OKEx pregled: Najpouzdanija razmjena digitalnih sredstava

Povijest OKex-a

Izvor: Wikipedia

OKEx je razmjena kriptovaluta koja nudi fiat -to-crypto i crypto -to -crypto opcije trgovanja. Platforma je podružnica OKCoin.com, burze sa sjedištem u Kini tvrtke Star Xu. OKCoin je zaustavio trgovanje fjučersima 2017. godine i OKEx je preuzeo ponudu ove usluge.

The API za terminsko trgovanje implementiran je u lipnju 2017. Odnos između dva zrcala onog nekadašnjeg GDAX-a (danas Coinbase Pro) i Coinbase-a, jedna platforma usmjerena na uslugu maloprodajnih kupaca, dok je druga posvećena iskusnim trgovcima.

Tvrtka je osnovana 2014. godine u Kini, ali je poput Binancea svoje poslovanje preselila i na otočnu državu Maltu.

Platforma za trgovanje

OKEx je među rijetkim kripto-burzama koje trgovcima nude zasebnu platformu za radne površine. Uz to, platforma OKEx omogućuje podršku s više monitora. To vam omogućuje da duplicirate cijeli izgled više puta i stavite ga na drugi monitor.

Sučelje je profesionalno dizajnirano i sadrži razne mogućnosti trgovanja koje će cijeniti iskusni trgovci, ali za početnike to može biti poprilično neodoljivo.

Vlasnički sustav OKCoin nudi grafikone koji su puno bolji od mnogih drugih rješenja. Knjiga narudžbi i traka nalaze se na desnoj strani stranice.

Kripto trgovanje

Glavna usluga bilo koje razmjene su njihove kripto-kripto-opcije. OKEx nudi podršku za razne tokene i kovanice, u četiri glavna trgovinska parova – BTC, ETH, BCH i USDT. “FavoritiOdjeljak omogućava korisnicima da prate tokene koji ih zanimaju.

Dizajn je opet jednostavan, ali sveobuhvatan. Okvir s karticama sadrži mogućnost kupnje i prodaje, zajedno s odgovarajućim detaljima cijena i volumena ispod njega. Grafikon je prikazan na desnoj strani glavnog zaslona za trgovanje koji prikazuje nedavne ponude i pitanja.

Izvor: www.okex.com

Fiat u Token

OKEx nudi relativno rijedak C2C sustav trgovanja, koji funkcionira slično usluzi trgovanja bez recepta. Pojedinačni korisnici OKEx-a mogu obavljati trgovce među njima, postavljajući vlastite cijene u sigurnom i nadziranom okruženju. Povlačenja su također dostupna na C2C tržištu, što je prikazano u popisu glavnog zaglavlja “Fiat to Token”.

Pri pristupu Fiat u Token zaslon, popis podržanih valuta prikazat će se s lijeve strane, zajedno s grafikonom cijena, a opcija Kupiti ili prodati po zadanim cijenama nalazi se na desnoj strani.

Iznad cijena postoji mogućnost izbora između potvrđenih trgovaca ili pojedinačnih trgovaca.

Trgovanje terminskim ugovorima

OKEx zahtijeva da svi potencijalni futures trgovci pročitaju i pristanu na njegov vlastiti korisnički ugovor. To je zbog relativne složenosti i visokog rizika na tržištu nusproizvoda kriptovalute. Korištenje poluge može rezultirati velikim dobicima i velikim gubicima u kratkom razdoblju, a OKEx želi osigurati da korisnici razumiju u što će se uključiti.

Za trgovinu fjučersima, OKEx podržava osam kriptota: BTC, LTC, ETH, ETC, BCH, XRP, EOS i BTG.

Naknade

Naknade u OKExu među najnižima su koje se mogu naći na tržištu. Za otvaranje nove pozicije naplaćuje se naknada od 0,03%, a za zatvaranje transakcije ništa se ne naplaćuje. U usporedbi s prosjekom od oko 0,20-0,25%, koji nudi većina drugih burzi, ovo je sasvim razumna cijena. Umjesto toga, forex brokeri koji nude trgovanje bitcoinima uključuju svoje naknade samo u rasponu.

Načini plaćanja

Izravno povezan s OKCoin, OKEx omogućuje svojim korisnicima da izvrše CNY prijenos na prvu i trguju na naprednijoj burzi. Platforma također prihvaća prijenose kriptovaluta u BTC, ETH i LTC.

OKEx sigurnost

OKEx nudi mehanizam autorizacije od dva faktora koji se može postaviti tijekom registracije računa, a OKEx pruža detaljne upute o tome kako promijeniti administratorske lozinke, ali nisu dani drugi detalji u vezi s njegovom unutarnjom sigurnošću. Uzimajući u obzir stalna ažuriranja burze koja određuju kojim zemljama je trenutno zabranjena razmjena, to je prilično iznenađujuće.

U listopadu 2017. hakirani su neki računi OKEx-a. Burza je izjavila da su računi kompromitirani jer su žrtve postale plijenom pokušaja krađe identiteta, a nije to zbog greške u sigurnosnom sustavu OKExa.

Platforma kao odgovorne za kršenja navodi nepropisno čuvane i postavljene lozinke, osobna računala zaražena zlonamjernim softverom ili korisnike koji se prijavljuju na javna računala, a „… druge platforme imaju sigurnosne probleme i korisnik postavlja istu osobnu lozinku za OKEx i druge platforme“..

OKB žeton

OKB je izvorni znak razmjene i djeluje kao poticaj na OKB platformi, dok tvrtka poboljšava svoj blockchain. Ukupna opskrba tokena iznosi milijardu – 70 posto ovog iznosa je zaključano – a tvrtka vlasnicima OKB-a dijeli 50 posto naknada za usluge, što rezultira tjednom svakog petka. Stvarna raspodijeljena suma temelji se na korisnikovom OKB volumenu.

OKB omogućuje trgovcima OKEx-a pristup određenim privilegijama, poput povrata naknade za uslugu, slično onome kako Binance koristi BNB.

“OKB će djelovati kao osnovni token koji će globalnim blockchain timovima omogućiti sudjelovanje u izgradnji globalne razmjene”, navela je tvrtka.

Zaključak

Platforma za trgovanje OKEx podržava širok raspon mogućnosti i mjesta trgovanja, usmjerena prema naprednijim trgovcima. Početnici u kripto stihu teže će se prilagoditi platformi, ali najvjerojatnije će pronaći nešto korisno na OKExu.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map