A Bitcoin valódi értékének megjósolása a Metcalfe törvényével

hirdetés Phemex

A Metcalfe törvényének felhasználásával az MIT elemezte, hogy a bitcoin értéke jelenleg jelentősen túlértékelt, és a piac tükrözi a 2014-es értéket. A törvény nyomán a közeli összeomlás kiszámíthatósága lehetséges volt, és észrevehető.

Metcalfe törvénye: Megtalálni a Bitcoin értékét, mennyit ér?

Elemzésével MIT, a bitcoin értékét a Metcalfe törvény segítségével próbálták meghatározni. Amikor megpróbálják eldönteni, hogyan lehet egy pénzt értékelni, az emberek eltérő véleményen vannak. Egyesek azt mondják, hogy a pénznem annyit ér, amennyit hajlandó fizetni érte, míg mások azt állítanák, hogy annak értéke magas termelési költségekben rejlik. És pontosan ezért tapasztalja a bitcoin a rendkívüli értékeléseket.

2017 decemberében a Bitcoin árfolyama a legmagasabb szinten, 20 000 dollár volt, miközben a teljes kriptovaluta-piac mérete példaértékű 830 milliárd dollár volt. Néhány nap alatt azonban a piac összeomlott és 280 milliárd dollárra esett vissza, ami hatalmas visszaesés volt.

Tehát felmerül a kérdés, hogy pontosan mit is ér a bitcoin? Az MIT elemzői rámutatnak, hogy a kriptovaluta értéke valójában az őket használó emberek hálózatában rejlik. Sőt, ha egy bitcoinot ilyen magas áron értékelnek, akkor nehéz megérteni és megérteni a piaci összeomlás árulkodó jeleit, amelyek biztosan be fognak jönni.

A Metcalfe törvényét követve, amely kimondja, hogy “egy hálózat értéke arányos a felhasználók számának négyzetével”.

Azt állítja, hogy a felhasználók száma alapján elég egyértelmű és könnyű megtalálni a bitcoin értékét. Az eredeti törvény ötlete azt feltételezi, hogy az összes csomópont összekapcsolódhat egymással. Ezenkívül a törvény tükrözi, hogy a bitcoin értéke a felhasználók számával együtt nőtt.

Olvassa el még: A Bitcoin csökkenéseként a tőzsde még a legrosszabb eséssel is találkozik

A jelentős bitcoin összeomlik

A törvény azt is megmutatja, hogy a bitcoin túlértékelt-e. Négy alkalmat külön említettek, amikor a bitcoin felülértékelődött, majd lezuhant.

Az első nagy baleseti esemény 2011-ben történt az Mt.-vel. Gox-fiaskó. A tokiói székhelyű tőzsdét feltörték, ami a kriptopénzek árának mintegy 88 százalékos csökkenését eredményezte három hónap alatt.

A következő a 2012-es összeomlás volt, ami egy Bitcoin Ponzi-séma felfedezésének volt köszönhető. Aztán a 2014-es összeomlás, az Mt. Gox összeomlott a magas kereskedési volumen miatt, ami mindössze két nap alatt 50 százalékos bitcoin-árcsökkenést eredményezett.

Most, a legutóbbi 2017-es összeomlás, amelyet számos tényező váltott ki, különösen a dél-koreai kormány kriptográfiai cserék elleni fellépése.

Az elemzés azt a megközelítést követi, amikor a piac rendkívül exponenciális ütemben növekszik. Ez a fajta növekedés nem fenntartható, és csak rövid ideig tart. Ez a összeomlás elkerülhetetlen a piac számára.

Sőt, ez az összeomlás kiszámítható, mert a fenntarthatatlan növekedés csak magas volatilitáshoz vezet, ami fokozott instabilitást jelent, ami azt jelenti, hogy még egy kis esemény is összeomlást idézhet elő.

Az elemzés azt is jelzi, hogy az összeomlások idején a piac kritikus állapotban volt, és ha ezek az események nem váltották volna ki a összeomlást, minden más esemény biztosan megtörtént volna. Sőt, a múltbeli adatok felhasználhatók a piaci összeomlás és a közelgő összeomlások észlelésére.

A Bitcoin továbbra is rendkívül túlértékelt, újabb csökkenést tapasztalhat

Mint a Metcalfe törvénye, még a 2017-es összeomlás után is jelentősen felülértékelődik a bitcoin értéke, szemléltetve, hogy:

“Metcalfe-alapú elemzésünk a bitcoin piac jelenlegi támogatási szintjét a 22–44 milliárd USD közötti tartományban jelzi, ami legalább négyszer kisebb, mint a jelenlegi szint.”

Ez azt jelenti, hogy egyelőre nincs stabil talaj, mivel „a jelenlegi piac hasonlít a 2014 eleji piacra, amelyet egyéves oldalirányú és lefelé irányuló mozgás követett”.

Összességében tehát egyértelmű üzenetet küld arról, hogy óvakodjon az elkövetkező eseményektől az összes társult félnek a bitcoin piacon, a befektetőktől, a spekulánsoktól a bányászokig és mindenki másig, mivel további árcsökkenés lehetőség.

Szerinted a Metcalfe törvénye szerint a bitcoin értéke túlértékelt, és még mindig sziklás út áll-e a bitcoin előtt? Hadd ismertesse az alábbi gondolatait!

A DeFi frissítések valós időben történő nyomon követéséhez nézze meg a DeFi hírcsatornánkat Itt.

PrimeXBT

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map