Hester Peirce, a SEC biztosa kifogásolja a Bitcoin ETF elutasítását

hirdetés Phemex

Hester Peirce, a SEC biztosa kifogásolja Cboe Bitcoin ETF-jének második elutasítását, amelyet Winklevoss testvérek kezelnek a SEC által. Hivatalos beosztásában felszólítja a SEC-t az innováció visszaszorítására, az érdemszabályozásban való részvételre és az intézményesítés gátlására, amely mérsékelheti a bitcoin és a kriptopiac kockázatait. 

Hester Peirce, a „Crypto Mom” nem ért egyet a SEC elutasításával a Bitcoin ETF mellett

Tegnap Winklevoss testvérek másodszor elutasították a Bets BZX Exchange Bitcoin ETF-kérését. A „Winklevoss Bitcoin Trust” első elutasítása tavaly történt. Ha jóváhagyják, ez lett volna az első kriptovaluta ETF. A jóváhagyás tovább vezette volna az intézményi befektetőket a kriptopiacra.

Azonban nem minden tisztviselő ellenzi a Bitcoin ETF-t, mivel a SEC biztos hivatalosan kiadja „Hester M. Peirce biztos különvéleményét a BatsBZX-nek”.

bitcoin ETF

Peirce írja,

“Tisztelettel nem értek egyet azzal a bizottsági végzéssel, amely elutasította a módosított szabályszabály-módosítást, amely a Winklevoss Bitcoin Trust részvényeinek tőzsdei jegyzését és kereskedését jelenti a Bats BZX Exchange, Inc.-n (” BZX “).”

Továbbá kijelenti,

“A Bizottság határozataival ellentétben úgy gondolom, hogy a javasolt szabálymódosítás megfelel a törvényi előírásoknak, és meg kell engednünk a BZX-nek, hogy tőzsdére bocsássa és forgalmazza ezt a bitcoin alapú tőzsdén forgalmazott terméket (” ETP “).”

Aggodalomra ad okot a fogyasztóvédelem, amelyet aláássa az intézményi befektetők piacra lépésének megakadályozása.

„Aggódom, hogy a Bizottság megközelítése aláássa a befektetők védelmét azáltal, hogy kizárja a bitcoin piac nagyobb mértékű intézményesítését. A fokozottabb intézményi részvétel enyhítené a Bizottság számos aggodalmát a bitcoinpiaccal kapcsolatban, amelyek az elutasító végzés alapját képezik. “

„A törvényi szabvány Bizottság általi értelmezése és alkalmazása erős jelzést ad arról, hogy az innováció nem kívánatos a piacainkon, amely olyan jelekkel járhat, amelyek messze meghaladják a bitcoin ETP-k sorsát”

– teszi hozzá Pierce.

Olvassa el még: Cboe VanEck Bitcoin ETF-je továbbra is esélyes, miután a SEC elutasította Winklevoss javaslatát

Intézményesítés, innováció, & Érdemrendelet

Ezenkívül a BZX önszabályozó szervezet szerepéről beszél:

“Mivel az elutasító megbízás a bitcoin azonnali piacára összpontosít, nem ad megfelelő súlyt annak a fontos funkciónak, amelyet a tőzsdék önszabályozó szervezetekként (” SRO-k “) látnak el szabályozási keretünk alatt.”

„A BZX-nek központi szerepet kell játszania és kellene tennie a Tröszt részvényeinek kereskedelmében. E funkció ellátása során a BZX gyakorolná a SRO-ként ráruházott feladatokat, és a Bizottság felügyelete alá tartozna. E feladatok ellátása során a BZX erőteljes szabályozási és üzleti ösztönzőkkel bírna a kereskedelemben felsorolt ​​termékek integritásának biztosítása érdekében. A nyilvántartásból semmi sem utal arra, hogy a BZX nem hajlandó vagy nem képes teljesíteni az Exchange Act szerinti kötelezettségeit. ”

Különvéleménye szerint az intézményi befektetők segítik a piacot az érésben és tovább segítik a fogyasztóvédelmet.

„A javasolt tőzsdei elutasítással a Bizottság rámutat a bitcoin piacon felmerülő problémákra, amelyeket véleményem szerint enyhíteni lehetne a piac intézményesítésével – ezt a jelenséget elősegítenék a bitcoin ETP-k. Például a megbízás rámutat az árkülönbségekre a bitcoin piacokon. Noha azt állítom, hogy a piacokat már jobban összekapcsolják az aktív arbitrázsok, mint azt a Bizottság rendelete sugallja, az ETP létrehozása több ár arbitrázsra és ezáltal jobb kapcsolatokra ösztönözne a piacok között. “

Úgy véli, hogy az intézményi részvétel inkább segítheti a piacot,

„Az intézményi befektetők fokozottabb részvétele a bitcoin piacon elősegítené a tőzsdei nyomásgyakorlást, hogy megerősítsék lopás elleni védekezésüket, ösztönözzék a befektetési alapokba történő nagyobb befektetéseket a bitcoin térben, és megnehezítik a piaci manipulátorok számára, hogy elkerüljék piaci szereplőik figyelmét. . ”

“Mindaddig, amíg ezek a befektetők elutasítják a belépést a bitcoin piacra, mert nincs hatékony jármű, amely csökkentené a belépés költségeit, a bitcoin piac azon jellemzői, amelyek a Bizottság aggodalmát okozzák, valószínűleg fennmaradnak.”

A szabályozók elnyomják az innovációt, írja Pierce, és az érdemek szabályozásának engedik meg magukat:

„Azzal, hogy belátható időn belül kizárta a kriptovaluta-alapú ETP-k jóváhagyását, a Bizottság érdemszabályozást folytat. A Bitcoin új jelenség, hosszú távú életképessége bizonytalan. Sikerülhet; elbukhat. A Bizottság azonban nincs megfelelő helyzetben a kimenetel valószínűségének felmérésére a bitcoin vagy bármely más eszköz tekintetében.

Sok befektető kifejezte érdeklődését a bitcoin kitettsége iránt, és e befektetők egy része inkább kitettséget szerezne anélkül, hogy közvetlenül birtokolná a bitcoinokat.

“A bitcoinon alapuló ETP közvetett kitettséget kínálna a befektetőknek a bitcoin számára egy szabályozott értékpapír-piacon kereskedő termék révén, oly módon, hogy megszüntesse a bitcoin közvetlen vásárlásának és tartásának néhány súrlódását és aggodalmát.”

Ez minden bizonnyal jó jel, hogy a SEC egyik biztosa a Bitcoin ETF mellett áll, amelynek izgatott és bizakodó a kriptográfiai közösség..

A DeFi frissítések valós időben történő nyomon követéséhez nézze meg a DeFi hírcsatornánkat Itt.

PrimeXBT

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map