Cboe-ov VanEck Bitcoin ETF i dalje ima šanse nakon što SEC odbije Winklevossov prijedlog

oglas Phemex

Dva dana nakon odgađanja odluke o Direxionovim Bitcoin (BTC) ETF prijedlozima i pet drugih bitcoin ETF-ova koje je podnio NYSE Arca, Inc, SEC je ovaj put postao zloban jer je srušio san blizanaca Winklevoss o pokretanju bitcoin ETF-a. Ovo je drugi put u dvije godine da je odbijen zahtjev blizanca Winklevoss.

Sada će sve oči biti uprte u CBOE-SolidX Bitcoin ETF koji bi trebao biti sljedeći na redu za odobrenje SEC-a. Iako presedani koje SEC postavlja zapravo nisu pozitivni, neki stručnjaci i dalje vjeruju da je prijava CBOE nešto što može dobiti odobrenje.

Razlog za odbijanje prijave za Winklevoss

U naredbi se navodi da je jedan od glavnih razloga zbog kojeg aplikacija nije odobrena činjenica da nije mogao uspostaviti način poštivanja zakona da tržišta bitcoina ne podliježu prijevarama ili manipulacijama. Komisija je također vjerovala da aplikacija također mora pokazati da kako može ući u sporazum o podjeli nadzora s uređenim tržištem bitcoina vezanim za značajnu veličinu, baš kao što to čine prethodno odobreni ETP-ovi s robom..

Prijedlog također nije podržao zaključak da su tržišta bitcoina ili derivata na bitcoin regulirana tržišta značajne veličine. Citirajući naredbu, komisija je to izjavila

Iako Komisija zaključuje da BZX mora pokazati sposobnost sklapanja sporazuma o podjeli nadzora s uređenim tržištem značajne veličine povezanom s bitcoinima i iako ovaj faktor snažno podupire neodobravanje predložene promjene pravila BZX-a, ostali čimbenici koje BZX traži od Komisije da odvagne također podržavaju neodobravanje predložene promjene pravila.

Čak i uzimajući u obzir ove ostale čimbenike, Komisija ne smatra da je predložena promjena pravila od strane BZX-a u skladu sa zahtjevom Zakona o razmjeni odjeljka 6. (b) (5) da pravila nacionalne razmjene vrijednosnih papira budu oblikovana „kako bi se spriječile prijevarne i manipulativne radnje i prakse “i„ za zaštitu investitora i javnog interesa.

Također, pročitajte: Ako CBOE-ov Bitcoin ETF bude odbijen, hoće li to povećati bijesne bikove?

Zašto CBOE još uvijek ima šanse

Budući da je SEC više puta iznova razradio da su razmjene bitcoina premale i da ne pružaju sigurnost od prijevara i manipulacija, zaštita ulagača, posebno malih ulagača u maloprodaji, predstavlja rizik. Čini se da je zaštita ulagača ključni prioritet DIP-a.

Gledajući sve točke odbijanja odbijanja, CBOE-SolidX aplikacija čini se da ispunjava velik broj upita. Ne samo da se pobrinuo i za osiguranje investitora u slučaju da nešto pođe po zlu što DIP predviđa dok odbija većinu zahtjeva. CBOE se pobrinuo za određene ključne uvjete u stvaranju svoje primjene i čini se kao da je naučio iz svakog odbijanja koje je izvršio SEC. Ako analiziramo prijavu, slučaj za CBOE izgleda snažno što uključuje

  • Povijest uspjeha s SEC-om (dobro uspostavljena, prepoznata i regulirana razmjena, prvo treba biti odobrena za BTC futures)
  • VanEck je nagrađivani i široko priznati menadžer ulaganja i novca
  • Digitalna imovina osigurana je do 125 milijuna USD (ili više prema potrebi) od strane različitih osiguravajućih društava
  • Sigurnosna i tehnička ekspertiza za blockchain i kriptovalute tvrtke SolidX
  • Ciljanje pojedinaca / fondova s ​​visokom neto vrijednošću (svaka dionica bit će jednaka 25 bitcoina ~ 165.000 USD @ 6.500 USD / BTC). To će maloprodajnog ulagača držati na udaru zbog kojeg je DIP.

CBOE vjeruje da bi ponuda ETF proizvoda bila korisna za industriju i tržišta, navodeći:


“Ovaj pristup omogućit će ulagačima da kroz ETP-ove dobiju izloženost zrelijim kriptovalutama bez dodatnih komplikacija i rizika spot tržišta i pomoći će osigurati da američka tržišta kapitala ostanu plodno tlo za stvaranje kapitala i financijske inovacije”

U drugom intervjuu spomenuo je i Chris Concannon, predsjednik CBOE-a

“S obzirom na to da američki ulagači očito već pristupaju tim neregistriranim financijskim proizvodima, također vjerujemo da ulagače bolje opslužuju proizvodi kojima se trguje na uređenom tržištu vrijednosnih papira i zaštićeni robusnim zakonima o vrijednosnim papirima”

Iako CBOE i Bitcoin (BTC) imaju povijest uspjeha i napominjemo da njegova jedina aplikacija CBOE SEC traži javno mnijenje, što sugerira da razmatra odobravanje zahtjeva za uvrštavanje Bitcoin ETF-a.

Hoće li SEC razmotriti CBOE prijavu i otvoriti vrata ETF-u temeljenom na kriptovalutama? Javite nam svoje stavove o istom.

Da biste pratili ažuriranja DeFi-a u stvarnom vremenu, pogledajte naš DeFi feed vijesti Ovdje.

PrimeXBT

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map