Kako Bitcoin postaje sveprisutan pomoću satelita i umrežavanja

oglas Phemex

Bitcoin [BTC] je virtualna valuta čije se transakcije prvenstveno izvršavaju na internetu. Njegova ovisnost o tome da postoji, međutim, pokreće sumnju u njegovu argumentaciju vrijednosti i valute. Iako je internet sveprisutan u današnje vrijeme, još uvijek postoje mjesta na Zemlji gdje je pristup ograničen.

Ipak, Bitcoin postaje snažniji nego ikad. Samson Mow, glavni strateški direktor Blockstream-a, tvitnuo je o satelitskoj usluzi Blockstream koja je pokrenuta prije dvije godine. Sateliti omogućuju besplatnu sinkronizaciju s knjigom Bitcoin.

Nadalje, također postoje mogućnosti koje se istražuju na samoj Zemlji kako bi se stvorio siguran izvanmrežni sustav za Bitcoin.

Satelit Blockstream

Blockstream Sattelite pokriva 2/3 Zemlje. Satelit također omogućuje emitiranje podataka po cijelom svijetu na Bitcoin mrežu. Stoga se plaćanjem Bitcoina putem munjevite mreže može emitirati bilo koja poruka širom svijeta.

The #BlockstreamSatellite usluga sada djeluje već dvije godine. To su 2 godine besplatno # Bitcoin blockchain sinkronizacija podataka, poboljšana privatnost s izvanmrežnim punim čvorovima i čineći Bitcoin otpornijim na mrežne podjele. ? @Blockstream #BitcoinInfrastruktura pic.twitter.com/wYJw6tLbNX

– Samson Mow (@Excellion) 15. kolovoza 2019

Blockstream koristi pet komercijalnih satelita koji se sinkroniziraju s blokovima na mreži u stvarnom vremenu. To osigurava sigurnost od pojave vilica ili mrežnog razdvajanja. Dakle, ograničavanje pokušaja ‘51% napada ‘i’ lančanog organiziranja ‘.

bitcoin satelitiBlockstream sateliti u svemiru (Izvor)

Ostale ISP besplatne mreže na Zemlji

Trenutno podaci na Internetu slijede centralizirani put koji se sastoji od određenih čvorova pod nadzorom korporacija. Prema izvorima, Amazonov AWS prenosi više od 50% podataka na svjetskoj mreži.

Meltem Demirors, glavni strateški direktor u Coinsharesu sa sjedištem u Velikoj Britaniji, održao je podcast – ‘What Grinds My Gears.’ U svojoj nedavnoj epizodi govori o još jednom nezavisnom ISP-u (pružatelju internetskih usluga) – mrežnoj tehnologiji, Bitcoin Relay mreži i FIBER-u, transakcijskim uslugama, nano-satelitima (Bitsat) i svemiru – računalstvo u oblaku (Cubesats).

Mrežna tehnologija koristi decentralizirane čvorove za prijenos podataka putem Interneta. Baš kao i Bitcoin i kriptovaluta, postoji mnogo raštrkanih čvorova koji svi sudjeluju u prijenosu podataka. Kao što je Meltem primijetila u svom blogu, postoji nekoliko mreža mreža zasnovanih na bitcoinu i kriptovalutama poput TxTenna, Bitcoin Venezuela Mesh Network, Althea, Helen i NKN. 

Relejne mreže u prošlosti su neprestano iskorištavali neželjeni korisnici. Međutim, Bitcoin relejne mreže dizajnirane su za filtriranje podataka, omogućujući emitiranje samo podataka glavne knjige. VLAKNO (ili Fast Internet Bitcoin Relay Engine) je produžetak relejne mreže s munjom.

Mreža se također može bez odgađanja spojiti na Blocksteam Satellite radi sinkronizacije s najnovijim blokovima.

Mreže, kao što je gore spomenuto, tvore financijski ekosustav koji potiče upotrebu mreže pružajući istovremeno sigurnost. To su tehnološki pokušaji da Bitcoin postane sveprisutan i oslobođen od Interneta, postajući istinski decentraliziran.

Budućnost iza zavjera

Davatelji usluga mreže imaju veliku korist od postojećeg sustava prijenosa podataka. Sjećate se priče o zavjeri o električnom automobilu ili bezolovnom plinu? Svaka inovacija koja remeti prihod velikih organizacija uvijek se u početku suočavala s otporom.

Štoviše, neke od ovih mrežastih mreža pružaju nevjerojatno jeftin izvor za povezivanje sa svijetom bez upotrebe ISP-a. Iako će privatnost smanjiti cyber-napade i neetični nadzor, sustav zasigurno uznemirava umrežavajuće divove.

Na zemlji postoje mnoga ‘cenzurirana’ područja, nametnuta je zbog geopolitičke sigurnosti i provedbe nacionalnih zakona. Međutim, novac ili valuta trebali bi biti bez granica i otporni na cenzuru. Stoga, prema riječima američkog kongresmena Patricka Mchenryja,

Zbog prirode tehnologije Bitcoina, vlade je ne mogu ubiti, niti bi trebale, a ni vi, ne možete široko ubijati digitalne valute. Bit će izdržljivi, bit će jaki. To je novi okvir sljedeće generacije interneta.

Nadalje, Bitcoin i kriptovalute donose sigurnost i istinski potiču igrače koji podržavaju mrežu. Stoga su prepreke ulasku za male igrače također ograničene.

S tvrtkama koje agresivno rade na Bitcoinu, kako mislite da će druge kriptovalute pronaći prostor u sljedećoj eri decentraliziranog interneta? Molimo podijelite svoje stavove s nama.

Da biste pratili ažuriranja DeFi-a u stvarnom vremenu, pogledajte naš DeFi feed vijesti Ovdje.

PrimeXBT

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map