A történelmi szenátus meghallgatása Beszélje meg a Bitcoin és a Mérleg szakértőivel – íme a záró nézetek

hirdetés Phemex

A Mérleg meghallgatás volt az egyik legcsábítóbb téma, amikor a médiaházak a világ minden tájáról közvetítették az élő meghallgatást az Egyesült Államok Pénzügyi Szolgáltatási Bizottsága előtt. Órákig grillezték David Marcust, a Mérleg Szövetség vezetőjét a Mérleg hálózat autonómiájáról és konkrétan a Facebook szerepéről.

Ahogy az előző nap történt, a Banki, Lakásügyi és Városi Ügyek Bizottságának meghallgatásán a Facebook hírneve rossz precedenst teremt a Mérleg hálózat számára.

Mindkét bizottság teljes figyelmen kívül hagyását fejezte ki a Social Media Giant iránt, és ezért nemtetszését fejezte ki a kriptovaluta törekvése iránt is. Sőt, a Pénzügyi Bizottság megállapította azt is, hogy a Mérleg nem kriptovaluta.

Mérleg panel 2Mérleg amerikai szenátus meghallgatása: II

A mai ülésen egy második felszólaló is részt vett. Olyan szakemberek vettek részt benne, mint a jog, a közgazdaságtan, a marketing stb., Akik úgy döntöttek, hogy felszólalnak a témában. A bizottság tagjai között volt kriptovaluta rajongó. Azonban még ők is aggodalmaikat fejezték ki a Mérleg körül.

Letöltheti tanúvallomásukat itt. A tárgyaláson, ellentétben a David Marcusszal folytatott tárgyalással, a testület tagjai és a szenátorok egyetértettek. Nem csak, hogy együtt nem bíznak a Facebookban, hanem azt is elismerik, hogy „a Mérleg nem kriptovaluta.”

Mérleg: Befektetési Alap vagy ETF?

A testület által bemutatott tanúvallomás örömmel fogadta a Szenátust, mivel hasonló aggodalmakról beszélt a Facebook kriptovaluta-terveivel kapcsolatban. Míg általában nehéz ezeket az újkori jelzőket osztályozni, a testület gyorsan meg is állapította ezt. Mint Gensler úr megjegyezte: „Vagy befektetési alap, vagy ETF.”

Demirors asszony ezt folytatta,

A Mérleg egy privát profit-profit, amely a nagyvállalatoknak és a már eddig is óriási hatalommal rendelkező szervezeteknek profitál..

A Bitcoin-on 

Demirors asszony is megjegyezte,

„A SEC már régóta tanácskozik a biztonsági törvényekről … és a nemrégiben létrehozott Bitcoin nem biztonság. A CFTC digitális árucikkként kezeli a Bitcoint és a Bitcoin körüli termékeket. Az IRS azonban tulajdonként kezeli őket. ”

Svájc – A kriptovaluták joghatósági központja – De miért?

A Mérleg Szövetség Svájcba költöztetésének szabályozása szabályszerű volt, és a testület szerint előnyt jelentett az illegális tevékenységek folytatása során.

Mr. Gensler megjegyzés,

A svájci törvények szerint valószínűleg kevésbé valószínű, hogy ez biztonság, mint az amerikai törvények szerint

Demirors asszony megjegyezte,

“A Facecook létrehozott egy szövetséget, amely állítólag nonprofit szervezet, és arra használja, hogy visszaforgassa a nyereséget tagjainak.”

Mr. Brummer szintén hasonló vonalakkal válaszolt Sherman szenátornak. Aggodalmát fejezte ki a svájci pénzügyi törvények gyengesége miatt. Ő mondta,

„Az Egyesült Államok nem teljesítené … És a legnagyobb kihívást azok a joghatóságok jelentik… amelyek kívül esnek azokban a nemzetközi megállapodásokban, amelyekben az egykor a FATF nemrég megállapodott júniusban. Természetesen a svájci szabályok, amelyek mind a magánélet, mind a pénzügyek vonatkozásában nemcsak különböznek, hanem történelmileg is jelentősen gyengébbek. “

Sőt, úgy tűnik, hogy a testület egyhangúlag egyetért abban, hogy végül, ha a dolog nagy lesz, nem tartanák be az amerikai szankciós törvényeket sem.

Shitcoins, Token taxonómia és biztonsági törvények

Davidson szenátor felhívta a közösség figyelmét a biztonsági törvények további csökkentésének szükségességére. A jelenlegi Howey-teszt nem határozza meg teljesen az új kor digitális eszközeinek feltételeit.

Mindazonáltal a SEC előrelépett egy új törvény kidolgozásában, amely kifejezetten a kriptopénzekre vonatkozik. Sőt, ahogy Grenseler úr megemlítette, hogy „egy jó ügyvéd könnyen kihasználhat egy egyszerű fekete-fehér tesztet.” Ezért óvatosnak kell lenniük a törvények meghatározása során. Továbbá felszólította a szenátust és a törvényalkotókat is, hogy mozogjanak a jelképes taxonómiai törvények fokozása érdekében.

Bízzon, de ellenőrizze, Ronald Regan stílusban

Gensler úr a tárgyaláson korábban megjegyezte, hogy minden üzlet a „bizalomon” alapul, és az a tény, hogy nem bízhatunk a Facebookban, a Mérleg útjába kerül. Megjegyezte azokat a versenyellenes hatásokat is, amelyeket a Facebook és a Mérleg szervezet tagjai elősegíthetnek a javasolt hálózat használatával. Ő mondta,

Senki más cég nem teheti meg azt, amit a Facebook.

Weissman úr ezután kitért arra, hogy a tagok miként segítik a tisztességtelen versenyt a globális piacokon, amelyek többnyire az internetre költöznek üzleti tevékenység céljából. Ő mondta,

„Ha a Facebook egyszerre válik a közösségi média oligopolistájává vagy monopóliumává, és jelentős pénzügyi szolgáltatóvá … Hirtelen egyesítheti a pénzügyi információkat a közösségi média platformjával. A vásárlás alapján hirdethetnek. Bevállalkozhatnak, árukat és szolgáltatásokat nyújthatnak, és kedvezményeket adhatnak a Mérlegben … Igazságtalan verseny és minden olyan rivális kiszorítása, aki nem része a rendszernek. ”

McHenry lezárta a kongresszus meghallgatását. Viszonozta a Mérleg körüli kételyeket

A Facebook ellenére

„A Bitcoin technológiájának jellegéből adódóan a kormányok nem tudják megölni, és nem is szabad, és nem is ölhetik meg tágan a digitális valutákat. Kitartóak, erősek lesznek. Ez az internet következő generációjának új kerete. ”

Hozzátette: “És egy generációban remélem, hogy ma vannak olyan állítások, amelyekre még mindig tényszerűtlennek fogunk mutatni, hogy mit fogunk átélni a pénzügyi technológia ezen iterációján.”

Az elnök asszony megszegett egy szabályt, és tapsot adott a panelistának. Záróbeszédében megjegyezte, hogy minden valószínűség szerint egy magánszervezet vagy egy magánszervezetek csoportja nem kapja meg ezt a hatalmas hatalmat a monetáris politika ellenőrzésére. Megjegyezte, hogy nem engedi, hogy a „milliárd dolláros fiúk” átvegyék a pénzügyi szolgáltatási ágazatot.

Végül a következő nyilatkozat után elnapolta az ülést

– És meg kellene szereznünk magát Zuckerberg urat. Ezzel vagyok ”

Hogyan érzékeli innen a kriptovaluták jövőjét? Kérjük, ossza meg velünk véleményét. 

A DeFi frissítések valós időben történő nyomon követéséhez nézze meg a DeFi hírcsatornánkat Itt.

PrimeXBT

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map