A NiceHash bányászati ​​piactér az ellopott Bitcoin 60% -át adja vissza, míg a vizsgálat folytatódik

hirdetés Phemex

A szlovén központú bitcoin bányászat piaca, a NiceHash egy friss frissítésben azt mondta, hogy a vállalatnak eddig sikerült megtérítenie ügyfeleinek mintegy 4700 ellopott bitcoin 60% -át. A társaság 2017 decemberében felfüggesztette működését, miután hackerek 64 millió dollár értékű bitcoinot loptak el. Ugyanez vizsgálata továbbra is folytatódik.

A bitcoin feltörésének története

A NiceHash egy digitális valuta piac volt, amely megfelelt azoknak az embereknek, akik feldolgozási időt szeretnének eladni a számítógépeiken az úgynevezett bányászok számára, hogy ellenőrizzék a bitcoin felhasználók tranzakcióit a bitcoinért cserébe. A webhellyel kapcsolatos gondok riasztásokat és panaszokat váltottak ki, sok bitcoin-tulajdonos pánikba esett hozzászólásokat tett közzé a NiceHash közösségi médiafiókjain.

A panaszokkal kapcsolatban a piactér 2017 decemberében felfüggesztette működését, miközben kivizsgálta a jogsértést, mondván, hogy „sürgősen” együttműködik a bűnüldöző szervekkel, miközben a felhasználókat jelszavuk megváltoztatására szólítja fel. A hack „rendkívül professzionális, kifinomult társadalmi mérnöki támadás volt”, amelynek eredményeként körülbelül 4700 bitcoinot loptak el, jelenlegi áron körülbelül 63,92 millió dollár értékben – mondta Andrej P Škraba, a NiceHash marketing vezetője..

A NiceHash hivatalos közleményt is kiadott, amely szerint,

“Megértjük, hogy sok kérdésed lesz, és türelmet és megértést kérünk, miközben kivizsgáljuk az okokat és megtaláljuk a megfelelő megoldásokat a szolgáltatás jövőjére.”

A NiceHash szerint a december elején történt feltörés a NiceHash fizetési rendszer biztonsági megsértésének eredménye. Röviddel az eset után a NiceHash bejelentette a Reddit oldalán:

„Fizetési rendszerünk sérült, és a Nicehash Bitcoin pénztárca tartalmát ellopták. Azon dolgozunk, hogy ellenőrizzük a felvett BTC pontos számát. ”

A támadás nyomán a platform két hétig offline volt.

A feltörést követően a NiceHash társalapítója, Marko Kobal visszalépett a vállalat vezérigazgatói posztjáról, és egy LinkedIn-bejegyzésben azt mondta, hogy most “félreáll és megengedi, hogy az új vezetés vezesse a szervezetet a következő, izgalmas növekedési időszakban”.

Olvassa el még: Gyorsan bezáró Bitcoin rövidnadrágok A jó idők itt vannak

A térítési terv


A NiceHash eredetileg két héttel a feltörés után jelentette be a visszatérítési tervet a platform tagjai számára küldött üzenetben, bár az egyensúlyt az eredetileg ígért időpontig nyilvánvalóan nem sikerült helyreállítani:

„Örömmel jelentjük be, hogy az egyensúly helyreállításához szükséges forrásokat egy nemzetközi befektetői csoporttól lefoglaltuk. Ezért a régi egyensúlyokat 2018. január 31-ig helyreállítják. ”

2018. január 31-én a cég bejelentette Twitter-kezelőjének használatát,

“A Visszafizetési program 2018. február 2-án, pénteken indul, és kezdetben a régi egyenleg 10% -át téríti meg minden olyan felhasználó számára, akit érintett a biztonsági megsértés.”

Azok a hírek, amelyekre mindannyian vártatok ? https://t.co/KfQ8HDvhTx ?

A Visszafizetési program 2018. február 2-án, pénteken indul, és kezdetben a régi egyenleg 10% -át téríti meg minden olyan felhasználó számára, akit érintett a biztonsági megsértés.

– NiceHash (@NiceHashMining) 2018. január 31

Azt is kijelentette, hogy “elkötelezettek vagyunk, hogy a következő hónapokban rendszeresen visszafizetjük a fennmaradó összeget az összes felhasználó számára.”

Elkötelezettek vagyunk, hogy a fennmaradó összeget a következő hónapokban rendszeresen visszafizetjük az összes felhasználónak.

– NiceHash (@NiceHashMining) 2018. január 31

A visszafizetési program részletei szerint a társaság a törlesztési rendszert két részre osztotta, az egyik a NiceHash belső pénztárca felhasználói és a külső pénztárca felhasználói számára, akiket érintett a biztonsági megsértés. A Visszafizetési program 2018. február 2-án, pénteken indult, és eredetileg a régi egyenleg 10% -át kellett visszatérítenie minden olyan felhasználó számára, akit érintett a biztonsági megsértés.

A NiceHash elmondta, hogy elkötelezte magát amellett, hogy a fennmaradó összeget a következő hónapokban rendszeresen visszafizeti az összes felhasználónak. Ez azt jelenti, hogy minden felhasználónak teljes költségtérítést kapnak, egy időben és ugyanazon feltételek mellett. A visszatérítési program minden új részét előre bejelentik, és a felhasználók figyelemmel kísérhetik a visszafizetési folyamatot. Ha bármely felhasználó észreveszi, hogy nem kapott megfelelő fizetést, akkor arra kérték, hogy haladéktalanul értesítse a NiceHash-t az ilyen fizetés fogadásáról. A régi egyenleget Bitcoin-ban (BTC) térítik vissza, nem pedig a fiat értékben vagy bármely más kriptovalutában.

A feltörés kivizsgálása kapcsán a vállalat ugyanebben a frissítésben értesítette

„A biztonsági jogsértés vizsgálata továbbra is folyamatban van, a nemzetközi bűnüldözési és kibernetikai kriminalisztikai csapatok támogatásával, és bár a lehető legnyitottabbak és átláthatóbbak szeretnénk lenni, a folyamatban lévő nyomozás okai miatt nem tudunk sok részletet megadni ezúttal. Aktív megbeszéléseket folytatunk a befektetőkkel, de ez a folyamat több időt és átvilágítást igényel, mint amire eredetileg számítottunk. ”

Az Mt Gox hírei után ez a visszatérítési hír újabb lendületet ad a pénzt vesztett befektetőknek. Egy másik lépés, amely segíthet helyreállítani a közösség hitét a kriptográfiai cégekben. Mivel a 60% -os visszatérítés már megtörtént, úgy tűnik, hogy a következő hónapokban Nicehash teljesen megtisztítja az illetékeket.

Tanultak-e a kriptókkal foglalkozó cégek az Mt Gox és a Nicehash csapkodásaitól? Mondja el nekünk véleményét ugyanerről.

A DeFi frissítések valós időben történő nyomon követéséhez nézze meg a DeFi hírcsatornánkat Itt.

PrimeXBT

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map