Rudarsko tržište NiceHash vraća 60% ukradenih bitcoina dok se istraga nastavlja

oglas Phemex

Slovensko tržište za rudarenje bitcoina NiceHash, u nedavnom je ažuriranju, reklo da je tvrtka do sada uspjela nadoknaditi svojim klijentima 60% od nekih 4.700 ukradenih bitcoina. Tvrtka je obustavila poslovanje u prosincu 2017. godine nakon što su hakeri ukrali bitcoin vrijedan 64 milijuna dolara. Istraga iste i dalje se nastavlja.

Priča iza bitcoin hacka

NiceHash je bio tržište digitalnih valuta koje se podudaralo s ljudima koji žele prodati vrijeme obrade na svojim računalima za takozvane rudare kako bi provjerili transakcije korisnika bitcoina u zamjenu za bitcoin. Problemi s web stranicom izvukli su uzbunu i prigovore, a mnogi su vlasnici bitcoina objavljivali panične komentare na računima društvenih mreža NiceHash.

Što se tiče pritužbi, tržnica je obustavila rad u prosincu 2017. dok je istraživala kršenje, rekavši da surađuje s policijom kao “hitnim pitanjem”, dok poziva korisnike da promijene lozinke. Hak je bio “visokoprofesionalni napad sofisticiranim socijalnim inženjeringom” koji je rezultirao krađom otprilike 4.700 bitcoina, vrijednih oko 63,92 milijuna dolara po trenutnim cijenama, rekao je voditelj marketinga NiceHash-a Andrej P Škraba.

NiceHash je također izdao službeno priopćenje u kojem se kaže,

“Razumijemo da ćete imati puno pitanja i molimo za strpljenje i razumijevanje dok istražujemo uzroke i pronalazimo odgovarajuća rješenja za budućnost usluge.”

Prema NiceHash-u, hakiranje koje se dogodilo početkom prosinca rezultat je kršenja sigurnosti platnog sustava NiceHash. Ubrzo nakon incidenta, NiceHash je na Redditu objavio:

“Naš sustav plaćanja bio je ugrožen, a sadržaj Nicehash Bitcoin novčanika je ukraden. Radimo na provjeri preciznog broja uzetih BTC-a. ”

Platforma je bila van mreže dva tjedna nakon napada.

Nakon hakiranja, suosnivač NiceHash-a Marko Kobal odstupio je s mjesta izvršnog direktora tvrtke, rekavši u postu na LinkedInu da će sada “stajati po strani i dopustiti novom menadžmentu da vodi organizaciju kroz njezino sljedeće, uzbudljivo razdoblje rasta”.

Također, pročitajte: Bitcoin kratke hlače koje se brzo zatvaraju signaliziraju dobra vremena koja dolaze

Plan naknade


NiceHash je izvorno najavio plan naknade troškova dva tjedna nakon hakiranja u poruci članovima svoje platforme, iako ravnoteža očito nije vraćena do datuma koji je isprva bio obećan:

„Sretni smo što možemo objaviti da smo uspjeli rezervirati sredstva potrebna za obnavljanje ravnoteže od grupe međunarodnih investitora. Stoga će se stare ravnoteže obnoviti do 31. siječnja 2018. “

31. siječnja 2018. tvrtka je objavila koristeći svoju Twitter ručku,

“Program otplate započet će u petak, 2. veljače 2018., i početno će nadoknaditi 10% iznosa starog salda svim korisnicima na koje je utjecala sigurnosna povreda.”

Vijesti koje ste svi čekali ? https://t.co/KfQ8HDvhTx ?

Program otplate započet će u petak, 2. veljače 2018., i početno će nadoknaditi 10% iznosa starog stanja svim korisnicima na koje je utjecala sigurnosna povreda.

– NiceHash (@NiceHashMining) 31. siječnja 2018

Također je rekao da “Obvezujemo se povremeno vratiti preostali iznos svim korisnicima u narednim mjesecima.”

Predani smo povremeno otplaćivati ​​preostali iznos svim korisnicima u narednim mjesecima.

– NiceHash (@NiceHashMining) 31. siječnja 2018

Prema detaljima programa otplate, tvrtka je shemu otplate podijelila u dva dijela, jedan za interne korisnike novčanika NiceHash i vanjske korisnike novčanika koji su pogođeni sigurnosnom povredom. Program otplate započet je u petak, 2. veljače 2018., i trebao je u početku nadoknaditi 10% iznosa starog stanja svim korisnicima na koje je utjecala sigurnosna povreda.

NiceHash je rekao da se obvezao povremeno vratiti preostali iznos svim korisnicima u narednim mjesecima. To znači da će svi korisnici biti u potpunosti nadoknađeni u isto vrijeme i pod istim uvjetima. Svaki novi dio programa naknade bit će unaprijed najavljen, a korisnici će moći pratiti napredak otplate. Ako bilo koji korisnik primijeti da nije primio odgovarajuću uplatu, od njih se traži da odmah obavijeste NiceHash kako bi primio takvu uplatu. Stari saldo bit će otplaćen u Bitcoinu (BTC), a ne u fiat vrijednosti ili bilo kojoj drugoj kriptovaluti.

Što se tiče istrage hakiranja, tvrtka je u istom ažuriranju obavijestila rekavši to

“Istraga o kršenju sigurnosti još uvijek traje, uz podršku međunarodnih timova za provedbu zakona i cyber forenzičkih timova, a iako želimo biti što otvoreniji i transparentniji, iz razloga istrage koja je u tijeku ne možemo pružiti mnogo detalja na ovaj put. Aktivno razgovaramo s investitorima, ali ovaj će postupak zahtijevati više vremena i dubinske analize nego što je prvotno predviđeno.

Nakon vijesti o Mt Goxu, ova vijest o nadoknadi još je jedan poticaj za investitore koji su izgubili novac. Još jedan korak koji može pomoći vratiti vjeru zajednice u kripto tvrtke. Čini se da je s 60% nadoknade već izvršeno, Nicehash u potpunosti plaća pristojbe u sljedećih nekoliko mjeseci.

Jesu li tvrtke koje se bave kripto-tehnologijama naučile od hakova Mt Gox i Nicehash? Javite nam svoje stavove o istom.

Da biste pratili ažuriranja DeFi-a u stvarnom vremenu, pogledajte naš DeFi feed vijesti Ovdje.

PrimeXBT

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map