Coinbase pozdravlja izvješće o integritetu virtualnih tržišta New Yorka, ali opovrgava nalaze

oglas Phemex

U roku od 48 sati nakon objavljivanja Izvješća o integritetu virtualnih tržišta New Yorka koje je izdalo Državno ureda državnog odvjetnika New Yorka (“OAG”), Coinbase, burza kriptovaluta pozdravila je izvještaj, ali opovrgla je određene nalaze.

Coinnbase vjeruje da izvještaj lažno predstavlja činjenice

Izvješće, nastalo nakon uspoređivanja detalja prikupljenih s 9 istaknutih burzi koje posluju u regiji New York, zaključuje da je nekoliko burzi kriptovaluta koje je istražila ranjive na tržišne manipulacije, povuklo je reakciju od strane igrača iz industrije. Na konkretni komentar u izvješću prema Coinbaseu bio je

“Coinbase je otkrio da se gotovo 20 posto izvršenog volumena na njegovoj platformi može pripisati vlastitom trgovanju.”

Ovaj komentar nije dobro prošao s Coinbaseom. U objavljenom postu na blogu, glavni direktor politike Coinbasea, Mike Lempres, napisao je da su tvrdnje OAG-a u izvještaju dovele do pogrešnog predstavljanja poslovanja burze u medijima.

Odgovarajući posebno na komentar, Lempres je pojasnio da Coinbase ne “trguje u korist tvrtke na zaštićenom vlasništvu”. On nastavio:

“Kada Coinbase izvršava ove poslove, to čini u ime kupaca Coinbase Consumer, a ne sebe.”

Lempres je nadalje objasnio da brojka od 20 posto predstavlja količinu usmjerenu prema potrošačima na Coinbase Consumer, usluzi koja izvršava naloge korisnika vlastitom razmjenom, za razliku od onoga što je u izvještaju opisano kao “samotrgovina”

Jesse Powell, osnivač američke burze Kraken, koju je OAG proglasio mogućom kršenjem državnog zakona, iskalio je svoj bijes na Twitteru, opisujući okoliš u New Yorku općenito kao “nasilnički”.

NY je ona nasilna, kontrolirajuća bivša s kojom ste prekinuli prije 3 godine, ali oni vas neprestano vrebaju, bacaju hlad na vaše nove veze, nesposobni prihvatiti da ste sretno krenuli dalje i da im je bolje bez njih. #preboli to https://t.co/DC5S1WyRnp

– Jesse Powell (@jespow) 19. rujna 2018

Erik Voorhees, izvršni direktor ShapeShifta komentirao je Powellov tweet

A čini se da takve vrste ljudi nikad ne shvaćaju da je njihovo ponašanje ono što je dovelo do raspada … NY će izgubiti položaj na čelu globalnih financija ako se uskoro ne promijeni. Nastavi s dobrim radom @jespow https://t.co/74CVAfivis

– Erik Voorhees (@ErikVoorhees) 19. rujna 2018

Također, pročitajte: Bitcoin ETF ekskluzivno: Trump imenuje povjerenika za pro-Crypto SEC dok Coinbase planira bitcoin ETF

Smatra da su izvještaji šokantni

Izvještaj je također naveo vodeće burze kriptovaluta Bitstamp, itBit i Kraken koje pomažu u pokretanju bitcoin futures tržišta CME Group Inc. Regulator je u svom zaključku zaključio da Bitstamp i itBit nemaju formalne politike za borbu protiv manipulacije tržištem, dok je Kraken, zajedno s Binanceom, Gate.ioom i Huobijem, tvrdio da ne posluju u New Yorku i stoga odbio sudjelovati u pregled državnog odvjetnika.

Posebno se navodi u izvješću da su Binance, Gate.io i Kraken upućeni u državno Ministarstvo financija nakon istrage rade li te burze u New Yorku. Četvrta razmjena, Huobi, također je istražena, ali nije upućena.

Ured državnog odvjetništva u New Yorku otkrio je da neke burze mogu kvantificirati koliko trgovačke aktivnosti na njihovim platformama proizlaze iz njihovih vlastitih operacija. Circle je rekao da je odgovoran za manje od 1 posto obujma trgovanja na Poloniexu, dok BitFlyer USA obavlja približno 10 posto trgovine na svojoj platformi.

Izvještaj je također napomenuo da, iako većina burzi koristi postupke poznavanja svog kupca, Bitfinex i Tidex to ne čine, “zahtijevajući nešto više od adrese e-pošte za početak trgovanja virtualnim valutama.” Međutim, izvješće nije ponudilo komentar o pravnim pitanjima koja bi to mogla prouzročiti.

Budući da je Coinbase prva iz razmjene koja je razjasnila svoj stav prema izvješću, možemo očekivati ​​da se i druga javi i iznese svoje stavove ili provede korektivne mjere kako je navedeno u izvješću.

Hoće li se druge razmjene očistiti ili čak pooštriti njihove politike kako bi se suprotstavili tvrdnjama pokrenutim u ovom izvješću? Javite nam svoje stavove o istom.

Da biste pratili ažuriranja DeFi-a u stvarnom vremenu, pogledajte naš DeFi feed vijesti Ovdje.

PrimeXBT

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map