeXBT

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map