Povijesno saslušanje u Senatu Razgovarajte o bitcoinu i vagi sa stručnjacima – evo završnih stavova

oglas Phemex

Saslušanje Vage bila je jedna od najzanimljivijih tema jer su medijske kuće iz cijelog svijeta emitirale uživo raspravu pred Američkim odborom za financijske usluge. David Marcus, čelnik udruge Vaga, satima je bio roštiljan zbog autonomije mreže Vaga i posebno o ulozi Facebooka u njoj.

Kao što se dogodilo dan ranije, na saslušanju s Odborom za bankarstvo, stambeno-gradske poslove, reputacija Facebooka stvara loš presedan za mrežu Vaga.

Oba odbora izrazila su potpuno zanemarivanje Diva društvenih medija, a time i nezadovoljstvo njegovim pothvatom kriptovaluta. Štoviše, Financijski odbor također je utvrdio da Vaga nije kripto valuta.

ploča vaga 2Saslušanje američkog senata u tehnici Vage: Panel II

Današnji sastanak također je uključivao drugi panel govornika. Uključio je stručnjake iz različitih područja poput prava, ekonomije, marketinga itd. Koji su odlučili govoriti o toj temi. Panelist je bio ljubitelj kriptovaluta. Međutim, čak su i oni izrazili zabrinutost oko Vage.

Možete preuzeti njihovo svjedočenje ovdje. Na saslušanju, za razliku od onoga s Davidom Marcusom, panelist i senatori složili su se. Ne samo da zajedno ne vjeruju Facebooku, već i priznaju da ‘Vaga nije kriptovaluta’.

Vaga: uzajamni fond ili ETF?

Svjedočenje koje je panel predstavio obradovalo je Senat govoreći o sličnim zabrinutostima oko Facebook-ovih planova za kriptovalute. Iako je obično teško klasificirati ove new-age žetone, odbor je to brzo zaključio. Kao što je gospodin Gensler primijetio, “To je ili uzajamni fond ili ETF.”

Gospođa Demirors je to i rekla,

Vaga je privatna profitna organizacija koja koristi velikim korporacijama i dobit za subjekte koji već imaju ogromnu moć.

Na Bitcoin 

Gospođa Demirors je također primijetila,


“SEC je dugo razmišljao o sigurnosnim zakonima … i nedavno uspostavljeni Bitcoin nije sigurnost. CFTC tretira Bitcoin i neke proizvode oko Bitcoina kao digitalnu robu. Međutim, IRS ih tretira kao vlasništvo. “

Švicarska – Nadležno središte za kriptovalute – Ali, zašto?

Izbor preseljenja Udruge Vaga u Švicarsku bio je regulatorni i prema mišljenju povjerenstva služio je kao prednost za provođenje nezakonitih aktivnosti.

Gospodin Gensler bilješka,

Prema švicarskom zakonu, vjerojatno je manje vjerojatno da je to sigurnost nego prema američkom

Gospođa Demirors je primijetila,

“Facecook je osnovao udrugu koja bi trebala biti neprofitna i koristi je za vraćanje dobiti svojim članovima.”

Gospodin Brummer također je na sličan način odgovorio senatoru Shermanu. Izrazio je zabrinutost zbog slabosti švicarskih financijskih zakona. On je rekao,

“SAD se ne bi pridržavali … A najveći izazov su one jurisdikcije … koje su izvan međunarodnih sporazuma s kojima se FATF nedavno složio u lipnju. Svakako, švicarska pravila koja se posebno odnose i na privatnost i na financije ne samo da se razlikuju, već su sigurno u povijesti bila znatno slabija. “

Štoviše, čini se da se vijeće čak jednoglasno slaže da na kraju, kad stvar postane velika, neće se pridržavati i američkih zakona o sankcijama.

Shitcoins, taksonomija žetona i zakoni o sigurnosti

Senator Davidson skrenuo je pozornost zajednice na potrebu daljnjeg uređivanja sigurnosnih zakona. Trenutni Howeyev test ne definira u potpunosti uvjete za novo doba digitalne imovine.

Unatoč tome, SEC je napredovao u donošenju novih zakona koji se posebno odnose na kriptovalute. Štoviše, kao što je gospodin Grenseler spomenuo da bi ‘dobar odvjetnik lako mogao iskoristiti jednostavan crno-bijeli test.’ Stoga, oni moraju biti oprezni dok definiraju te zakone. Nadalje, također je pozvao Senat i zakonodavce da krenu u eskalaciju token zakona o taksonomiji.

Vjeruj, ali provjeri, Ronald Regan Style

Gospodin Gensler primijetio je ranije na saslušanju da se sav posao temelji na ‘povjerenju’, a činjenica da ne možemo vjerovati Facebooku sprečava Vagu. Također je napomenuo o antikonkurencijskim učincima koje Facebook i članovi organizacije Vaga mogu promovirati koristeći ovu predloženu mrežu. On je rekao,

Nijedna druga tvrtka ne može učiniti ono što Facebook može.

Gospodin Weissman potom je razradio način na koji će članovi pomoći nelojalnoj konkurenciji na globalnim tržištima koja se uglavnom vode na internet radi vođenja poslova. On je rekao,

“Ako Facebook postane oligopolist ili monopolist na društvenim mrežama i glavni pružatelj financijskih usluga … Odjednom mogu kombinirati financijske informacije sa svojom platformom na društvenim mrežama. Oni se mogu oglašavati na temelju onoga što kupujete. Mogu se baviti poslom, pružati robu i usluge i dati vam popust u Vagi … Nepravedna konkurencija i istiskivanje bilo kojeg suparnika koji nije dio sustava. “

McHenry je zatvorio saslušanje za Kongres. Uzvratio je sumnjama oko Vage

Unatoč Facebooku

“Zbog prirode tehnologije Bitcoina, vlade je ne mogu ubiti, niti bi trebale niti mogu, niti možete ubiti digitalne valute široko. Bit će izdržljivi, bit će jaki. To je novi okvir sljedeće generacije interneta. “

Dodao je, “I u generaciji, nadam se da danas postoje neke izjave na koje će se i dalje ukazivati ​​kao na činjenične netočne podatke o tome što ćemo proživjeti u ovoj iteraciji financijske tehnologije.”

Predsjedavajuća je prekršila pravilo i pljeskala panelistu. U završnom govoru napomenula je da privatnoj organizaciji ili grupi privatnih organizacija po svoj prilici neće biti dana ova ogromna moć nadzora monetarne politike. Primijetila je kako neće dopustiti da ‘dječaci od milijardu dolara’ preuzmu industriju financijskih usluga.

Napokon je prekinula sastanak nakon sljedeće izjave

„I trebali bismo dobiti samog gospodina Zuckerberga. Ja sam s tim “

Kako odavde doživljavate budućnost kriptovaluta? Molimo podijelite svoje stavove s nama. 

Da biste pratili ažuriranja DeFi-a u stvarnom vremenu, pogledajte naš DeFi feed vijesti Ovdje.

PrimeXBT

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map