Mt. Gox Saga: Izvršni direktor Mark Karpeles govori o Goxovom fijasku i bankrotu

oglas Phemex

Mt. Gox, jedna od najvećih razmjena bitcoina i najpopularnija žrtva krađe, ponovno je u vijestima jer njezin bivši izvršni direktor Mark Karpeles govori o svojoj ulozi u fijasku i vođenju sada bankrotirane tvrtke kroz građansku rehabilitaciju.

Mark Karpeles, Mt. Bivši izvršni direktor Goxa objavljuje svoje srce

To je nikad završeni Mt. Gox Saga, još jednom! Bivši izvršni direktor Mt. Gox, Mark Karpeles se oglasio i objavio na Redditu o cijelom debaklu s “Pitajte me što god želite ”.

Mt. Gox, koja je bila jedna od najvećih burzi bitcoina koja je iznosila 70 posto bitcoin transakcija na svijetu, bankrotirala je nakon navodne krađe bitcoina 2014. godine koja je dovela do pada cijena bitcoina za 36 posto. Ista Mt. Gox je također bio odgovoran za pad cijena bitcoina od prosinca 2017. do veljače 2018.

Mark Karpeles je u stvari kupio web mjesto od Jed McCaleba 2011. godine i postao izvršni direktor burze. U veljači 2014. Karpeles je dao ostavku na mjesto neposredno prije nego što je tvrtka objavila gubitak bitcoina.

Karpeles detaljno govori o događajima, počevši od podnošenja zahtjeva za civilnu rehabilitaciju 28. veljače 2014., čija su četiri mjeseca nakon razmjene bankrotirala. Prema njegovim riječima, njegovi napori da pomogne Mt. Gox iz nevolje nije bio dovoljan zbog čega je uhićen i sada pomaže u civilnoj rehabilitaciji Mt. Gox.

Dalje pojašnjava:

„Japanski zakon o stečaju ovdje ima posebno gadan ishod i želim to riješiti unaprijed. Kako su potraživanja vjerovnika bila registrirana, ta su potraživanja zabilježena u procjeni japanskog jena na datum stečaja … To znači da se potraživanja mogu u cijelosti vratiti, a na imanju Gox i dalje će biti preko 160 000 bitcoina i bitcoin gotovine u imovini … ta se imovina dijeli dioničarima kao dio likvidacije. ”

Što se tiče sebe, Karpeles ne želi ove milijarde dolara kao “Od prvoga dana nikad nisam očekivao da ću išta primiti od ovog bankrota.”

Također, pročitajte: Breaking: Mt. Gox osumnjičen za još jednu BTC rasprodaju!

Je li civilna rehabilitacija odgovor na Mt. Gox nered?

Smatra da je civilna rehabilitacija način na koji predano radi:

„Činjenica da je danas to mogućnost je odstupanje i vjerujem da je moja odgovornost osigurati da se to ne dogodi. Jedan od načina da se to učini bila bi građanska rehabilitacija, a kako se čini da se većina vjerovnika s tim slaže, dajem sve od sebe da pomognem da se to dogodi. ”

Dakle, sad se sigurno pitate, to je tako jednostavno, vratit ćemo svoje bitcoine, očito ne:

“Isplate dioničarima u Bitcoinu nečuvene su i vjerojatno nisu opcija jer se porezi na isplate dioničarima moraju izračunati, što znači da sve što se plaća mora imati stabilnu vrijednost u JPY.”

Ako razmjena ne ide na civilnu rehabilitaciju, preostalih 165 000 svakog bitcoina i bitcoin gotovine prodat će Mt. Goxov povjerenik što bi samo dovelo do pada tržišta kao i prošli put.

Mt. Gox je imao oko milijun bitcoin-a u povjerenju, od čega se tvrdilo da je ukradeno oko 800 000. Preostalih 200.000 bitcoina tada je procijenjeno po cijeni bankrota, tj. Približno 400 dolara. Nedavno je povjerenik prodao po 35.000 BTC-a i BCH-a, a ostalo je oko 165.000 bitcoin-a i BCH-a vrijednih 100 milijuna USD.

Sud kaže da se svi vraćaju, ali tko će onda dobiti preostale milijarde bitcoin-a. Pa, prema zakonu o stečaju Karpeles bi bio ta osoba. Pojedinac koji je bio zadužen za razmjenu kad su svi propali, doslovno!

Međutim, Karpeles je u svom suđenju u lipnju 2017. tvrdio da je nevin te je nadalje spomenuo da poduzeće ima problema s upravljanjem portfeljem duga što bi moglo dovesti do njegovog bankrota.

S obzirom da stečaj traje već više od 4 godine, vrijeme je da sud donese ispravnu odluku i preda kovanice njihovim pravim vlasnicima. Predugo se produžava, što na kraju narušava osjećaje investitora i tržišta.

Jeste li uvjereni da Mt. Gox koji još uvijek ima velike količine bitcoin sredstava ne bi više ponovio istu pogrešku??

Da biste pratili ažuriranja DeFi-a u stvarnom vremenu, pogledajte naš DeFi feed vijesti Ovdje.

PrimeXBT

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map