CEX.IO pregled razmjene | Naknade, sigurnost, prednosti i nedostaci

CEX.IO pregled

U današnjem ćemo pregledu gledati popularnu burzu sa sjedištem u Velikoj Britaniji, CEX.IO, i analizirajte značajke, sigurnost, prednosti i nedostatke koji dolaze s ovom uslugom.

Pregled CEX.IO: Pregled razmjene

CEX.IO LOGOCEX.IO je prvi put osnovan 2013. godine u Londonu, počevši od razmjene bitcoina i usluge rudarstva u oblaku. Njegov rudarski bazen bio je poznat kao Ghash.io i u određenom je trenutku uspio prikupiti 42% ukupne snage mrežnog rudarstva.

Ali u siječnju 2015, CEX.IO zatvorio svoje operacije rudarstva u oblaku, a sada nudi samo usluge razmjene kriptovaluta.

Burza je registrirana kao privatno društvo s ograničenom odgovornošću u Velikoj Britaniji i u skladu je s FinCEN-om u SAD-u i ICO-om u Velikoj Britaniji, što znači da je u skladu sa standardnim KYC (poznajte svog kupca) i AML (protupranjem novca) pravilima koja zahtijevati potvrdu identiteta korisnika.

Podržane valute i dostupne zemlje

CEX.IO podržava 16 kriptovaluta, uključujući Bitcoin, Ethereum, Litecoin, Dash, Bitcoin Cash, Bitcoin Gold, Ripple, Stellar lumens, BitTorrent, Tron, Gemini Dollar, Zcash, Ontology, Ontology Gas i MetaHash. Treba imati na umu da s nekim kripto podacima možete samo uplaćivati, kupovati ili trgovati.

Platforma također podržava četiri različite fiat valute:

 • Američki dolar (USD);
 • Euro (EUR);
 • Funta sterlinga (GBP);
 • Rublja (RUB).

CEX je registriran za rad u 24 države SAD-a, ali nije podržan u:

Alabama, Aljaska, Arizona, Arkansas, Colorado, Florida, Georgia, Guam, Idaho, Iowa, Kansas, Louisiana, Maryland, Michigan, Mississippi, Nebraska, New Hampshire, New Jersey, Sjeverna Karolina, Sjeverna Dakota, Ohio, Oregon, Tennessee, Teksas, američki Djevičanski otoci, Vermont, Virginia i Washington.

Razmjena je dostupna u gotovo svim zemljama, ali mogu postojati određena ograničenja u načinu plaćanja.

Island, Vijetnam, Afganistan, Alžir, Bahrein, Irak, Kuvajt, Libanon, Libija, Nigerija, Oman, Pakistan, Palestina, Katar, Saudijska Arabija i Jemen ograničeni su za kupovinu kreditnim karticama.

Stanovnici ovih zemalja ne mogu kupovati putem bankovnih doznaka: Afganistan, Demokratska Republika Kongo, Obala Bjelokosti, Eritreja, Etiopija, Gvineja Bissau, Haiti, Iran, Irak, Kenija, Liberija, Libija, Gvineja, Sao Tome i Principe , Somalija, Sudan, Sirija, Tanzanija, Tunis, Turska, Vijetnam, Jemen i Zimbabve.

CEX.IO kompatibilnosti

Platforma se može koristiti na svim operativnim sustavima računala, web preglednicima, kao i iOS i Android uređajima.

Korisničko sučelje i iskustvo

Web stranica je estetska i intuitivna, omogućujući vam da jednim klikom pronađete sve što vam treba. Izvješteno je da je trgovačko sučelje prilagođeno korisniku i ima brzu brzinu učitavanja.

Burza također ima mobilnu aplikaciju za Android i iOS, koja vam omogućuje izvršavanje kripto depozita, postavljanje limitiranih tržišnih naloga, pregled stanja i upravljanje narudžbama. No, u usporedbi s web uslugama, mobilna aplikacija ima samo djelić svojih trgovačkih značajki. Na primjer, trgovanje maržom na njemu nije dostupno.

Aplikacija je dobila i dobre i loše komentare, a većina prigovora odnosi se na to da aplikacija ne izvršava narudžbe, ne prikazuje detaljne grafikone i otežava prijavu.

Razmjena također nudi sučelje za programiranje aplikacija (API) za programere koji žele stvoriti prilagođene aplikacije. Postoje tri vrste API-ja: ostatak za pristup tržišnim podacima, WebSocket za profesionalne trgovce i Fix za institucionalne trgovce.

API za trgovanje ima ograničenje od 600 zahtjeva u intervalu od 10 minuta, ali kapaciteti se mogu povećati kontaktiranjem podrške.

CEX.IO sučelje

Kako doći do CEX.IO računa

Prijavljivanje na CEX

Možete se registrirati pomoću računa Facebook, Google, VK, Github ili otići na njihovu web stranicu i kliknuti vezu “Registriraj se” u gornjem desnom dijelu stranice.

 1. Unesite adresu e-pošte i lozinku, popunite captcha i slažete se s uvjetima;
 2. Kliknite “Registar”;
 3. Kliknite gumb “Nastavi”;
 4. Kliknite vezu navedenu u potvrdnom e-mailu tima CEX.IO;
 5. Dajte svoj telefonski broj da biste dovršili potvrdu;
 6. Omogućiti dvofaktorsku provjeru autentičnosti;
 7. Pošaljite svoju kreditnu karticu na provjeru. Ispunite obrazac s imenom na kartici, brojem kartice i datumom isteka. Prenesite tri fotografije u boji koje dokazuju vlasništvo kartice;
 8. Učitajte svoj osobni dokument i fotografiju;
 9. Prenesite selfie u kojem se nalaze i kreditna kartica i državna iskaznica;
 10. Prenesite selfie s vidljivom stražnjom stranom ID-a;
 11. Potvrdite dane podatke.

CEX.IO registar

Da biste nadogradili potvrđeni račun, morat ćete navesti dodatne podatke:

 1. Pošaljite podatke o državnom osobnom dokumentu, poput putovnice, osobne iskaznice ili vozačke dozvole;
 2. Ispunite obrazac sa svojim spolom, imenom, prezimenom, datumom rođenja, mjestom rođenja, kontakt brojem i adresom prebivališta;
 3. Da biste dokazali prebivalište, pošaljite skeniranu sliku ili fotografiju nekoliko osobnih dokumenata.

CEX.IO prihvaća račune za komunalne usluge (ne račune za mobitel, TV ugovor ili tiskane račune za Internet), račune za struju, bankovne izvode ili porezne prijave.

Kako koristiti CEX.IO razmjenu

Kupnja kripto

 1. Prijavite se na svoj CEX.IO račun;
 2. Kliknite “Kupi Bitcoin VISA-om ili MasterCard-om;”
 3. Odaberite svoju fiat valutu s padajućeg izbornika s desne strane;
 4. S lijeve strane odaberite kripto koji želite kupiti;
 5. Odaberite određeni iznos. Također možete kupiti bitcoin na temelju fiksne cijene (100, 200, 500, 1000);
 6. Unesite podatke o kartici;
 7. Kliknite gumb “KUPI”.

Povlačenje sredstava

 1. Kliknite vezu “Povuci” u gornjem desnom dijelu stranice;
 2. Odaberite način plaćanja za povlačenje (platna kartica / bankovni prijenos / kripto kapital);
 3. Odaberite fiat valutu i unesite iznos. Zatim unesite adresu novčanika za povlačenje kripto;
 4. Kliknite gumb “Povuci”;
 5. Pričekajte e-poruku s potvrdom od CEX.IO;
 6. Kliknite vezu na toj e-pošti i potvrdite autentičnost pomoću 2FA.

Značajke trgovanja

 • CEX.IO nudi mnoštvo naloga za trgovanje koji su namijenjeni i naprednim i početnicima;
 • Ispunite ili ubijte naloge (također poznate kao FOK) na brokerskim poslovima: FOK nalozi izvršavaju se odmah i u cijelosti (primjenjuje premiju od 7% na brokerske usluge);
 • Trgovanje maržom na CEX.IO Broker sadrži trgovinu kriptovalutama putem CFD-a i uključuje razne vrste naloga, tehničku analizu i alate za trgovanje;
 • Tržite, zaustavljajte i ograničavajte narudžbe na platformi za trgovanje.

CEX.IO naknade za zamjenu

Naknade za trgovanje temelje se na sustavu naknada za proizvođača koji se izračunava na temelju vašeg opsega trgovanja od 30 dana.

Cex.io slika

Visa i MasterCard depoziti primijenili su naknadu koja je postotak od ukupne transakcije i zasebno malo plaćanje. CEX.IO ima različite naknade temeljem fiat valute koja se koristi:

Cex.io slika 1

Na bankovne transfere i depozite kriptovaluta ne naplaćuju se naknade. Sve fiat valute, osim rubalja, mogu se prenositi putem banaka.

Naknade za trgovanje maržom

CEX.IO je primijenio naknadu od 0,2% za otvaranje pozicije s polugom od 2 ili 3, uz trošak premještanja od 0,1%; kada zatvorite poziciju, ne naplaćuju se naknade.

Cex.io slika 2

Najveći problem s CEX.IO je taj što ima skrivene troškove. Platforma za svoju uslugu primjenjuje naknadu od 7% i zato ćete vidjeti da je cijena Bitcoina viša od trenutne cijene prikazane na drugim burzama.

Načini plaćanja

CEX.IO omogućuje korisnicima polaganje i podizanje sredstava na brojne načine, uključujući kreditnu karticu:

 • Kreditna kartica;
 • Kriptovaluta;
 • Debitna kartica;
 • Bankovni prijenos (SEPA);
 • BRZ;
 • Kripto kapital.

Ograničenja prijenosa

Platforma ima četiri različite razine računa, ovisno o vašem statusu potvrde identiteta, a svaka vrsta računa ima različita ograničenja i značajke kupnje.

Osnovni, temeljni računi imaju maksimalno ograničenje kupovine bitcoina u vrijednosti od 400 USD dnevno i mjesečno ograničenje od 2000 USD. Ograničenja pologa imaju dnevni limit od 1000 USD. Osnovni računi ne mogu koristiti bankovne transfere za kupnju, ograničeni su samo na kupnje putem Visa i MasterCard kartice.

Potvrđeno računi imaju maksimalno dnevno ograničenje kupovine bitcoina u iznosu od 10.000 USD ili mjesečno ograničenje kupovine od 100.000 USD, s opcijama i za kreditne kartice i za bankovni prijenos.

Provjereni plus & Korporativni računi nemaju ograničenja kupnje.

Sigurnosne značajke

CEX.IO do sada nikada nije izgubio sredstva zbog hakerskih incidenata. Većinu svojih sredstava kriptovaluta drži u hladnim novčanicima koji nisu povezani s internetom.

Razmjena je usklađena sa Standardom zaštite podataka industrije platnih kartica (PCI DSS) koji potvrđuje da davatelj usluga može sigurno pohraniti, prenijeti i obraditi podatke o vlasnicima kartica. Također su nadogradili svoj PCI DSS certifikat na razinu 2 u 2016. godini, vrhunski sigurnosni standard.

CEX.IO Sigurnost

Tvrtka se također revidira jednom godišnje, jer se od njih traži da bi bila usklađena.

CEX.IO je registriran za rad u SAD-u i Velikoj Britaniji. U SAD-u ga nadgleda Mreža za provođenje financijskih zločina (FinCEN), a u Velikoj Britaniji registriran je u Uredu povjerenika za informacije.

Korisnička podrška

CEX.IO Podrška za kupceIzvješteno je da platforma u prosjeku ima pristojnu korisničku podršku. Korisnici se mogu obratiti podršci putem e-pošte ili potražiti svoje upite u njihovom detaljnom odjeljku s čestim pitanjima.

Sve internetske žalbe u vezi s korisničkom podrškom CEX-a pokazuju da im treba vremena da odgovore na kritike svojih korisnika.

CEX.IO Ugled razmjene

Bilo je pozitivnih i negativnih recenzija na mreži, ali velika većina ih je bila dobra, hvaleći tvrtku zbog reakcije na podršku i nestrpljivosti da pomogne.

Većina prigovora odnosi se na kašnjenja s povlačenjem novca, ali mnogi od njih kasnije su objavili da su dobili novac.

Još jedna česta pritužba odnosi se na cijene kriptovaluta CEX.IO i skrivene naknade. Čak i ako je razmjena neke od njih tijekom godina smanjila, većini ljudi se ne sviđa dodatnih 7% naknade.

Pregled razmjene CEX.IO: Presuda

CEX.IO je ugledna kripto razmjena koja je pogodna i za početnike i za napredne trgovce. Iako su naknade veće na brokerskoj platformi, trgovačka platforma CEX.IO ima tržišne cijene. Nadali smo se da vam je naša recenzija pomogla u odluci je li ova usluga kompatibilna s vašim potrebama.

Razmjena CEX.IO: prednosti i nedostaci

Pros:

 • Dobra sigurnost;
 • Regulirano;
 • Dostupno u nekim državama SAD-a;
 • Velika geografska pokrivenost;
 • Više mogućnosti plaćanja, uključujući kartice;
 • Više opcija fiat-a;
 • Dostojan popis kriptopisa;
 • Odzivna podrška;
 • Razne opcije trgovanja.

Protiv:

 • Visoke naknade za kupnju kartica;
 • Zahtjevni postupak provjere.

Istaknuta slika: blog.cex.io

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map