Analiza cijena Bitcoin, Ethereum, Ripple za tjedan od 8. do 14. listopada

oglas Phemex

Svjedočenje Nouriela Roubinija američkom Senatu prima kritike kripto industrije dok Peter Van Valkenburgh tvrdi da je Bitcoin revolucionaran. Charles Hoskinson i IOHK odvojili su se od pretjerane centralizacije i neučinkovitosti zaklade Cardano Foundation. U razmjenama, Coinbase zatvara fond započet za institucionalne investitore, a sada će se usredotočiti na maloprodaju. Bitfinex odgovara na mrežne glasine o bankrotu. Veći udio konzorcija sa sjedištem u Singapuru. Circle Financial ulaže u SeedInvest.

Najzanimljivija tema ovog tjedna bila je kada se Odbor za bankarstvo, stanovanje i urbane poslove sastao na otvorenoj sjednici kako bi razgovarao o trenutnom stanju i budućnosti kriptovaluta i ekosustava Blockchain 11. listopada 2018. U sklopu saslušanja Senat je saslušao skeptična perspektiva Nouriela Roubinija, profesora ekonomije i međunarodnog poslovanja, poslovna škola Sveučilišta New York Sveučilišta Stern i pozitivna perspektiva Petera Van Valkenburgha, direktora Research Coin Centra, pokušavajući izvući zaključak o najboljima i najgorim stvarima u svijetu blockchaina i kriptovalute. U svom svjedočenju dr. Nouriel Roubini nazvao je prostor kriptovaluta “majkom svih prevara”. Dalje je tvrdio da kriptovalute nisu skalabilne, pune su prijevara i da ih ne koristi nitko osim kriminalaca. Dok je dr. Roubini prosipao otrov svojim komentarima, Peter Van Valkenburgh tvrdio je da je Bitcoin revolucionaran. Primijetio je da bitcoin nije savršen, ali niti je e-poštom poslan 1972. godine kada je prvi put predstavljen svijetu, što implicira da je bitcoin još uvijek u svojim ranim danima i da još uvijek ima puno prostora za rast, pod uvjetom da mu se pruži prilika.

U drugom sukobu, Charles Hoskinson, tvorac Cardanoa, u iskrenom je videu objasnio borbe koje vodi s Zakladom Cardano i njezinim predsjednikom, Michaelom Parsonsom. Također je spomenuo probleme s kojima su se IOHK i Emurgo suočavali s zakladom, pa je stoga najbolji način naprijed bio odvajanje od zaklade Cardano. Prema Hoskinsonu, dok su se Emurgo i IOHK držali svog posla, prema Hoskinsonu, zaklada Cardano nije uspjela obaviti svoj dio posla. U videozapisu Hoskinson ističe da se zajednica Cardano oglasila kako kaže da Zaklada Cardano jednostavno nije radila svoj posao koji odbor nije izvršio “u okviru svojih temeljnih odgovornosti i dužnosti”.

U nekim vijestima temeljenim na razmjenama, Coinbase, dječak s posterima američke industrije kriptovaluta, srušio je svoj indeksni fond usmjeren na bogate ulagače, jer svoj fokus preusmjerava na novi maloprodajni proizvod. Razlog tome, osoba koja je upoznata s tim pitanjem, rekao je da proizvod indeksnog fonda nije privukao potreban broj klijenata, prikupivši manje sredstava nego što je tvrtka očekivala. Kako su izvijestili mediji, Coinbase fokus preusmjerava na novu značajku nazvanu “Coinbase Bundle”, koja korisnicima omogućuje da jednim klikom kupe snop kovanica navedenih na njihovoj burzi. Maloprodajni proizvod omogućuje korisnicima da u košaru kovanica ulože samo 25 USD.

Kako su određeni korisnici društvenih mreža Bitfinex optužili za bankrot, burza je izdala službenu obavijest koja nosi naslov

“Odgovor na nedavne mrežne glasine” izlazi jasan po tom pitanju. Bitfinex je odlučno opovrgnuo sve takve neutemeljene tvrdnje i ciljao na kritičare koji “brzo vrište zbog nesolventnosti, naoko s malo razumijevanja što ovaj koncept znači i o čemu oni uopće govore”.

Za Bithumb, BK Global Consortium platio je 400 milijuna vona (353 milijuna USD) za većinski udio u razmjeni, nakon što je prethodno imao manjinsku poziciju u tvrtki. Prema novom dogovoru, koji se dužnosnici nadaju da će zaključiti u narednih mjesec dana, čelnik BK-a, plastični kirurg i investitor Kim Byung-gun, preći će s petog po veličini burze na glavnog dioničara. Prije toga većinski je udio imao BTC Korea Holdings, čiji je kapital mijenjao ruke za primjetno niži iznos nego što se pokazalo u procjeni u veljači od oko 880 milijuna dolara.

Još jedna vijest o ulaganju ovog tjedna bila je ona koja je započela ravnopravni start-up blockchain Circle, uz podršku Goldman Sachsa, koji stječe najveću vlasničku platformu za crowdfunding i registrirani Broker-Dealer SeedInvest. Ovom akvizicijom Circle bi napravio veliki potisak prema prostoru sigurnosnih tokena, a ova akvizicija omogućit će startupovima prikupljanje kapitala putem regulirane platforme, pristup raznolikim portfeljima malih investitora putem Circle Investa i dobivanje likvidnosti na sekundarnom tržištu putem Circleove digitalne imovine razmjena Poloniex.

bitcoinIzvor: Coin360.io

Bitcoin (BTC)

Stabilnost Bitcoina nastavlja se i ovog tjedna, kao što je i ovaj tjedan pala za oko 3,65%. Izviještena slabost još je bila u stabilnoj zoni. Cijene su dosegle najvišu razinu od 6.675,06 USD, a najnižu od 6.236,47 USD tijekom tjedna. Osim izvanrednih vrijednosti BitMEX-a koje su imale količinu od 15,08%, burze koje su ovog tjedna bile aktivnije u količinama, s BTC-om na različitim parovima, bile su Bithumb (4,38%), ZB.com (2,99%), Binance (2,43%) )

Među istaknutim glasovima, Roubini je Bitcoin i kriptos nazvao majkom svih prevara, dok je Peter Van Valkenburgh tvrdio da je Bitcoin revolucionaran.


Ethereum (ETH)

Ethereum je ponovno viđen kako razmjenjuje mjesta s XRP-om na popisu najvećih kriptovaluta po tržišnim cijenama. Iako se vratio na svoje mjesto, XRP je još uvijek na prijetećoj udaljenosti. Cijene etera, na vrhu, ovog su tjedna bile 245,11 USD, a najniže su iznosile 206,49 USD, a smanjivale su se gotovo blizu 200 USD. Tržišta koja su ovog tjedna bila aktivnija, količinski, s ETH-om na različitim parovima, bila su DOBI Trade (5,82%), Binance (4,78%) i Huobi (4,40%)

Kao i Bitcoin, i za Ethereum je Tom Lee citirao rekavši da je ovaj put CNBC rekao da je posljednja četiri od četiri puta zaostajao za svojim vršnjacima da je eter, zbog dva standardna odstupanja, vidio “glavni preokret trenda”. Lee je također rekao da je osjećaj prema ETH-u bio pretjerano negativan i da je žeton koji je imao manje performanse od svojih vršnjaka u dvije standardne devijacije “znak kapitulacije”.

Mreškanje (XRP)

Rippleov XRP i dalje se ludo zabavlja ovaj put s očekivanjem da će promjena Coinbase politike možda otvoriti vrata za XRP na poznatoj burzi. Na vrhu, ovaj su tjedan cijene XRP iznosile 0,587431 USD, a prema dnu su kotirale 0,441519 USD. Razmjene koje su ovog tjedna bile aktivnije u količinama s XRP-om na različitim parovima bile su Bitbank (12,65%), Upbit (12,55%) i Binance (11,10%)  

Za XRP ovog tjedna, CoinField, najnaprednija kanadska razmjena bitcoina i kripto valuta, najavio je da istražuje mogućnost da XRP postane osnovna valuta.

Ostali pokretači i tresači

Ostali novčići koji su napravljeni na vrhu i dnu ovaj tjedan prema tržišnoj kapitalizaciji novčića (pristupljeno 30. rujna u 23:30 IST)

Pokretači

  • VJEČNI TOKEN – Pokazuje porast od 714,23%
  • EJOY – Prikaz porasta od 390,55%
  • ONG – Porast od 220,57%

Tresalice

  • Novčić Concierge – Prikaz pada od 69,69%
  • Coin2Play – pokazuje pad od 57,31%
  • Mreža Banyan – pokazuje pad od 39,07%

Što mislite kako bi bilo raspoloženje kripto tržišta sljedeći tjedan? Javite nam svoje stavove o istom.

Da biste pratili ažuriranja DeFi-a u stvarnom vremenu, pogledajte naš DeFi feed vijesti Ovdje.

PrimeXBT

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map