Ripple lansira još jedan proizvod za suzbijanje neučinkovitosti i visokih naknada u prekograničnim plaćanjima

oglas Phemex

Kako se usvajanje rješenja temeljenih na Rippleu povećava među bankama i financijskim institucijama, Ripple sada razvija i prilagođava proizvode koji nude rješenja za određene probleme određenih financijskih institucija ili onih specifičnih za regiju. Nedavni dodatak ovom popisu je značajka “multi-hop” koja pokušava pružiti rješenje za regije svijeta u kojima su prekogranična plaćanja neučinkovita i koja su pogođena visokim naknadama.

Rippleov “multi-hop”: rješenje za manje financijske institucije za jačanje likvidnosti

Ripple, koji je sada partner svim vodećim financijskim institucijama širom svijeta, dobro razumije da je neučinkovito upravljanje globalnom likvidnošću najveća prepreka za prekogranična plaćanja u svim regijama širom svijeta. Također shvaća činjenicu da su dopisna bankarstva u velikom dijelu nedovoljno opslužila neka područja svijeta poput regije Jugoistočne Azije, što otežava prekogranično plaćanje unatoč najboljim tehnologijama koje Ripple može pružiti. Kako bi se riješio ove situacije i problem proširio bazu klijenata na područja koja se suočavaju s problemima poput ovih, Ripple je predstavio novu značajku proizvoda nazvanu “multi-hop”. Ova nova značajka sada omogućava manjim financijskim institucijama da podmiruju plaćanja bez trenja u ime drugih financijskih institucija na mreži.

“Višestruki skok” također eliminira potrebu za izravnom pojedinačnom vezom (ili bilateralnim odnosom) između financijskih institucija za podmirivanje plaćanja. Korištenje multi-hopa moći će primati i prosljeđivati ​​uplate bez dvostranog odnosa između inicijatora i korisničkih institucija.  

Nedostatak standardne integracije za regionalna prekogranična plaćanja trenutno zahtijeva skupa zaobilazna rješenja. Susjedne zemlje koje se oslanjaju na dopisnički bankarski sustav moraju prvo pretvoriti valutu u američke dolare, a zatim se podmiriti u više dopisničkih banaka prije nego što ih konačno razmijene u valutu koja se koristi u instituciji korisnici. Ovaj glomazan postupak zahtijeva brojne naknade, uključujući dvije skupine deviza.

Prva banka koja će koristiti ovaj proizvod bit će Siam Commercial Bank (SCB) koja se, unatoč tome što je jedna od najvećih banaka u ASEAN-u ili regiji jugoistočne Azije, suočava s problemima dopisničkog bankarstva sa susjednim zemljama u regiji. SCB je najstarija i četvrta najveća poslovna banka po ukupnoj aktivi, depozitima i kreditima. Razumijevajući promjena vremena, banka usvaja digitalizaciju i planira smanjiti mrežu svojih podružnica 1.154 podružnica na 400 podružnica do 2020. Također ima 108 deviznih kioska i 9.142 mreže bankomata.

U priopćenju se također navodi koristi koje multi-hop može pružiti SCB-u i ASEAN regiji. Citira

“S multi-hopom, financijske institucije mogu se izravno povezati s SCB-om, koji može podmiriti i isplatiti cijelu regiju bez višestruke razmjene valuta i dodavanja visokih naknada. Rezultat je besprijekorno iskustvo plaćanja u i izvan regije ASEAN. Za manje financijske institucije koje prije nisu imale mogućnost plaćanja u ASEAN, multi-hop će demokratizirati pristup tim zemljama i olakšati plaćanja, bez obzira na veličinu plaćanja ili količinu likvidnosti njihove financijske institucije. “

Također pročitajte: Ripple Ready da napravi ogroman utjecaj s vrlo očekivanim događajima oteklina

Multi-hop bi mogao biti od velike pomoći sektoru malih i srednjih poduzeća, a također bi mogao povećati doseg Ripplea

Budući da ova nova značajka proizvoda značajno smanjuje naknade, demokratizira pristup zemljama i olakšava plaćanja, bez obzira na veličinu plaćanja ili fond likvidnosti njihove financijske institucije, glavni korisnik ovog proizvoda bio bi sektor MSP-a. Trenutno je kod tradicionalnog bankarstva postupak prekograničnih plaćanja glomazan (kao što je objašnjeno u gornjem odjeljku) i zahtijeva brojne naknade, uključujući dva seta deviza, a malim i srednjim poduzećima ostavlja malo ili nimalo podrške za plaćanja male vrijednosti koje mala i srednja poduzeća (MSP) trebaju napraviti.

Ako mala i srednja poduzeća mogu dobro iskoristiti ovaj proizvod u ASEAN-u, to će također umnožiti doseg i usvajanje Ripple-a jer su mala i srednja poduzeća pupi sektor u ASEAN-u i procjenjuje se da su odgovorna za do 60 posto zaposlenosti u zemljama u razvoju, ali taj broj smatra se da je u zemljama ASEAN-a čak 70 posto.

Hoće li značajka “multi-hop” pomoći Rippleu da pridobije klijente na teritorijima poput ASEAN-a? Javite nam svoje stavove o istom.

Da biste pratili ažuriranja DeFi-a u stvarnom vremenu, pogledajte naš DeFi feed vijesti Ovdje.

PrimeXBT

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map