A Binance vezérigazgatója megjegyzi a Fiat instabilitását, mivel a valuták az egész világon zuhannak

hirdetés Phemex

Binance CZ a Twitter-fogantyújával figyelmezteti, hogy a Fiatok nincsenek biztonságosabbak, ahogyan azt figyelembe vették. A Fiat valutákat stabilnak tekintették az egész világon. Legalábbis ezt mondják a kormányok és a pénzügyi szabályozók. De a közelmúltbeli gazdasági válságok Törökországban és néhány latin-amerikai országban, például Venezuelában, Argentínában és Brazíliában, a megfelelő devizanemekkel. 

A török ​​kavarodás

A török ​​gazdaság kedvezőtlen reakciót szenvedett Trump török ​​acélra és alumíniumra vonatkozó tarifáiról, a Lira több mint 20 százalékkal zuhant le néhány órán belül. Ez nem a hagyományos, biztonságos menedékjellegű arany eszközbe, hanem inkább a Bitcoinba terelte a befektetőket.

A törökországi legnagyobb tőzsde, a Koinim a Bitcoin kereskedési volumenének 63 százalékos növekedéséről számolt be, a BTCTurk és a Paribu tőzsdén 35, illetve 100 százalékos növekedés tapasztalható. Ez 7000 dollárra emelte a bitcoin árát Törökországban – több mint 500 dollárral magasabb, mint a Brave New Coin Bitcoin Liquid Index, amely a globális kereskedelmi tevékenység nagy részén alapul..

Habár a bitcoin valószínűleg nem mindennapi csereeszközként működik, a török ​​állampolgárok biztonságos menedékeszközként özönlenek hozzá – ez a módja annak, hogy elkerülje a török ​​líra dollárral szembeni kilengéseit, amelyek még a bitcoin ingadozásait is nyugodttá teszik..

Olvassa el még: olvassa el: A Binance vezérigazgatója azt mondja, hogy a Medvepiac visszahúzódik, mivel a jövő világos a Crypto Market számára

Dél-amerikai rendetlenség – Venezuela, Argentína és talán Brazília

Latin-Amerika gazdasági kilátásai 2018-ban komorak. A régió egyik legnagyobb gazdaságának politikai instabilitása, valamint az olaj- és egyéb nyersanyagok általános zuhanása miatt a vállalkozások és a fogyasztók depresszióval, Venezuela esetében pedig gazdasági összeomlással néznek szembe..

A latin-amerikai gazdaságok válsága nem 2018-ban kezdődött, és mindez 2015-re vezethető vissza. Argentína, Venezuela és Brazília súlyos gazdasági problémákkal, köztük hatalmas inflációval zárta 2015-t – Venezuela esetében akár 275 százalék (2014-ben 63 százalék), ~ 30 százalék Argentínában (36,4 százalék 2014-re) és 10,4 százalék Brazíliában (6,3 százalék 2014-re).

Argentína esetében az ország pénzneme, a peso az elmúlt 3 évben jelentősen megdőlt, 2017-ben 15% -kal csökkent a dollárral szemben. A 2017-es visszaesés a 2015-ös 34% -os veszteség és 2016-ban 18% -os visszaesés volt. . 2018 sem változtatta meg az ország vagyonát, mivel Argentína pesója rekord alacsonyra zuhant. Ugyanez volt a helyzet a Brazil Realdal is, de a jegybank beavatkozott

Venezuelának saját problémái vannak, inflációja 82766,0% -on van, amint arról a Trading Economics számolt be, ami miatt a venezuelai bolivar megközelítette az abszurd szintet. A venezuelai kormány válasza az emelkedő inflációs rátára saját „kriptovalutájuk” létrehozása volt, Petro néven, amelyet állítólag az ország olajellátása is támogat. Tekintettel azonban arra, hogy a jelenlegi bolivárt ugyanaz a kormány kezelte rosszul, a teljesen központosított kriptovaluta működésével kapcsolatos aggodalmak mellett (a valóság az, hogy a pénznem inkább digitális fiat, mint kriptográfia), és a venezuelaiok tömegesen hagyták el a projektet mielőtt még felszállhatott volna.

Kiemelkedő hangok szerint a fiatok nem teljesen stabilak

Ma Binance CZ twitter-kezével azt mondta: „a fiat nem jelenti stabilnak”. Ezzel együtt közzétette a török ​​líra és az argentin peso diagramjait, amelyeken súlyos gazdasági nyomás alatt vannak a gazdasági helyzetben felbomló országok.

a fiat nem jelenti stabil pic.twitter.com/ad0CJYh2nA

– CZ Binance (@cz_binance) 2018. augusztus 30

CZ nem először mondja ezt. A Coinbase korábbi vezérigazgatója, Brian Armstrong kijelentette, hogy a következő 3-5 évben az egész világon bekövetkező gazdasági válságok katalizátora lehet a kriptopénzek szerves bevezetésének.

„A gazdasági válságon áteső országok és az emberek zsebei ezeken a területeken egyre nagyobb érdeklődést mutatnak a kriptográfia iránt. A legmagasabb fájdalommal járó emberek érdeklődnek stabil pénznem iránt […] A következő három-öt évben a gazdasági válságon áteső országok azt láthatják, hogy az emberek alternatívaként szervesen alkalmazzák a kriptot. ”.

Míg ezek az országok továbbra is zűrzavart okoznak, valutáik pedig lendületet adnak, az emberek továbbra is az arany biztonságos menedékjogához és most a likvidebb protektor bitcoinhoz költöznek. Egyes kommentelők azt is javasolják, hogy a bitcoin elaprózza az arany dominanciáját.

Vajon a kriptovaluták elveszik a fiatok uralmát is? Mondja el nekünk véleményét ugyanerről.

A DeFi frissítések valós időben történő nyomon követéséhez nézze meg a DeFi hírcsatornánkat Itt.

PrimeXBT

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map