Dekonstrukcija sveg mita i FUD-a oko dvostrukog trošenja i inflacije bitcoina

oglas Phemex

Ne!! Bitcoin “DOUBLE-SPOT” se nikada nije dogodio !! Bitcoin blockchain funkcionira jednako normalno i točno onako kako bi trebao biti !! Pa, da shvatimo suštinu ovoga, pogledajmo događaje posljednjih dana i uzastopno ih dekonstruirajmo. Cijena bitcoina (BTC) značajno se popravila u posljednja tri / četiri dana, dok je nekoliko sati unazad padao na razinu ispod 30.000 USD. Međutim, BTC se sada povukao i trenutno trguje na razini od 30.440 dolara s tržišnom kapitalizacijom od 569 milijardi dolara.

Što je Bitcoin dvostruko potrošen FUD??

Kao što smo izvještavali, posljednjih dana došlo je do jakog institucionalnog nakupljanja BTC-a od strane Grayscalea. S druge strane, trgovci su se odlučili za Bitcoin HOLDing uz istodobni val računa kitova. Ako to nisu bikovi znakovi, ponuda BTC-a na burzama pala je na najnižu u posljednjih nekoliko godina.

Ali zašto onda cijena Bitcoina kontinuirano pada? Pa, tu je FUD koji pluta oko dvostrukog trošenja i inflacije Bitcoina. Tako se i dogodilo, Bitmex Research izvijestio je o Bitcoin “dvostruko potrošenom pokušaju” koji je potaknuo sav FUD na tržištu. Pa, ovo je bilo dovoljno da stvori bijes i dovede do prodaje među investitorima.

Ali popularne ličnosti iz kriptovalutnog prostora: Bitcoin evanđelist Andreas Antonopoulos i izvršni direktor tvrtke CoinMetrics Lucas Nazzi je objavio pošteno i četvrtasto objašnjenje istog. Pogledajmo što se zapravo dogodilo.

  • 18. siječnja korisnik je emitirao transakciju s niskim naknadama, a rudari su je ostavili netaknutom jer su im bile na raspolaganju isplativije mogućnosti. U tom slučaju, nakladnik ima dvije mogućnosti 1) pričekati da naknade padnu 2) povećati naknadu obavještavanjem rudara.
  • Sada u slučaju već emitirane transakcije, korisnik može povećati naknadu RBF (Replace-by-Fee) transakcijom. RBF je samo kopija izvorne transakcije, ali s višom naknadom i izričitim uputama za obradu nove transakcije.
  • Dakle, kad rudari nisu odgovorili na izvornu emitiranu transakciju, sljedeći je dan 19. korisnika izdao prvi RBF, ali samo s malim povećanjem naknade. Rudari su to opet ignorirali i transakcija je opet zapela. Tako je nakon nekoliko sati nakladnik izdao drugi RBF s dovoljno visokih naknada.
  • Dakle, izvorni emiter izdao je ukupno tri transakcije: 1) 18. prosinca 22:11 UTC (1 sat / b) 2) 19. prosinca 21:22 UTC (9,4 sat / b) 3) 20. prosinca 00:32 UTC (14.3 sat / b)
  • Kao što Lucas Nazzi objašnjava: „Oko 1:18 ujutro blockchain se podijelio u dvije verzije, što je sasvim normalna pojava; temeljni dio kako Bitcoin djeluje. Kada se to dogodi (1+ puta mjesečno), rudari se moraju približiti jednoj verziji događaja, što često traje oko 1 blok ili 10 minuta ”.
  • Zanimljivo je da je do trenutka kada je korisnik izdao drugi RBF (tj. Treću transakciju) naknada za rudar opala i lanac je već bio podijeljen. Dogodilo se to što je jedan rudar odabrao prvu transakciju s nižom naknadom, a drugi rudar treću. Imajte na umu da RBF-ovi nisu izborni i daju rudarima da odaberu transakciju po njihovom izboru. U ovom je slučaju izgledalo kao Bitcoin “dvostruka potrošnja”, poznata kao bitcoin inflacija. Međutim, ovo je sasvim normalan događaj.
  • Lanac se podijelio za jedan blok, što je bilo normalno, međutim samo je rudar koji je prihvatio transakciju s nižom naknadom na kraju dobio posao. Dakle, iako su postojale različite verzije iste transakcije, na kraju je prihvaćena samo 1. Još jednom, svaka čast Lucasu za ovo prekrasno objašnjenje.

Kao što Andreas Antonopolous kaže, to je točno objašnjeno u Bitcoin bibliji zvanoj Satoshi bijela knjiga.

To je opisano u Satoshijevom bijelom papiru na stranici 8. U stvari, to je jedina matematička jednadžba u radu i opisuje opadajuću vjerojatnost reorganizacije, pokazujući zašto "6 potvrda", iako je proizvoljno odabran dobra osnova za smatranje transakcije finaliziranom

14 /

– Andreas M. Antonopoulos (@aantonop) 21. siječnja 2021

Zanimljivo je da su neke publikacije koje su lažno predstavljale cijeli događaj pokušavale svaliti krivnju na BitMex zbog prijave Bitcoina “pokušaja dvostrukog trošenja”. BitMex je izdao pojašnjenje i sažeo sve transakcije.

Što se tiče jučerašnje * moguće * dvostruke potrošnje bitcoina, koja je riješena nakon jednog bloka, saželi smo transakcije na donjoj slici, tako da sami možete odlučiti što se moglo dogoditi

Slika izmijenjena iz rada autora @ 0xB10C https://t.co/V56scTQw5Q pic.twitter.com/W2lPYGZxvb


– BitMEX istraživanje (@BitMEXResearch) 21. siječnja 2021

Andreas Antonopoulos došao je na BitMexovo spašavanje zalupivši one koji su krivili platformu za prijavu priče. On piše:

“BitMEX je ispravno prijavio pokušaj dvostrukog trošenja Bitcoina pomoću svog korisnog alata za praćenje. Neodgovorni novinari su to prihvatili i dodali pogrešne informacije. Ovo nije na BitMexu, prestanite pucati na nevinog glasnika. “

Da biste pratili ažuriranja DeFi-a u stvarnom vremenu, pogledajte naš DeFi feed vijesti Ovdje.

PrimeXBT

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map