Eric Ma: “Bitcoin ultimatum promijenit će način na koji vidimo blockchain”

oglas Phemex

Kako Mainnet BTCU Bitcoin Ultimatuma ide uživo, razgovaramo s izvršnim direktorom Ericom Maom kako bismo saznali više o projektu i onome što slijedi u ovom uistinu blockchainu sljedeće generacije.

Izgradnja novog blockchaina ogroman je pothvat. Zahtijeva sposoban tim stručnjaka, vodstvo, prijedlog stvarne vrijednosti i strateški plan koji treba biti detaljan, realan i slijediti ga.. Ultimatum BTCU sigurno označava sve one kućice. Uspješno su implementirali Bitcoin Fork i pokrenuli BTCU Mainnet 5. veljače 2021., a BTCU tokene emitirali zrakom tjedan dana nakon toga. Oni imaju svoj pogled na sljedeću prekretnicu: integriranje atomskih zamjena na platformu. Sve, pod vodstvom izvršnog direktora Erica Ma. Sjedimo s veteranskim stručnjakom za blockchain i bivšim članom jezgre na CoinMarketCap-u kako bismo razgovarali o trenutnom stanju BTCU Mainneta i o tome kakva je budućnost ovog obećavajućeg blockchaina sljedeće generacije.

BTCU želi izgraditi blockchain sljedeće generacije iz Bitcoin vilice. Što ima sljedeća generacija znači kada je riječ o blockchainu?

Bitcoin i Ethereum dvije su najveće blockchain mreže na svijetu, ali svaka ima svoje osobine. Ethereum je više platforma koja gradi druge decentralizirane programe, omogućavajući pametne ugovore. Bitcoin je, s druge strane, postao više skladište vrijednosti, iako je prvotno zamišljen kao novi peer-to-peer sustav plaćanja. S BTCU-om, koristeći već dokazani i cijenjeni Bitcoin blockchain, kombiniramo obje mreže i iskorištavamo ono što najbolje funkcionira u svakoj od njih.

Na Ethereumu gradimo blockchain zasnovan na bitcoinu sljedeće generacije koji bi nam omogućio tokeniziranje imovine koja se može primijeniti na različite projekte i imovinu izvan opsega kriptovaluta. Naše rješenje također ima za cilj poboljšati neodrživi algoritam konsenzusa dokaza o radu (PoW) s novim Ultimatumovim algoritmom konsenzusa o dokazima o udjelu (UPoS), čineći ga demokratskijim, skalabilnijim, učinkovitijim i održivijim. 

Što BTCU pokušava postići kombiniranjem Bitcoina i Ethereuma i po čemu se BTCU izdvaja od ostalih projekata?

Koncept BTCU u mnogim je aspektima sličan konceptu druge najveće mreže kriptovaluta – Ethereuma. Poput Ethereuma, Bitcoin Ultimatum blockchain ima mogućnost smještanja pametnih ugovora u blockchain protokol. Ovo je jedna od važnih funkcija za implementaciju transakcija i decentraliziranih aplikacija (DApps). Općenito, BTCU nastoji kombinirati sve najbolje značajke koje su omogućile da Bitcoin i Ethereum zauzmu najbolje rangirana mjesta u kriptovalutama tržišnom kapitalizacijom.

Razvili smo BTCU kako bismo ponudili decentralizirani ekosustav s pametnim ugovorima putem svog algoritma Ultimate Proof-of-Stake. Kombinacija iznajmljenog dokaza o udjelu (LPoS) i dokaza o ovlasti (PoA), BTCU je demokratskiji, skalabilniji i energetski učinkovitiji od bitcoina. Izgradili smo BTCU Mainnet kako bi ga bilo moguće prilagoditi i koristiti u širokom spektru aplikacija: od tokenizacije imovine do upravljanja pravima, lanca opskrbe i protoka dokumenata za prekogranična plaćanja, upravljanje, nekretnine do fintecha, zdravstva i još mnogo toga. Naša je vizija stvoriti blockchain koji je učinkovit, jednostavan za upotrebu i ima stvarnu vrijednost za široko usvajanje. Tehnološke prednosti Bitcoin Ultimatuma promijenit će način na koji vidimo blockchain.

Blockchain je sinonim za decentralizaciju i zajednicu. Koliko su bitne povratne informacije iz zajednice za BTCU?

Zajednica je srce svakog blockchain projekta. Ne lansiramo samo novi proizvod na tržište, već gradimo platformu sa našom zajednicom. Zapravo su njihove povratne informacije bile ključne za pokretanje BTCU Mainneta. 21. siječnja 2021. objavili smo konačni testnet. Ova je vježba omogućila programerima da testiraju, kreiraju ili mijenjaju funkcionalnosti i nadgledaju izvedbu BTCU blockchain mreže. Također je pomogao pružiti objektivan i neovisan pogled na mrežu kako bi omogućio stranama i tvrtkama da cijene i razumiju mogućnosti mreže.

Otvorili smo komunikacijske kanale kroz GitHub a povratne informacije bile su nam zaista važne. Pomogao nam je predvidjeti rad mreže, kao i pružiti dionicima informacije o kvaliteti BTCU blockchain sigurnosti, privatnosti, mogućnostima, upotrebljivosti, integraciji i interoperabilnosti.

To je bio takav uspjeh da smo konačni mainnet mogli pokrenuti dva tjedna kasnije, 5. veljače 2021. Odavde želim još jednom zahvaliti zajednici što je bila aktivna i što su dali svoj doprinos.

Hoćemo li vidjeti neke druge projekte koje BTCU pokreće zajednicom?

Apsolutno, čvrsto vjerujemo da blockchain projekt može napredovati samo uz punu podršku svoje zajednice. Stoga smo sretni što radimo i surađujemo s drugim projektima, posebno na raznim sigurnosnim i tehnološkim pitanjima.

Da bismo dodatno poboljšali naš projekt, pozivamo sve da sudjeluju u našem programu nagrađivanja protiv bugova. Program je namijenjen svima koji žele pridonijeti razvoju BTCU-a i osigurati sigurnost i robusnost njegove mreže.

Za njihovo vrijeme i rad uspostavili smo sustav nagrađivanja. Članovi zajednice koji rade na hitnim zadacima ili rješavaju pronađene greške dobit će BTC / ETH / USDT / USDC / BTCU za svoj trud.

Uvijek smo dostupni na [e-pošta zaštićena] za više informacija.

Također smo pokrenuli Klub veleposlanika. Najavama novopridruženih veleposlanika kao što su Javed Khattack i Serafima Semkina, naš bi tim želio i dalje dovoditi druge vođe zajednice koji dijele našu misiju.

BTCU Mainnet je izašao, ali ovo je samo prvi korak u dugoj mapi puta. Kakva je budućnost BTCU-a?

Jako sam uzbuđen zbog prekretnica koje smo postigli do ovog trenutka. Naš je razvojni tim izuzetno puno radio i zaslužio je sve zasluge za dosadašnji uspjeh BTCU-a. Zapravo, pokretanje BTCU Mainneta samo je početak i imamo dugu mapu novih i uzbudljivih dodataka platformi.  

Radimo na dodavanju pametnog sustava ugovora koji bi omogućio atomske zamjene. Također zatvaramo strateška partnerstva s ključnim platformama kao što je cityabc i otvoreno poslovno vijeće kako bismo testirali naše mobilne novčanike, pilot programe i tokenizaciju tržišta. Osim toga, također smo udruženi sa Svjetskim forumom pametnih gradova kako bismo učinili naš blockchain dostupnim za upotrebu u pametnim gradovima širom svijeta.

Da biste pratili ažuriranja DeFi-a u stvarnom vremenu, pogledajte naš DeFi feed vijesti Ovdje.

PrimeXBT

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map