TRON: Godina novih prekretnica i dostignuća

oglas Phemex

2020. godine cijela je industrija kriptovaluta ponovno oživjela, potaknuta institucionalnim ulaganjima, novim razvojem i valom DeFi inovacija koji su vidjeli korisnost i potencijal glavnih kriptovaluta bolje istražene.

Bez sumnje, TRON je jedna od najaktivnijih platformi ove godine. Kao decentralizirana platforma za pohranu datoteka i dijeljenje sadržaja, TRON je napravio velike korake ka postizanju većeg usvajanja i izgradnji potencijala platforme – zahvaljujući mnoštvu novih akvizicija i razvoja u 2020. godini.

Pogledajmo što je do sada postigao.

2020. u pregledu

Započevši godinu s praskom, TRON završio je neočekivanu akviziciju tvrtke Steemit Inc u veljači – jedne od najpopularnijih blogovskih mreža za bloganje. Čineći to, dodao je više od 10.000 aktivnih korisnika dnevno u ekosustav TRON.

U travnju je TRON-ovo partnerstvo sa Samsungom urodilo plodom, a na Samsung Play Store pokrenut je ekskluzivni TRON odjeljak – omogućavajući stotinama milijuna vlasnika Samsungovih uređaja pristup TRON dApps-u izravno sa svog telefona.

Nedugo zatim, TRON je najavio platformu za posudbu i upravljanje stabilcoinima JUST i dovršio rasprodaju tokena za JST na Poloniexu. JST token nastavit će se penjati do 20x cijene uvrštavanja nakon niza istaknutih unosa na burzi.

&# 128640; #LaunchBase #SAMO Prodaja žetona za 60 minuta! ⏰

Prvi dođe, prvi servis, zato budite na oprezu! ⚡

&# 128071;https://t.co/qtZQUKsCcM pic.twitter.com/gJ3eKUOjuf

– Poloniex razmjena (@Poloniex) 5. svibnja 2020


Kako smo prešli u drugu polovicu godine, TRON-ove ambicije prema DeFi-u postale su jasne, a na mreži je napravljena gomila novih događaja vezanih uz DeFi. Počevši od razvoja koji je TRC20 tokene učinio interoperabilnima s Waves platformom, zahvaljujući Gravity – protokolu komunikacije više mreža..

Nekoliko dana kasnije, na TRON-u je pokrenuta prva decentralizirana automatska market market market (AMM) burza poznata kao JustSwap. Prijenos uživo predstavljanja pogledalo je preko pola milijuna ljudi, a JustSwap je doživio neposredan uspjeh, čineći temelje DeFi-a na TRON-u.

Platforma JUST pokrenuta je u kolovozu, otvarajući sudionike mreže TRON uzgoj prinosa i pružajući korisnicima prvi stabilcoin koji podržava TRX. U rujnu je BitTorrent (BTT) pokrenut kao TRC20 token i dodan je kao kolateralna metoda JUST-u, dok je TRON uspostavio partnerstvo s Band Protocolom kako bi decentraliziranim feedovima cijena na temelju oraclea donio programerima dApp-a..

Zaokružujući rujan s praskom, TRON se također udružio s BitGoom kako bi u blok-lanac TRON donio zamotani bitcoin (WBTC) i zamotani eter (WETH) kao TRC20 tokene. Kao rezultat toga, korisnici sada mogu trgovati s BTC-om i ETH-om na TRON-u, a istovremeno imaju koristi od izuzetno niskih naknada za transakcije.

TRON je uspio zadržati ovaj zamah u posljednjem tromjesečju godine, stekavši DLive – jednu od najvećih decentraliziranih streaming platformi i drugu po veličini platformu za streaming u Turskoj – u listopadu i pokrećući vlastitu uslugu oraclea istog mjeseca (JustLink).

U prosincu se TRON udružio s Huaweijem kako bi donio aplikaciju BitTorrent u Huaweijevu AppGallery trgovinu kako bi decentralizirano dijeljenje datoteka doveo do 3 milijarde uređaja, a također je na impresivan prijem pokrenuo platformu za decentralizirano posudbu JustLend koju pokreće TRON.

TRX žeton

Glavni korisnik ovih napora? Držači tokena TRX. Od početka godine, TRON token bilježi gotovo konstantan rast vrijednosti.

Prema podacima CoinMarketCap-a, TRX je pokazao sveukupni bikovski trend tijekom 2020. godine, započevši godinu na 0,0133 dolara prije nego što se popeo na trenutnu vrijednost od 0,029 dolara – što je ekvivalent dobitku od 118 godina.

TRX token bilježi gotovo konstantan rast tijekom 2020. godine. (Zasluge za sliku: CoinMarketCap)

Čini se da je ovaj rast u velikoj mjeri katalizirao sve veći raspon novih slučajeva upotrebe TRX tokena – koji se sada mogu koristiti za kovanje SAMO stabilnih kovanica, kojima se trguje na JustSwap-u za druge TRC20 tokene, ulaže u mrežne nagrade i koristi za uzgoj prinosa između ostalog u raznim protokolima DeFi baziranim na TRON-u.

To je također pomoglo TRX-u da dosegne svoju najvišu vrijednost u 2020. godini, jer je TRX u vrijednosti od više od 7 milijardi dolara promijenio ruku u jednom danu u rujnu tijekom meteorskog okupljanja cijena – signalizirajući sve veći interes za tu imovinu.

A godina još nije sasvim gotova.

Da biste pratili ažuriranja DeFi-a u stvarnom vremenu, pogledajte naš DeFi feed vijesti Ovdje.

PrimeXBT

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map