A BitGrail Saga fináléra érkezik: az olasz hatóságok pénzeszközöket ragadnak le, az áldozatok megtérítése látványban

hirdetés Phemex

A BitGrail, a feltört olasz bitcoin-tőzsde, amely körülbelül 170 millió dollár értékben veszített a NANO kriptopénzből, a firenzei bíróság végzése után az olasz hatóságok lefoglalták Bitcoin Holdingját. Ugyanezt megerősítette a BitGrail alapítója, Francesco Firano is.

Se non l’aveste capito, io non ho più accesso ai fondi depositati su bitgrail.

Sono stats sequestrati a seguito delle azioni legali promosse da Espen Enger.

È inutile che folytatja a contattarmi, ormai io non posso fare più niente.

Dovrete aspettare il tribunale.

– Francesco The Bomber (@bomberfrancy) 2018. június 16

BitGrails Hack nyomvonalak és bírósági eljárások

Ez év elején, 2018 februárjában az olasz székhelyű tőzsde bejelentette, hogy a pénztárca-karbantartási kódbeli eltérés miatt több mint 170 millió dollár értékű NANO-t (a korábban ismert „RaiBlocks” kriptopénz) loptak el a felhasználói fiókokból. Röviddel ezután számos per, felhasználói panasz és felháborodás, valamint folyamatban lévő bűnügyi nyomozás következett. Végül áprilisban a Nano Alapítvány közölte, hogy úgy döntött, hogy jogi alap támogatásával segítséget nyújt a feltörés áldozatává vált felhasználónak..

Az alap célja annak biztosítása volt, hogy azok a felhasználók, akik nem engedhetik meg maguknak a jogi csatát, lehetőséget kapjanak az olasz tőzsde elleni bírósági eljárásokban való részvételre. Espen Engert az olasz Bonelli Erede ügyvédi irodával együtt nevezték ki a 1400 áldozatból álló konzorcium képviselőjévé, amely a Nano jogi alapjától kért segítséget. Végül 2018. június 5-én a Firenzei Bíróság elrendelte a Bitgrail pénztárcákban található összes BTC lefoglalását, amelyet Francesco Firano most megerősített.

Francesco felfedte a lefoglalásokat, miközben a Twitteren vitatkozott különböző felhasználókkal, akik úgy vélték, hogy a cserék tétlensége okozta nekik a kárt. Francesco a felhasználói pereket is hibáztatta, amelyek csődeljáráshoz vezettek. Úgy vélte, hogy ha az emberek támogatták volna, mint pert indítottak ellene, akkor jobb helyzetben lett volna, hogy segítsen rajtuk.


Avrei potuto far prelevare se ci fosse stato buon senso and appoggio da parte di tutti.

Con tanti utenti che invece chiedono il fallimento via tribunale e avvocati, non è una strada percorribile.

L’errore è stato fatto da chi vi ha convinto che fare causa è la scelta giusta

– Francesco The Bomber (@bomberfrancy) 2018. június 16

Nem lehet bosszantani minket / embereket azért, mert dühös haver. Néhányunkban egy kevés fontos pénzt bízott meg benned, volt, akinek sokat.

Szünetet kellett volna tennie Nano-val, amint észreveszi.

Akkor soha nem kellett volna megállítania a bitcoin kivonását stb. – Ez a rész a te hibád volt..

– Lewdoe (@LookItsLewis) 2018. június 16

Talán és talán még az Xrb kérdés is a devs hibája volt..

Azt mondom, hogy bőven volt időd arra, hogy kifejezetten utasítsd az embereket, hogy vonják vissza vagy távolítsák el az egyéb pénznemeknél a kivonási befagyasztást, és te nem. Ez a rész rád, és most az emberek nem csak az XRB-t veszítették el.

– Lewdoe (@LookItsLewis) 2018. június 16

Nem mondom, hogy a felhasználók megfelelően cselekedtek, és a perelés sem volt nagyszerű..

Azt mondom, van egy pillanat, amikor azt kellett volna mondania, hogy “nézd, a rendőrség részt vesz, nem biztos az eredményben, vonjon vissza minden rendelkezésre álló forrást, ha bizonytalan”, ehelyett mindent befagyasztott és eltávolította a választást.

– Lewdoe (@LookItsLewis) 2018. június 16

Olvassa el még: 170 millió dolláros BitGrail Hack lesz a Nano vége?

Mi vár a BitGrail áldozataira: Visszatérítés vagy hosszú várakozás

A BitGrail a részvényeinek lefoglalása óta felfüggesztett minden kereskedelmi tevékenységet, és a honlapjukon található összes link közvetlenül a hatósági részvételt megerősítő bejelentéshez vezet. A hivatalos hírhálózatukon terjesztett kis bejegyzésben a BitGrail megerősítette az olasz hatóságok által lefoglalt alapok lefoglalását, és frissítette a közösséget és a felhasználókat, értesítve őket arról, hogy az oldalon ismeretlen befejezési dátummal rendelkező „karbantartás” zajlik, még nem döntött „csőd előtti eljárás”.

Bár a BitGrail csődeljárásokkal kapcsolatos nyilatkozatok még nem hivatalosak vagy megerősítettek, úgy tűnik, mintha a sorsa megpecsételődött volna.

A lefoglalásokról szóló hír sokakat felidegesített, amikor a bűnüldöző szervek bekapcsolódtak egy ilyen ügybe, a behajtási folyamata lassú, és néha hónapokig, vagy akár évekig is eltarthat a behajtás és a visszatérítés. Míg a közösség nem elégedett, a Francesco fent említett tweetjében elzárkózott a felelősség alól azzal, hogy „nem tehetek semmit”

Bár időigényes, sokaknak még mindig van reménye, hogy a hatóság bevonása segítheti a pénzük visszaszerzését, és remélem, hogy ez igaz is lesz.

Segít-e a jogi tanfolyam abban, hogy a NANO, vagy a fiat ekvivalencia eltévedjen az áldozatok kriptopénztárcájában? Mondja el nekünk véleményét ugyanerről.

A DeFi frissítések valós időben történő nyomon követéséhez nézze meg a DeFi hírcsatornánkat Itt.

PrimeXBT

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map