Kineski interes usredotočen je oko bitcoina, signali slijedećeg bika

oglas Phemex

Tijekom posljednjeg tjedna Bitcoin je konsolidirao oko 10.700 dolara. Zanimljivo je da je najveća kriptovaluta na svijetu elastično držala svoju poziciju unatoč nekim negativnim vijestima poput BitMEX-ovih CFTC-ova koji su doveli do erozije od 32 000 BTC-a s burze.

Međutim, došlo je do porasta broja novih sudionika koji su došli na Bitcoin, što je jasno naznačeno skokom na novim Bitcoin adresama. Obično svakodnevno vidimo 5-10 000 novih Bitcoin adresa. Međutim, prošli je tjedan došlo do zanimljivog prodora s novom BTC adresom koja je pucala iznad 22k. Pa, ako ovo nešto mora ukazivati, Bitcoin možda postavlja pozornicu za sljedeći bik trk.

Bitcoin-adrese-grafikon-GlassnodeIzvor: Glassnode

Iako je ovo zasigurno zanimljiv razvoj za Bitcoin zajednicu, u njemu postoji nešto više od onoga što na prvi pogled izgleda. Zanimljivo analiza koju je predstavio Cole Garner sugerira da sve ove Bitcoin adrese dolaze iz KINE. Da, čini se da zdrav obim kupovine dolazi iz Kine koji podržava BTC cijenu prošli tjedan unatoč ne tako pozitivnim vijestima na tržištu.

Možda se pitate da je Kina zabranila kripto kripto već dugo i zašto je taj potez iznenada? Zapravo, nedavne akcije kineskih vlada sugeriraju koordinirane napore i marketinšku kampanju za zagolicavanje uma kineskih ulagača prema kripto. Što znači da kineska vlada želi pokrenuti sljedeću trku bikova.

Hmm, ovo je zanimljiva propagandna vibra iz službenih medija CCP-a kao ““ 消息 “, Xinhua i CCTV2

naslov “kriptoasset je sredstvo s najboljom izvedbom od prije” predstavljen je na svim putovima, novinskim vijestima, internetskim medijima i TV

Rijetko je za takav koordiniran napor pic.twitter.com/2g6VDsV5SE

– Dovey 以德服人 Wan &# 129680;&# 129430; (@DoveyWan) 25. rujna 2020

Skriveni interes Kine za bitcoin

Poznata je činjenica da je Kina dom nekim od najvećih rudarskih aktivnosti Bitcoina na svijetu. Budući da kontrolira rudarstvo Bitcoina, u njemu se nalazi i najveći BTC od bilo koje druge zemlje na planetu. Gospodin Garner napominje da će kinesko vodstvo na najbolji mogući način promovirati bilo koji narativ koji odgovara njihovim interesima.

Također znamo da Kina gleda samo na jednu veliku priliku koja je može učiniti globalnim ekonomskim liderom na vrhu SAD-a. Pa ako joj Bitcoin može pomoći da zauzme poziciju ekonomske moći, zašto ne? Štoviše, globalne financijske institucije naginju prema Bitcoinu s neizvjesnim ekonomskim izgledima. Stoga Kina neće biti voljna izgubiti mjesto na kojem se nalazi snažno.


Osim toga, Garner također pripisuje najnoviji val Tetherovih USD tiska kineskoj marketinškoj kampanji.

10 / Nedavna eksplozija u #Lanac tisak je mogao biti vodeća preteča kineske marketinške kampanje.

Kina dominira USD USDT volumen globalno – i #Lanac dominira njihovom fiat onramp likvidnošću. pic.twitter.com/wPoCl7z2qZ

– Cole Garner (@ColeGarnerBTC) 5. listopada 2020

Stoga Garner sumnja da je najnoviji kineski interes za kupnju na malo pomogao Bitcoinu da održi prošlotjedne medvjeđe vijesti. Iako kupci na malo nisu pokretači tržišta, ponuda nudi jasne signale velikih poteza na bikovskom tržištu.

Bitcoin će do 2020. dostići tržišni kapital od 1 bilijuna dolara

Predviđanje BTC cijena nije novost za tržište. Međutim, među analitičarima raste sve veći glas za sljedeći krug bitkoina. Blockstream analitičar Adam Back nedavno je rekao da će Bitcoin u iduće dvije godine do 2020. doseći milijardu dolara. S trenutnom tržišnom kapitalizacijom od oko 200 milijardi dolara, cijena BTC-a pet će se puta odavde negdje oko 50.000 američkih dolara.

Konzervativan. rekao bih #bitcoin vjerojatno će zabilježiti tržišnu granicu od milijarde dolara u roku od dvije godine, vjerojatno prije. $ 1 trilion otprilike je 50 tisuća BTC dolara. https://t.co/LJeq53DXgM

– Adam Back (@ adam3us) 5. listopada 2020

Bloombergova najnovija kripto perspektiva izvješće također sugerira da će cijena Bitcoina u sljedećih nekoliko godina dosegnuti granicu od 100 000 USD, tj. 2 bilijuna USD tržišne kapitalizacije. Analitičar Bloomberg Intelligencea Mike McGlone rekao je:

“S obzirom na normalno sazrijevanje, otprilike 20 puta bi se udvostručio vremenski okvir s 1.000 na 10.000 USD, da bi Bitcoin potencijalno mogao dodati novu nulu.”

Da biste pratili ažuriranja DeFi-a u stvarnom vremenu, pogledajte naš DeFi feed vijesti Ovdje.

PrimeXBT

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map