Vitalik istražuje rast mreže Ethereum od 2017. godine, što je sljedeće u 2020. godini?

oglas Phemex

Protekle tri godine brzo su prošle, jer je kripto industrija svjedočila jednom od svojih najbrže rastućih razdoblja ikad. Otkako je u prosincu 2017. – siječnju 2018. dosegnuo najvišu cijenu, Ethereum je doživio ubrzani rast u zajednici i razvoj platforme, a Vitalik Buterin, suosnivač Ethereuma, na Twitteru se osvrnuo na napredak koji je postignut u protekloj godini.

Vitalik se osvrće na uspjeh Ethereuma od 2017. godine

Vitalik je u kratkom zahvalnom tvitu naveo nekoliko projekata koji su osigurali kontinuirani rast blockchaina od Bull Runa 2017. godine. Maker, Uniswap, zbrojevi nultih znanja (ZK) i test mreže na planiranoj mreži dokaza o udjelu (PoS) učinili su rez. Međutim, Vitalik je pozvao projekte da ne gube korak u razvoju ili riskiraju “sustizanje” drugih projekata.

Ono što Ethereum ima 2020., a 2017. nije:

* Otkaži

* https://t.co/wwBUgU78ob

* Status

* IzrađivačDAO

* ZK Rollupovi (npr. Petlja), >Kapacitet 2k TPS

* PoS testne mreže

* Ujak stope < 10% s plinskim blokovima od 10m

* Gitcoin potpore


Pomaknite vratnice brže, inače ćemo ih sustići!

– vitalik.eth (@VitalikButerin) 27. ožujka 2020

Kao odgovor na gornji tweet, bliže ćemo pogledati ubrzani razvoj na najvećoj platformi pametnih ugovora i nadolazeća pokretanja na mreži.

Ethereum u najboljim godinama od lansiranja

Brojni čitatelji mogu tvrditi da je ETH mreža dosegla vrhunac 2017. godine tijekom masovnog bikovskog trčanja. Pa, s obzirom na skok od 1400 američkih dolara u ovom razdoblju, argument može držati, ali ustrajni rast mreže jer, čak i tijekom kripto zime 2018. godine, pokazuje da su Ethereumove najbolje godine bile od neviđenog uzlaznog trenda.

A. Eksponencijalni rast u prostoru Defi

Vrijednost i broj aplikacija za decentralizirano financiranje temeljenih na Ethereumu porasli su do nevjerojatnih visina od 2017. Na svom vrhuncu, Defi proizvodi poput Maker, Synthetix i Uniswap zadržali su preko milijardu američkih dolara imovine, što je velik rast od 5 američkih dolara koliko su držali u Listopada 2017. Da, 5 dolara!

Slika: Defipulse

Trenutno ukupna vrijednost zaključana u proizvodima Defi iznosi 624 milijuna USD.

B. ZK-Rollupi dosežu 2000 tps

Još jedno područje koje svjedoči o povećanim inovacijama i razvoju su zbrojevi nula znanja, rješenje drugog sloja za povećanje skalabilnosti Ethereum blockchaina. Tijekom protekle tri godine, ZK-skup, kao što je Loopring, uspio je testirati preko 2000 transakcija u sekundi, što je ogroman korak od 7-15 tps Ethereuma.

C. Ergele na bazi ERC-20

Jedno od najvećih postignuća Ethereuma u posljednje tri godine moraju biti stabilni novčići poput Tethera (USDT) koji se kreću u lanac. Trenutno stabilni novčići na Ethereum blockchainu iznose preko 4,5 milijarde USD – USDT predvodi s 4,1 milijarde USD. Broj stabilnih kovanica na Ethereumu prije 2017. također se povećao s oko 10 na početku 2017. na više od 50 u vrijeme pisanja ovog članka.

Međutim, Vitalik je kritizirao „centraliziranu prirodu nekih od tih stabilnih kovanica navodeći,

To je i impresivan broj, iako imo neki od centraliziranih stabilnih kovanica ne odražavaju niti vrijednosti decentralizacije ethereuma koje umanjuju povjerenje / autoritet niti tradicionalne vrijednosti dobrog centraliziranog upravljanja pa ih radije ne ističem

– vitalik.eth (@VitalikButerin) 27. ožujka 2020

Od 2017. postoji mnoštvo događaja, uključujući proročanstva, formiranje Gitcoin potpora i prelazak na mrežu dokaza o udjelu (ETH 2.0), koja bi se trebala pokrenuti ove godine.

Što slijedi za Ethereum u 2020?

Početkom godine, Vitalik je uvjeravao zajednicu da je mreža jača nego ikad, usred tutnjava zbog neuspjelog pokretanja ETH 2.0. Prelazak Ethereuma na PoS trebao bi biti dovršen ove godine, prema ranijim izvještajima koji nagovještavaju novu eru za drugu najveću kripto.

Štoviše, nekoliko projekata nastavlja se graditi na platformi, poput platforme za digitalnu valutu središnje banke (CBDC), eThaler, čiji je cilj pružiti vladama središnju banku do potrošačkog ulaza za lakša i učinkovitija plaćanja.

Podijelite s nama nadolazeće događaje na Ethereumu u 2020. godini.

Da biste pratili ažuriranja DeFi-a u stvarnom vremenu, pogledajte naš DeFi feed vijesti Ovdje.

PrimeXBT

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map