Cboe VanEck Bitcoin ETF-je továbbra is esélyes, miután a SEC elutasítja Winklevoss javaslatát

hirdetés Phemex

Két nappal azután, hogy elhalasztották a Direxion Bitcoin (BTC) ETF-javaslatairól és öt másik bitcoin ETF-ről szóló döntést, amelyeket az NYSE Arca, Inc., SEC nyújtott be, ezúttal gonosz lett, mivel szétzilálta Winklevoss ikrek álmát a bitcoin ETF elindításáról. Két év alatt ez a második alkalom, hogy a Winklevoss iker jelentkezését elutasították.

Most minden szem a CBOE- SolidX Bitcoin ETF-re fog kerülni, amelynek a következőnek kell lennie a SEC számára a jóváhagyáshoz. Bár a SEC által létrehozott előzmények nem igazán pozitívak, egyes szakértők mégis úgy vélik, hogy a CBOE alkalmazás jóváhagyható.

A Winklevoss alkalmazás elutasításának oka

A végzés kimondja, hogy az alkalmazás elutasításának egyik fő oka az a tény, hogy nem tudta megállapítani a megfelelés eszközét, miszerint a bitcoin piacokat nem érik csalás vagy manipuláció. A Bizottság továbbá úgy vélte, hogy az alkalmazásnak bizonyítania kell azt is, hogy miként juthat felügyeleti megosztási megállapodásokhoz egy jelentős méretű szabályozott, bitcoinhoz kapcsolódó piaccal, csakúgy, mint a korábban jóváhagyott árubiztonsági ETP-k.

A javaslat nem támasztotta alá azt a következtetést sem, hogy a bitcoin vagy a bitcoin származékai piaca jelentős méretű szabályozott piac. A megrendelésből idézve a bizottság ezt kijelentette

Míg a Bizottság arra a következtetésre jutott, hogy a BZX-nek bizonyítania kell, hogy felügyelet-megosztási megállapodást köthet egy jelentős méretű, a bitcoinhoz kapcsolódó szabályozott piaccal, és bár ez a tényező határozottan támogatja a BZX által javasolt szabálymódosítás elutasítását, a többi tényező a BZX felkéri a Bizottságot, hogy mérlegelje szintén támogatják a javasolt szabálymódosítás elutasítását.

Ezen egyéb tényezők figyelembevételével sem a Bizottság, sem a BZX által javasolt szabálymódosítás nem áll összhangban a tőzsdei törvény 6. szakasza b) pontjának 5. alpontjának azon követelményével, miszerint a nemzeti értékpapír-tőzsde szabályait „a csalárd és manipulatív cselekmények megelőzése érdekében kell megtervezni”. a befektetők és a közérdek védelme érdekében.

Olvassa el még: Ha a CBOE Bitcoin ETF-jét elutasítják, fel fogja-e állítani a tomboló bikákat?

Miért van még esélye a CBOE-nak?

Mivel a SEC újra és újra kifejtette, hogy a bitcoin tőzsdéi túl kicsik és nem nyújtanak biztonságot a csalások és manipulációk ellen, a befektetők, különösen a kis lakossági befektetők védelme veszélyben van. Úgy tűnik, hogy a befektetők védelme a SEC legfontosabb prioritása.

Az elutasítás összes elutasítási pontját vizsgálva úgy tűnik, hogy a CBOE- SolidX alkalmazás számos lekérdezést teljesít. Nemcsak arról, hogy gondoskodott a befektetők biztosításáról is, ha valami rosszul sül el, amit a SEC előre lát, miközben elutasítja a pályázatok többségét. A CBOE gondoskodott bizonyos kulcsfontosságú feltételekről alkalmazásának felépítésében, és úgy tűnik, hogy tanult minden olyan elutasításból, amelyet a SEC végrehajtott. Ha elemezzük az alkalmazást, a CBOE ügye erősnek tűnik, ideértve a következőket is

  • A SEC történelmének sikere (jól bevált, elismert és szabályozott tőzsde, először jóvá kell hagyni a BTC határidős ügyleteiben)
  • VanEck díjnyertes és széles körben elismert befektetési és pénzkezelő
  • A digitális eszközöket különféle biztosítótársaságok biztosítják akár 125 millió dollárért (vagy szükség esetén többé)
  • Biztonsági és műszaki szakértelem a SolidX blokkláncában és kriptovalutáiban
  • Magas nettó értékű magánszemélyek / alapok megcélzása (minden részvény 25 bitcoinnal egyenlő ~ 165 000 USD @ 6500 USD / BTC). Ez távol tartja a lakossági befektetőt a SEC-től.

A CBOE úgy véli, hogy az ETF termékek kínálata előnyös lenne az ipar és a piac számára, kijelentve:


“Ez a megközelítés lehetővé teszi a befektetők számára, hogy az ETP-k révén kitettebbé váljanak az érettebb kriptovalutákhoz az azonnali piac további bonyodalmai és kockázatai nélkül, és elősegíti, hogy az amerikai tőkepiacok továbbra is termékeny talajt teremtsenek a tőkeképzéshez és a pénzügyi innovációhoz”

Egy másik interjúban Chris Concannon, a CBOE elnöke is megemlítette

“Mivel az amerikai befektetők nyilvánvalóan már hozzáférnek ezekhez a nem regisztrált pénzügyi termékekhez, úgy gondoljuk, hogy a befektetőket jobban szolgálják a szabályozott értékpapír-piacon forgalmazott és a robusztus értékpapír-törvények által védett termékek”

Míg a CBOE és a Bitcoin (BTC) sikertörténettel rendelkezik, és meg kell jegyezni, hogy az egyetlen CBOE alkalmazás, a SEC a közvélemény felkutatását kéri, ami azt javasolja, hogy fontolóra vegye a Bitcoin ETF jegyzési kérelmének jóváhagyását..

Megfontolja-e a SEC a CBOE alkalmazását és nyitva áll-e a kriptovaluta-alapú ETF előtt? Mondja el nekünk véleményét ugyanerről.

A DeFi frissítések valós időben történő nyomon követéséhez nézze meg a DeFi hírcsatornánkat Itt.

PrimeXBT

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map