Može li Ripple pobijediti protiv SEC-a unutar plana Ripple za borbu protiv SEC-a?

Tužba SEC protiv Ripplea i dvojice njezinih rukovoditelja zbog prodaje neregistriranog osiguranja donijela je propast kripto tvrtki u SAD-u. Ripple je u svom početnom odgovoru opovrgnuo sve tvrdnje da je XRP sigurnost i čak je uvjeravao svoje kupce da će na kraju izaći kao pobjednik. Tvrtka je sada izašla s detaljan službeni odgovor na navode iznesene protiv tvrtke u tužbi.

Danas smo podnijeli prethodni pravni odgovor na žalbu DIP-a. Njime započinjemo s postavljanjem zapisa i ispravljamo mnoge zablude i proturječja unutar njihovih navoda. 1/5 https://t.co/8KVBuSzCGH

– Stuart Alderoty (@s_alderoty) 29. siječnja 2021

Ripple je u službenom odgovoru na tužbu tvrdio da su najviše pogođeni tužbom SEC-a maloprodajni ulagači jer je cijena XRP-a pala za više od 50% nakon tužbe.

otkako je SEC podnio žalbu, XRP je izgubio gotovo polovicu svoje tržišne vrijednosti, zbog čega su vlasnici XRP-a bez veze s Rippleom – upravo oni koje SEC treba zaštititi – pretrpjeli milijarde dolara gubitka. Štoviše, dio misije DIP-a je održavanje urednih tržišta … a opet je njihov prekoračenje stvorio pustoš na tržištu.

Ripple optužuje SEC za iskrivljenje činjenica

Ripple je tvrdio da je SEC odabirao strane, a ne bio nepristran, jer su u jednom trenutku čak tvrdili da se Ethereum može kvalificirati kao vrijednosni papir, a s vremenom je stekao status klase imovine i XRP bi se vrlo dobro mogao uklopiti u tu istu zagradu.

Ripple je također optužio SEC za uništavanje činjenica u podnošenju tužbe biranjem citata i podataka kako bi se to pokazalo u lošem svjetlu. Tvrtka je rekla,

Kroz naš odgovor počinjemo pojašnjavati zapis. Iako ne možemo ući u sve pojedinosti u ovom formatu (to će se događati kako slučaj bude odmicao), vidjet ćete da smo odbili mnoge navode DIP-a. S vremenom ćete vidjeti zašto.

Ripple je također ponudio citat Andrewa Ceresneya iz Debevoisea & Plimpton koji je pregledao slučaj i sugerirao da je SEC odlučila previdjeti ključne činjenice poput XRP-a kojim se trguje širom svijeta bez ikakvog regulatornog uplitanja.

Prema Andrewu, slučaj SEC-a je bez presedana i loše zamišljen. SEC je zanemario jasan status XRP-a kao virtualne valute, proturječivši ne samo nalazima drugih američkih regulatornih agencija već i međunarodnim regulatornim režimima. Tijekom posljednjih osam godina, tržište XRP-a, neovisno o Rippleovim aktivnostima, naraslo je do masovne trgovine na više od 200 burzi širom svijeta. DIP sada proširuje koncept “investicijskog ugovora” izvan njegove točke prijeloma.

Na pitanje o njegovim stavovima o toj temi, rekao je Gabor Gurbacs, direktor tvrtke VanEck,

Nejasno je je li XRP u ovom trenutku valuta ili vrijednosni papir. Po tom pitanju ne postoji regulatorni konsenzus.

Ripple pobija SEC zahtjeve da je XRP ugovor o ulaganju

DIP je optužio Ripplea da je svjesno prodao oblik vrijednosnog papira ili investicijskog ugovora kupcima, iako je znao da bi se mogao smatrati vrijednosnim papirima prema važećim propisima, a cijenu je dodatno povećao putem društvenih mreža i drugih kanala kako bi pumpao svoju cijenu. Ripple je u službenom odgovoru opovrgnuo sve tvrdnje da je vrijednosni papir ili oblik ugovora o ulaganju između dviju strana.

Ripple je tvrdio da je XRP virtualna valuta koja svoje tržište gradi više od 7 godina. Tvrtka je rekla da tvrdnje da su investicijski ugovor ne vrijede jer nikada nisu imale ICO niti su obećavale buduće tokene. Fintech tvrtka ponudila je sažetak svoje prijave, koja je glasila,

  1. XRP je virtualna valuta i stoga je izvan nadležnosti DIP-a.
  2. Ripple nikada nije sklopio ugovor o ulaganju ni s jednim vlasnikom XRP-a.
  3. Ripple nikada nije imao ICO, nikada nije nudio buduće tokene za prikupljanje novca i nema veze s velikom većinom vlasnika XRP-a.
  4. Držanje XRP-a ne znači da osoba prima dio Rippleova prihoda ili dobiti.
  5. Rippleova XRP prodaja iznosila je daleko manje od 1% masivnog XRP tržišta koje je poraslo u posljednjih 8 godina.
  6. Knjiga XRP, na kojoj se kreće XRP, potpuno je decentralizirana. DIP zanemaruje ekonomsku stvarnost XRP transakcije.
  7. Rippleovi XRP posjedi ne stvaraju investicijski ugovor kao što DeBeersovi udjeli pretvaraju dijamante u vrijednosne papire.

Javite nam ako se slažete s Rippleovim zahtjevima prema SEC-u. 

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map