Hogyan befolyásolják a globális politikai-gazdasági események a Bitcoin árát?

A politikai és gazdasági tényezők újra és újra befolyásolták a Bitcoin árfolyamát és a kriptovaluták iránti keresletet, a legújabb a nem kötött Brexit. Míg a pontos hatásokról továbbra is vitát folytatnak és elmélyülnek, vessünk egy pillantást néhány olyan politikai-gazdasági eseményre, amely befolyásolja a kriptovaluták és a Bitcoin árfolyamának keresletét. 

No Deal Brexit

Nagy-Britannia kilépése az Európai Unióból és az ebből fakadó politikai konfliktus valószínűleg nem fog hamarosan megoldódni. Érdekes módon ez jelentős vagyonnal járhat a Bitcoin-befektetők számára. 

Az Egyesült Királyság font- és részvénypiacai turbulenciát tapasztaltak augusztusban és szeptember elején. A Sterling és az FTSE 100 zuhant, amikor az október 31-i határidő közeledett. Érdekes fordulatban hirtelen felfelé mutató trendeket mutattak, mivel a Parlamentet egy hónapra felfüggesztették, hogy megakadályozzák a képviselőket, hogy akadályokat teremtsenek a Brexit-folyamatban.

Az elmúlt hónapok uralkodó bizonytalan körülményei ellenére a befektetők beleegyeztek abba, hogy a világosságot keressék, még akkor is, ha ez azt jelentette, hogy az EU-t alku nélkül hagyják el. 

Érdekes, hogy ebben az időszakban a Bitcoin ára emelkedő tendenciákat mutatott. Bár továbbra is 24% -kal alacsonyabb a júniusi 13 930 dolláros ciklikus csúcs alatt, a sajtó idején 10 000 dollárra emelkedett vissza az ellenállási szint fölé, és 10 616 dolláron áll. 

Nicholas Gregory, a blockchain szakember, a CommerceBlock vezérigazgatója elmondta, hogy szerinte a Brexit-csőd okozta zűrzavar erős befektetési esetet jelent a Bitcoin számára. Kétségtelen, hogy a Bitcoin ára emelkedett, amikor a font dél felé ment. Azt állította továbbá, hogy egyetlen Brexit-megállapodás sem válthat ki komolyabb kitörést a Bitcoin számára. 

Ő mondta, 

“Az üzletkötés lehetősége már pusztítást okoz a főbb fiat devizák között, de ha ez megtörténik, akkor még soha nem látott növekedést tapasztalhatunk a Bitcoinban, amelynek valódi lehetősége meghaladja a 20 000 dollárt.”

Nigel Green, a pénzügyi tanácsadás vezérigazgatója összehasonlította a Bitcoint a digitális arannyal. Ő mondta, 

“A Bitcoin megosztja a nemesfém fő jellemzőit, hogy szűkös és értékraktározó.”

Továbbá hozzátette, 

„A kereskedelmi vita által jelentett kockázatok… és más geopolitikai kérdések, mint például a Brexit és a hozzá kapcsolódó messzemenő kihívások, egyre több intézményi és lakossági befektetőt fognak arra késztetni, hogy diverzifikálják portfóliójukat és fedezzék ezeket a kockázatokat azáltal, hogy befektetnek kriptográfiai eszközökbe. A jelenlegi körülmények között úgy gondolom, hogy a bitcoin ára heteken belül 15 000 dollárt érhet. ”

Hongkong tiltakozik 


A kriptovaluta-szolgáltatók és vállalatok több szerepet játszottak a tiltakozik. A kevés szerep egyike a tranzakciós magánélet támogatása és a kriptopénzből finanszírozott készletek átadása tüntetőknek.  

A Genesis Block, a kriptovaluta vezető ATM-szolgáltatója július 1-én még vizes palackokkal és napernyőkkel látta el a hongkongi tüntetőket, amelyeket nemzetközi Bitcoin Cash-adományokból finanszíroztak. Ezenkívül a palackok QR-kóddal rendelkeztek, amely lehetővé tette a címzettek számára, hogy több Bitcoin Cash-t adományozzanak a békés tüntetők további készleteinek finanszírozása érdekében.

Per a Forbes jelentés, mivel a tüntetések június közepe táján robbantak ki, a Bitcoin 160 dollár felárral kereskedett a hongkongi TideBit tőzsdén. Érdekes, hogy a prémium továbbra is fennáll, még akkor is, ha a tiltakozások elhasználódtak. 

A Bitcoin legújabb ára a TideBit 11477,34 USD, körülbelül 150 USD magasabb, mint a Coinmarketcap jelenlegi árfolyama.

Noha a beérkezett Bitcoin készpénz mennyisége nem volt túl nagy, ez a kezdeményezés kézzelfoghatóan reprezentálja, hogy a nemzetközi kriptovaluta közösség hogyan befolyásolhatja az offline állapotokat és bevonhatja a közösségeket.

 Venezuela- Argentína hiperinflációja

Nem ismert, hogy Argentína több mint 30 éve hosszú múltra tekint vissza az inflációval. Egyes időszakok alatt elérte az 1000% -os inflációs rátát. 2018-ban a peso értékének 83% -át veszítette el az amerikai dollárhoz képest. A Bitcoin új módszerként jelenik meg az argentinok fővárosának megmentésére. Kétségtelen, hogy a gazdasági válság elősegíti a kriptókba történő beruházásokat. 

2018-ban Siri, a San Franciscóban élő kriptográfus azt tanácsolta Luis Caputo tanácsadónak, az egykori argentin jegybank elnöknek, hogy tartalékainak 1% -át fektesse be Bitcoinba, és az argentin atomenergia egy részét bányászatnak szentelje..

Ennél is fontosabb, hogy Argentínáról a rangos G 20 csúcstalálkozón beszéltek a Bitcoin elfogadásáról és a hiperinflációról. Kétségtelen, hogy a Bitcoin figyelmet és tapsot vált ki az inflációs ökoszisztémában, és a fejlesztési lehetőségek fáklyahordozójaként emlegetik. 

Ezzel együtt, amikor Venezuela esetében elmélyülünk, a CoinDance, a P2P tőzsdei kereskedési aktivitás-nyomkövető adatai kiderítették, hogy július 13-tól 20-ig a legnagyobb volt a Bitcoin kereskedési volumene. 

Forrás- CoinDance

Ebben az időszakban a felhasználók LocalBitcoins önmagában több mint 57 milliárd bolivár mennyiséget generált, ami meghaladja az eddigi 49 milliárdos csúcsot. Ez a kinyilatkoztatás azután következett be, hogy Venezuela valutája továbbra is elszabadult inflációtól szenved, állítólag elérte a 10 000 000% -ot, ami az állampolgárok alternatív értéktárolási eszközökhöz folyamodott. 

Sőt, az Egyesült Államok nonprofit szervezete kudarcnak nyilvánította az ország hivatalos alternatíváját, az állam által kibocsátott Petro digitális pénznemet. 

Bár valószínűtlen, hogy a geopolitikai bizonytalanságok a kriptovaluták számára a legjobb növekedési lehetőségeket hozzák, a kereskedelmi háborúk és a politikai instabilitás globális légköre valóban termékeny talajt rejt magában egy nagyszabású és hatásos kriptográfiai mozgalom számára. Nem lesz helytelen egyetérteni azzal, hogy a magas politikai instabilitás végső soron oda vezet, hogy a kriptovalutákat „biztonságos menedéknek” titulálják. 

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map