BlackRock potvrđuje ulaganje u bitcoin futures, što to znači za BTC cijenu?

oglas Phemex

Tijekom proteklog tjedna kripto zajednica je bila pomahnitala zbog Blackrocka, fonda od 7 bilijuna dolara, ocrtavajući svoj potencijalni pomak u trgovanje futures bitcoinima. Označena kao prijelomna točka za institucionalne investitore koji se pridružuju, Blackrockova najnovija odluka možda će Bitcoin progurati do maksimuma od 42 000 dolara postavljenog početkom veljače 2020..

U svojoj podnošenje DIP-u, Blackrock, najveća svjetska investicijska korporacija, izjavila je da u neke svoje fondove može ulagati u bitcoin futures. U prijavi se navodi da će tvrtka ulagati u futures s namirenim novcem samo na CTFC reguliranim burzama, umjesto da vrši izravne kupnje na Bitcoinu. Blackrock je pokretač ritma u financijskom svijetu, a kripto zajednica je jedva čekala da počnu ulagati u Bitcoin. 

“Jedini bitcoin fjučersi u koje Fondovi mogu ulagati su bitcoin fjučersi s bitcoinima kojima se trguje na robnim burzama registriranim kod CFTC-a”, potvrđuje podnesak poslan DIP-u.

U prijavi su se nadalje spomenula dva moguća fonda koja mogu poduzeti bitcoin ulaganja – BlackRock Global Allocation Fund i BlackRock Funds V.

Pa što točno znači ulazak Blackrocka u kripto za cijenu Bitcoina i cjelokupno kripto tržište? 

Zašto bi Blackrockove futures mogle skočiti BTC cijenu

Ako uspije, Blackrockova najnovija prijava predstavlja promjenu u stavu tvrtke o ulaganju u Bitcoin. Tvrtka je prethodno odbacila Bitcoin s obzirom na veliku volatilnost i izazove regulacije, ali čini se da tvrtka okreće novi list. Blackrock trenutno gradi pravne i operativne temelje za trgovinu Bitcoinom.

Povećava se potražnja za bitcoin terminskim ugovorima

Prijava podrazumijeva novu zoru za Bitcoin zajednicu, jer se novi institucionalni i maloprodajni ulagači pridružuju zajednici putem Blackrocka. Može li porast potražnje za Bitcoin proizvodima od klijenata Blackrocka biti razlog zbog kojeg je najveći investicijski fond promijenio svoje protivne komentare na Bitcoin?

Pokretanje bitcoin fjučersa na Blackrockove fondove pokazuje da su kupci prijemčiviji za Bitcoin unatoč nestalnosti jer svijet prihvaća BTC kao globalno klasu imovine koja se može investirati. To bi moglo povećati stopu usvajanja korisnika Bitcoina – posebno institucionalnih i akreditiranih investitora. 

“Kako industrija sazrijeva, tradicionalne institucije počinju primjećivati ​​potencijal Bitcoina i kriptokripcije u cjelini. Pozdravljamo ulazak svih novih sudionika dok utiremo put prema glavnom usvajanju. Inicijativa Blackrocka samo je jedna od mnogih koje dolaze ”, rekao je Jack Tao, izvršni direktor Phemexa.

Zamjena zlata?


Ulazak Blackrocka u Bitcoin otvara put toj imovini da napokon zamijeni zlato kao vodeću trgovinu vrijednostima širom svijeta. Nakon što su se proteklih nekoliko godina žestoko natjecali za titulu “kralja sigurnog utočišta”, dodavanje Bitcoina u imovinu Blackrocka možda će vidjeti da investitori više vole digitalnu imovinu od sjajne stijene. 

U studenom, mjesec dana prije podnošenja prijave SEC-u, Blackrock-ovog CIO-a, Rick Rieder razgovarao je s CNBC-om tvrdeći da digitalna imovina može u budućnosti zamijeniti zlato. On je rekao, 

„Smatram li da je to trajan mehanizam, mislim li da će u velikoj mjeri zauzeti mjesto zlata? Da, znam, jer to je puno funkcionalnije od prolaska zlatne poluge. “

S porastom potražnje za bitcoin ročnim proizvodima, a raste i prijedlog Bitcoina kao zamjene za zlato, očekuje se porast količina na kripto burzama kako novac za maloprodaju slijedi nakon institucionalnih ulaganja. 

Bitcoin tržište bikova povećava se za nove tržišne lidere

Kripto burze će, bez sumnje, biti najveći korisnici Blackrockove odluke o kupnji BTC terminskih ugovora. Kako se maloprodajni kupci slijevaju i FOMO ubacuju u bitcoin fjučers, presudno je odabrati najbolju burzu za obavljanje poslova. 

Međutim, Blackrock je najnovija, ali ne jedina tvrtka koja ulazi u kripto. Mikrostrategija akumulira Bitcoin u vrijednosti od preko 1,5 milijardi američkih dolara od listopada, a više tvrtki koje povećavaju svoju izloženost Bitcoinima kroz sive tokove uzrokovale su sveukupne preokrete na kripto tržištu – štoviše, tržište kripto derivata. 

Phemex, jedna od najbržih kripto burzi i terminskih platformi, pojavila se kao jedna od najbrže rastućih burzi za trgovanje kripto fjučersima nudeći najbrže i najjeftinije načine trgovine na malo i uočavajući cijene bitcoina. Ponudom do 100X utjecaja na svoju budućnost, klijenti na burzi mogu povećati svoju potencijalnu dobit kroz svoje maržirane proizvode. Burza također nudi korisničku platformu za trgovanje spot ugovorima. 

Uz to, prostor DeFi masovno raste jer novi proizvodi temeljeni na blockchainu imaju za cilj minimiziranje neučinkovitih procesa u tradicionalnom financijskom svijetu. Phemex nudi upravljanje imovinom “Zaradite kripto” omogućavajući korisnicima do 10% APY-a putem opcija “Fiksno i fleksibilno uštede”. Fleksibilni računi omogućuju trenutno podizanje i uplatu u bilo kojem trenutku.

Burza sa sjedištem u Singapuru nudi terminske pogodbe s namirenim novčanim sredstvima i namirenim novcem, slično podnošenju Blackrocka, na platformi visokih performansi s preko 300.000 transakcija dovršenih svake sekunde i izvršenjem trgovine od 1 milisekunde. 

Pucaj na rastanku

Ulazak Blackrocka u kripto arenu udiše novi val svježeg zraka na tržište, možda počevši od najvećeg institucionalnog ulaganja u kripto. Kako novi korisnici ulaze u polje, pronalaženje učinkovitih kripto razmjena poput Phemexa bit će presudno za njihovo putovanje trgovanje kripto terminskim ugovorima besprijekorno i ugodno. 

Da biste pratili ažuriranja DeFi-a u stvarnom vremenu, pogledajte naš DeFi feed vijesti Ovdje.

PrimeXBT

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map