Bitcoin i kripto događaji koje je Indija propustila tijekom zabrane – Evo istaknutog

oglas Phemex

Kripto-zajednica, ne samo u Indiji, već i u cijelom svijetu raduje se odluci indijskog Apex suda da bankarskim uslugama omogući kriptovalute.

Kao što je izvješteno na CoinGapeu 2018. godine, najava zabrane 5. travnja 2018. godine bila je šokantna za cijelu industriju. Zabrana je bila arbitrarna odluka Centralne banke, a kako je jučer potvrdio Vrhovni sud, neustavna.

rbi kružna kripto zabranaRBI okružnica koja je najavila zabranu bankarskih usluga VC firmama

Duga je to bitka koju vodi Indijsko udruženje za internet i mobitele (IMAI); potpomognuti ne samo vlasnicima burzi i investitorima, već i zastupnicima u Saboru.

20 mjeseci je dug raspon na tržištima Bitcoina i kriptovaluta. Od tada se puno toga promijenilo. Retrospektivno, cjenovnom pauzom vjerojatno su se izbjegli gubici na altcoin tržištima. Međutim, poduzećima u zemlji također je nedostajao napredak postignut tijekom ove faze.

Najava i neuspjeh Vage

Facebook je zajedno s 27 vodećih FinTech tvrtki, uključujući MasterCard, PayPal, Uber, Vodafone, eBay i tako dalje, najavio planove za upotrebu “košarice FIAT valute” – Vage za virtualna plaćanja..

Bio je to jedan od vodećih čimbenika pokretanja kripto bika početkom 2019. godine nakon što je Facebook to objavio u lipnju 2019.

Div društvenih medija pokušao je dominirati u industriji plaćanja pomoću “stablecoina.” Dizajn Vage trebao je stvoriti novu imovinu dodavanjem više FIAT valuta (USD, EUR, JPY) u mješavinu kako bi joj se osigurala stabilnost.

Međutim, planovi su naišli na velik otpor vlada širom svijeta. Osnivači Faceooka, Mark Zukerberg i David Marcus, službeno s PayPalom i šefom udruge Vaga, čak su pozvani pred američkim senatskim domom da ih informiraju o planovima.

Na kraju, vlade u SAD-u, Europi, Japanu i tako dalje izbjegavale su projekt s obrazloženjem da monetarna moć mora imati središnje banke, a ne privatne tvrtke, posebno Facebook.

Institucionalni rast


Pozitivne strane koje su Indijanci vjerojatno propustile bile su institucionalne promjene oko Bitcoina. Rast tržišta derivata i institucionalnih skrbničkih tržišta tijekom ovog razdoblja bio je pozitivna snaga za računati.

Napokon je nastala i toliko iščekivana Bakkt, regulirana razmjena koja osigurava fizičku isporuku Bitcoina. LedgerX, TD Ameritrade, ErisX, Coinshares bile su neke od drugih reguliranih tvrtki koje su usvojile Bitcoin i nekoliko drugih kriptovaluta.

Vodeće skrbničke platforme poput Gemini i Coinbase Custody, zajedno s Fidelity, dobile su licence i dopuštenje regulatora u Europi i SAD-u. Pogotovo iz New York State Departmenta za financijske usluge (NYDFS), najstrožeg od svih.

Trust fondovi koje su vodili Greyscale i VanEck približili su tržišta na korak do ETF-a. Međutim, odobrenje DIP-a o tome još uvijek čeka.

Prijevare

Ipak, tržišta bitcoina i kriptovaluta također su prožeta prevarama i razmjenom hakova. Zbog relativno male tržišne kapitalizacije, loši igrači imaju značajan učinak na tržište. Tijekom zabrane tržišta su izgubila više od 5 milijardi dolara u hakiranju, prevarama i ostalim propustima.

Prema izvješću istraživanja, samo je u prvom kvartalu 2019. godine u prevare palo oko 1,2 milijarde dolara kripto valuta. Počelo je otkrivanjem Bitcoina izgubljenih u QuadrigaCX-u nakon sumnjive smrti njegovog vlasnika.

U samoj Indiji, zločinačka groznica koja je užasno pošla po zlu očito je dovela do gubitka 6000 BTC zauvijek. Štoviše, kasnije u drugom i trećem kvartalu 2019., PlusToken prevara u iznosu od oko 3 milijarde USD dominirala je akcijom cijena na tržištima.

Nedavno je prijevara osnivača Fcoin-a najočitija koja je privukla pažnju zajednice.

Usporedba cijena

Ipak, što se tiče cijene, nije se puno toga promijenilo u odnosu na Bitcoin, iako se w.r.t. sentiment cijena – obilje.

Raspon cijena od trenutka najave do stvarne zabrane, kada je u osnovi od indijskih kripto tvrtki zatraženo da zatvore trgovinu, sličan je rasponu cijena danas. Najviši i najniži nivo u tom su razdoblju iznosili 10.000 i 5800 američkih dolara.

btcusd tjedni grafikonBTC / USD tjedni grafikon na Coinbase (TradingView)

Međutim, nakon uvođenja zabrane trgovci su izbjegavali / propustili tržište medvjeda 2018. godine gdje su cijene pale na najniži nivo od 3.150 američkih dolara.

Štoviše, u drugom je kvartalu 2019. godine eksponencijalno porastao i dosegnuo najviše do oko 14 000 USD. Najniža korekcija parabole iznosila je 6500 USD u studenom 2019. Od tada je u usponu.

U posljednje vrijeme cijena Bitcoina nalazi se u rasponu od 8500 do 9.500 USD za podršku i otpor uzlaznom trendu prije prepolovljenja. Prepolovljenje bitcoina sljedeći je veliki događaj koji je trenutno snažan temeljni čimbenik za tržište. 

Nadalje, altcoins su od tada izgubili puno vrijednosti. Npr. Ethereum i XRP su za oko više od 70% od najviših razina tijekom tog razdoblja. Ulaganje u altcoine može biti vrlo isplativo. Međutim, povezani rizik s i dalje je visok po razmjerno nižim cijenama.

Posljednje, ali imajte na umu da je Bitcoin stekao značaj kao nepovezana imovina u sigurnom utočištu. Iako je porota još uvijek van toga, značajna je akcija cijena u bitcoinima tijekom globalnih događaja poput američko-kineskog trgovinskog rata, hongkonških prosvjeda, američko-iranskog sukoba i sada, Coronavirus je zapažen.

Što mislite, kako 1,2 milijarde indijskih građana može donijeti promjenu na kripto tržištima? Molimo podijelite svoje stavove s nama. 

Da biste pratili ažuriranja DeFi-a u stvarnom vremenu, pogledajte naš DeFi feed vijesti Ovdje.

PrimeXBT

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map