Centralizirana odluka o budućnosti decentraliziranih, ponovno podignuta pitanja o prednostima kriptovaluta nad dolarom

Američka vlada. zakonodavci još jednom nisu uspjeli shvatiti osnove kriptovaluta dok je odbor za saslušanje raspravljao o pitanjima koja se tiču ​​budućnosti kriptovaluta kao novca.  

18. srpnja zakonodavci u Sjedinjenim Državama okupili su se kako bi raspravljali o kriptovalutama na ročištu poznatom kao ‘Digitalna valuta: budućnost novca.’ I kako su svjedočenja i pitanja napredovala, cijela se rasprava pomicala ka razumijevanju kako se Bitcoin ili kriptovalute mogu koristiti kao valute i postoji li mogućnost da u budućnosti mogu zamijeniti “dolar”.

Svjedoci svjedoče o različitim aspektima digitalne valute

Saslušanje je započelo otvaranje komentara senatora koji su se u osnovi vrtjeli oko budućnosti novca i kako digitalna valuta može biti u njemu tijekom rasprave o budućnosti novca. The zakonodavci također je pokušao procijeniti je li potrebno čvrsto razumjeti neke od definirajućih karakteristika virtualnih valuta, naime – skladište vrijednosti, obračunska jedinica i sredstvo razmjene. The svjedočanstvo svaki od prisutnih svjedoka dao je drugačiju perspektivu digitalnih valuta, pokušavajući tako pokriti svaki mogući aspekt potrebe za razumijevanjem nove tehnologije.

Svjedočanstvo Rodney J. Garratt, Maxwell C. i Mary Pellish Chair, Profesor ekonomije s kalifornijskog sveučilišta Santa Barbara govorio je o tome kako su praktičnost i brzina elektroničkih prijenosa doveli do smanjenja upotrebe gotovine u svijetu. A s padom gotovine ljudi će biti prisiljeni koristiti alternativne sustave plaćanja koji mogu biti kriptovalute ili digitalizirane valute izdane od središnjih banaka.

Sljedeći koji je svjedočio bio je Norbert J. Michel, Direktor, Centra za analizu podataka, The Heritage Foundation, koji je govorio o tome kako kriptovalute imaju potencijal transformirati financijsku industriju i zašto kriptovalute treba prihvatiti kao alternativni sustav plaćanja bez većeg uplitanja vlade

Sljedeći, Eswar S. Prasad, Viši suradnik, Brookings Institution komentirao je ekonomski utjecaj i implikacije kriptovaluta na Fed u smislu njegove monetarne politike, ciljeva niske inflacije, visoke zaposlenosti i najvažnije financijske stabilnosti ako digitalne valute postanu široko rasprostranjene, također je pokušao povući razliku između digitalnih valuta središnje banke koje bi mogle koristiti istu kriptografsku tehnologiju i neslužbenih kripto valuta.

Slijedio ga je Alex J. Pollock, Uvaženi viši suradnik, Institut R Street, koji je svjedočio o korisnim aspektima kriptovaluta koji su se koristili za plaćanje i namiru ili se koristili za denominaciju duga i drugih izvršnih ugovora.

Također, pročitajte: Predsjednik Feda Powell svjedoči da kriptos nema suštinsku vrijednost

Dobro, loše & ružno od rasprave američkog Kongresa o “Budućnosti kriptovalute” kao novcu

Dok su zakonodavci ispitivali svjedoke kako bi razumjeli, jesu li digitalne valute jednostavno novi način zadržavanja i prijenosa vrijednosti koja će imati ograničeni utjecaj i privlačnost niše ili će imati dalekosežni transformativni učinak koji će zauvijek promijeniti naše gospodarstvo zanimljivih bodova.

Mnogi su zakonodavci postavili pitanje jesu li kriptovalute imale potencijala istisnuti bilješke Savezne pričuve ili imaju mogućnosti smanjiti upotrebu ovih bilješki. Odgovor stručnjaka je bio da su kriptovalute bile loše “Sredstvo razmjene” i kriptovalute iza kojih stoje fiat-ovi kao što je tether dobivaju na snazi ​​kao sredstvo razmjene omogućavajući američkom dolaru da zadrži svoju dominantnu ulogu i položaj putem američkih institucija i povjerenja u Federalne rezerve.

Kakve prednosti kriptovalute imaju za uobičajene korisnike, osim za kriminalce i neplatiše poreza?

Rasprava je dodatno osvijetlila tehnološke ranjivosti koje su potencijalno prisutne, a koje zabrinjavaju centralne banke koje kripto prihvataju kao valutu. U kojoj Dr. Prasad odgovorio da su iste ranjivosti prisutne i kod fiat-a gdje je krivotvorenje novčanica velik problem.

Rasprava je također obuhvatila točke poput problema da kriptovalute nude neusporedive prednosti ljudima koji obavljaju ilegalne aktivnosti, utajivačima poreza i kriminalcima prije nego što se vrate na ono što kriptovalute čini valutom.

Povjerenstvo je razgovaralo o ponovnom posjećivanju ove rasprave i zatražilo od članova da svoja pitanja pismeno predaju u sljedećih 5 radnih dana.

Što mislite o ovoj raspravi? Je li bilo dovoljno uvjerljivo usmjeriti američke zakonodavce ka regulaciji kriptoslika? Javite nam svoje stavove o istom.

 

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map