Universal Protocol Alliance objavio je UPT žeton, ali može li se suprotstaviti konkurenciji?

oglas Phemex

Univerzalni savez saveza sada je objavio svoj žeton univerzalnog protokola (UPT,) novu kriptovalutu čiji je cilj poboljšati interoperabilnost. Savez se sastoji od nekoliko projekata i organizacija, uključujući OmiseGO, Blockchain u Berkeleyu i Cred, između ostalih. Naplaćen kao “mega-uslužni” token, UPT se želi izdvojiti od konkurencije nudeći nositeljima višestrukih slučajeva korištenja.

 The Savez univerzalnog protokola sazvan s ciljem prevladavanja jednog od sljedećih velikih izazova blockchaina, interoperabilnosti. Navedena misija Saveza je dovesti 100 milijuna novih korisnika u kriptovalute. S obzirom na to da ih trenutno ima samo 42 milijuna Bitcoin novčanika u postojanju, prema Statisti, to je uzvišena ambicija.

Otkako se formirao 2018. godine, Savez razvija platformu Univerzalnog protokola koja će korisnicima omogućiti interakciju s više kripto valuta putem jednog bloka. Sada je pokrenut UPT, koji je izvorni token platforme, i temeljni token uslužnog ekosustava Univerzalnog protokola. UPT je trenutno dostupan kao početni unos na Bitcoin.com razmjena. Na burzi se nalaze i razni stabilni kovanci Univerzalnog protokola, uključujući univerzalni dolar (UPUSD) i univerzalni euro (UPEUR.)

 Govoreći o pokretanju UPT-a, JP Thieriot, suosnivač UP saveza i Uphold, rekao je:

 “Univerzalni protokol tokena rješenje je za tvrtke, potrošače i velike i male vlade koja traže rješenja za digitalno upravljanje imovinom bilo gdje i bilo kada.”

 Višekorisnički žeton

 Trenutno UPT nudi nekoliko komunalnih usluga nositeljima, na temelju aktivnosti članova Saveza. Na primjer, UPT imatelji mogu svoje tokene staviti na platformu za posudbu i posudbu Cred, a putem značajke CredEarn generiraju kamate na bilo koje UP tokene, poput gore spomenutih stabilcoin-a.

Platforma za digitalni novac Uphold također je članica Saveza, što znači da imatelji UPT-a imaju pravo na popuste prilikom trgovanja na Uphold-u. Oni također mogu dobiti dodatnu digitalnu valutu natrag lansiranjem debitne kartice Uphold.

Ako koriste sustav namire plaćanja OmiseGO, imatelji UPT-a mogu platiti naknade u svojim tokenima. UPT također kupuje popuste na konferencijama i događajima koje član Blockchain saveza održava na Berkeleyu i smanjuje naknade za reviziju koda kod zaštitarske tvrtke CertiK.

 UPT protiv BNB-a

U ovom trenutku evolucije kriptovalute postoje doslovno tisuće tokena. Ipak, vrlo malo ih ima više od jedne svrhe, iako postoji nekoliko iznimaka. Jedna usporednica mogla bi biti Binanceov BNB token, koji je razmjenski div zahtjevi ima preko 120 slučajeva korištenja unutar i izvan ekosustava Binance.

Prvi slučaj upotrebe BNB-a bio je ključ za snižene naknade za trgovanje na platformi Binance. Međutim, ti će se popusti s vremenom smanjivati, pa je tim u Binanceu neprestano uvodio više funkcionalnosti osmišljenih kako bi osigurao trajnu privlačnost BNB-a. Kako je Binance proširio svoj otisak na više usluga, tako je i BNB token dobio dodatnu korisnost.


Sada vlasnici BNB-a mogu ulagati u nova pokretanja tokena putem IEO platforme Binance Launchpad, priliku za zaradu kamata sudjelovanjem u platformi Binance Lending i plaćanje naknada za trgovanje na Binance DEX-u. BNB je također izvorni token Binance blockchaina otkako je pokrenut početkom ove godine.

 Binance je također uspostavio nekoliko partnerstava i zajedničkih napora, omogućavajući slučajeve upotrebe za BNB izvan vlastitog ekosustava. Na primjer, korisnici mogu rezervirati letove i hotele na TravelbyBitu i Trip.io platforme ili unajmite slobodnjake putem CanWork-a.

 Partnerstvo nije isto što i interoperabilnost

S više od 100 slučajeva korištenja koji su se stvorili tijekom dvogodišnjeg vijeka trajanja, BNB zasigurno ima prednost nad UPT-om kao novopečenim tokenom integriranim s pet projekata članova Saveza. Međutim, tamo gdje UPT možda ima prednost nad BNB-om, to je u svojoj stvarno interoperabilnoj prirodi.

Svatko tko koristi BNB izvan ekosustava Binance ovisi o suradnji između Binancea i te određene tvrtke. Ako se veza prekine, korisnik će možda otkriti da više ne može rezervirati letove ili angažirati svoje slobodnjake kod BNB-a. Suprotno tome, UPT se temelji na platformi Universal Protocol, što znači da njegova upotreba ne ovisi o poslovnom odnosu da bi zadržala svoju korisnost.

Štoviše, BNB tokeni također rade u njegovu korist. Ako se UPT pokaže popularnim, članstvo u Savezu učinit će privlačnijom perspektivom za druge projekte. Ako se to dogodi, u konačnici bi UPT mogao dramatično povećati svoju korisnost na širokom spektru blockchain platformi i projekata.

 Interoperabilnost je jedan od najvećih izazova s ​​kojima se suočava blockchain. Ako Univerzalni protokol može riješiti taj određeni problem, neće proći puno vremena prije nego što nadmaši konkurenciju.

Da biste pratili ažuriranja DeFi-a u stvarnom vremenu, pogledajte naš DeFi feed vijesti Ovdje.

PrimeXBT

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map