A Tether (USDT) összeesküvés ismét dob, amikor megérkezünk a január 15-i D-napra

hirdetés Phemex

Január 15. napja ma döntő fontosságú a kriptopiac számára, mivel az USDT stablecoin Tether általi felhasználása és annak állítólagos kapcsolata a Bitfinex kriptográfiai cseréjével felzárkózik. A Tether ismét reflektorfényben van, mert a stablecoin kibocsátó további 4,2 milliárd USD értékű USDT érmét pumpált a piacra az elmúlt hónapban.

A Tether Conspiracy és a Bitfinex linkje?

Mostanában a tőzsdék stabil kereslete iránti kereslet a legutóbbi piaci rali nyomán bekövetkezett hatalmas kereskedési volumen miatt jelentősen megnőtt. Ez azonban visszatért arra a tényre, hogy megvizsgáljuk, vajon valóban az intézményi befektetők állnak-e a Bitcoin árfolyamának hátterében, és összeesküvést váltottak ki a Tether részvételéről a BTC pumpálásában az USDT-érmék beszerzésével a 2017. decemberi kriptopiaci gyűlés során.

Most arra lehet kíváncsi, hogy mi olyan különleges ma? Mielőtt erről beszélnénk, vessünk egy pillantást a múltbeli események idővonalára.

  • Még 2019 áprilisában a New York-i főügyész (NYAG) azzal vádolta a Tether stablecoin-üzemeltetőt, hogy fedezte a Bifinex 850 millió dolláros veszteségét azáltal, hogy az USDT-t a hiány fedezésére fordította. Tether azonban azt válaszolta, hogy ezt a vádat „rosszhiszeműen” és „hamis állításokkal telve” nevezte. Ne feledje, hogy a NYAG vádat emelt az iFinex ellen, a Bitfinex és a Tether anyavállalata ellen.
  • A 2019 májusi előzetes végzés során Joel Cohene bíró meghosszabbította a határidőt további 90 napra. 2019 augusztusáig a NYAG újabb bizonyítékot és bizonyítékot nyújtott be az ügyben, rámutatva arra, hogy a Bitfinex és a Tether állítólag részt vett a 850 millió dolláros veszteség fedezésében. Később a NYAG felhívta az iFinex indítványát „egy törvénytelen nyomozás akadályozásának helytelen kísérletére”.
  • Az ügy érdekes fordulatot vett tavaly, 2020 szeptemberében, amikor Cohen bíró úgy döntött, hogy mind a Tethernek, mind a Bitfinexnek be kell nyújtania azokat a dokumentumokat, amelyek nyilvánosságra hozzák pénzügyi kapcsolatukat. Ezenkívül elfogadott egy olyan utasítást, amely megtiltotta a Tether-nek, hogy még 90 nappal hiteleket bocsásson ki a Bitfinex számára.
  • A múlt hónapban, 2020. december 9-én Letitia James főügyész benyújtotta a dokumentum felkérte Cohen bírót, hogy hosszabbítsa meg az ütemtervet január 15-ig. A főügyész elmondta, hogy „a felek továbbra is együttműködnek a dokumentumok előállításában a 354-es rendeletre válaszul, és arra számítanak, hogy az előállítás a következő hetekben befejeződhet”.
  • Ma január 15-e, az iFinex d-napja, mivel be kell mutatnia a dokumentumokat és a szükséges információkat, hogy a NYAG tovább folytathassa a vizsgálatot. Az iFinex-nek dokumentumokat kell bemutatnia, amelyek részletesen bemutatják a Tether USDT állókerékeinek kibocsátását és visszaváltását, valamint közzé kell tennie a Bitfinex USDT-re és Bitcoin-ra vonatkozó kereskedési tevékenységét..

Jelenleg a kriptográfiai tér egyik legfontosabb esetének részleteinek feltárásában vagyunk. Miközben várjuk az előttünk álló fejleményeket a nap folyamán, vessünk egy pillantást a körülöttünk zajló eseményekre.

A legújabb fejlesztés a Tether USDT-kibocsátása körül

A közelmúltban egy kriptográf kereskedő, aki Santiago Capital néven viseli a Twitteren, aggodalmát fejezte ki az USDT / alapok Tether-be-és -bekötésére a Bahama-szigeteki Deltec bankon keresztül. A kereskedő kérdéseket vetett fel a bahamai bank be- és kiáramlási számok eltérésével kapcsolatban.

Santiago felvet néhány érvényes kérdést, hogy miért dolgozzák fel a pénzt a Deltecen vagy a Tether bármely más levelező bankján keresztül. Olvassa el az alábbi teljes fenyegetést, hogy többet megtudjon róla. Ez egy beszélgetés Santiago Capital és az FTX vezérigazgatója, az SBF között.

TBH valószínűleg ezért van ellentmondás a bahamai bank be- és kiáramlási számokkal, most ha belegondolok

– SBF (@SBF_Alameda) 2021. január 13

Egy másik témában Santiago Capital beszélgetést folytatott az egyik bankárral, Gregory P.-vel a Bahama-szigeteki Deltec Nassauban. Santiago felkérte Gregory-t, hogy adjon meg részleteket az USD fiat bekötési utasításairól a Deltec számlán. Gregory azonban nem volt hajlandó közölni a részleteket azokkal, akik nem a Deltec ügyfelei.

Santiago köszönöm a Deltec iránti érdeklődését. Több megfelelő bankunk van több devizához. Mint bármelyik bank esetében, amikor pénzeszközöket kap devizában a natív licenchez (akár belföldi vagy nemzetközi bankként), akkor a megfelelő bankot fogja használni

– Gregory P. (@dzrgreg) 2021. január 14

Míg kérdéseket vetettek fel a Deltec állítólagos kapcsolataival a Tetherrel, előfordul, hogy maguk a Deltecbank is hatalmas pozíciót töltenek be a Bitcoin-ban. Nos, az ügy egyre érdekesebbé válik, és úgy tűnik, hogy Tether esetleg a Bahama-szigeteki útvonalat használja, miközben nem tartja fenn átláthatóságát pénzeszközeik felhasználásában. A következtetések meghozatala előtt azonban megvárnánk a hivatalos álláspont megismerését az ügyben.

7:20 a videóban a Deltecbanknak van egy "nagy" pozíciót a bitcoinban, de Tethernek abszolút semmi köze hozzá, ugye ? @BennettTomlin @CasPiancey De nagyon jó hallani, hogy más eszközök is jól teljesítettek 2020-ban. https://t.co/xbT9bSR6wt

– lenne (@ lenne0816) 2021. január 14

A DeFi frissítések valós időben történő nyomon követéséhez nézze meg a DeFi hírcsatornánkat Itt.

PrimeXBT

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map