Pregled novčanika Coinomi | Značajke, sigurnost, prednosti i nedostaci

Pregled Coinomi

Ako tražite dobar novčanik za pohranu svoje kriptografije, pogledajte naš Coinomi pregled da biste utvrdili jesu li njegove značajke prikladne za vaše potrebe za pohranom.

Pregled Coinomi: Pregled novčanika

Coinomi je novčanik s novčanikom za kriptovalute sa sjedištem na Britanskim Djevičanskim otocima, koji je 2014. godine prvi pokrenuo George Kimionis, veteran Specijalnih snaga koji je također diplomirani inženjer sa Sveučilišta u Manchesteru.

Ostali Kimionisovi projekti uključuju Cryptean, platformu za ulaganje u kriptovalute koja djeluje odvojeno od Coinomija.

Povezana slika

Coinomi je prvi put razvijen za rad samo na Android uređajima, u početku podržavajući samo popularne kriptovalute, kao što su Bitcoin, Litecoin i Ethereum. Aplikacija je s vremenom povećala mogućnosti pohrane i na kraju pokrenula svoju verziju iOS-a s istim značajkama kao i Android.

Coinomi je polako počeo rasti u kriptovaluti zbog povećanih sigurnosnih mjera i jedinstvenih značajki. Njegova ugrađena razmjena bila je među prvima u industriji kripto novčanika, koja je bila dostupna prije velikog naleta kripto tržišta 2017. godine.

Trenutno je Coinomi jedan od najpopularnijih mobilnih novčanika na tržištu, sa sve više korisnika koji se svakodnevno prijavljuju za upotrebu usluge.

Podržane valute i dostupne zemlje

Novčanik je postupno proširio popis kovanica tako da uključuje izvornu podršku za više od 125 blockchain sredstava. Također omogućuje pohranu 382 tokena, uključujući one koji se temelje na ERC-20 standardu.

Pregled Coinomi

Korisnici iz cijelog svijeta mogu koristiti novčanik. Da bi udovoljio svojoj međunarodnoj bazi korisnika, Coinomi podržava nekoliko jezika, poput engleskog, kineskog, španjolskog, francuskog, njemačkog, ruskog i mnoštvo drugih jezika, a više ih se redovito dodaje uz pomoć korisnika.

Kompatibilnosti novčanika Coinomi

Kao što smo spomenuli na početku naše recenzije Coinomi, novčanik je prvi put razvijen za mobilne uređaje. Kao takav, kompatibilan je sa sustavima Android i iOS. U 2019. godini Coinomi je također objavio verziju za računare koja je kompatibilna s operativnim sustavima macOS, Windows i Linux.

Pregled Coinomi

Korisničko sučelje i iskustvo

Njihovo korisničko sučelje pohvaljeno je jer je jedno od najintuitivnijih mobilnih sučelja za novčanike kriptovaluta. Coinomi je pogodan i za napredne i za početnike, jer se lako mogu kretati značajkama novčanika.

Kako dobiti novčanik Coinomi

Preuzimanje i instaliranje

 • Kliknite gumb “preuzmi” (gornji desni dio prozora).

Bit ćete preusmjereni na prozor u kojem odabirete verziju vašeg operativnog sustava. Možete odabrati između nekoliko verzija Androida, iOS-a, Windows-a, macOS-a i Linuxa.

Za ovaj vodič nastavit ćemo s verzijom sustava Windows:

 • Kliknite gumb “preuzmi” u vašem operativnom sustavu;
 • Pokrenite preuzetu datoteku;
 • Prihvatite pravne uvjete programa;
 • Odaberite mjesto instalacije;
 • Odaberite želite li ikonu radne površine i dovršite instalaciju.

Stvaranje novčanika

Sada ćemo u našem Coinomi pregledu pokazati kako stvoriti novčanik:

 • Dobit ćete dvije mogućnosti pri prvom pokretanju novčanika: stvoriti novi novčanik (Stvoriti novi novčanik) i vratiti prethodno stvoreni novčanik (Vrati novčanik). Mi ćemo odabrati prvu opciju;
 • U ovom će trenutku biti navedena fraza za oporavak, zato je obavezno zapišite i spremite na sigurno mjesto;
 • Od vas će se zatražiti da potvrdite frazu za oporavak i je li ispravno spremljena;
 • Potvrdite frazu;
 • Odaberite lozinku za novčanik. Vaša lozinka mora imati najmanje deset znakova i mora se sastojati od velikih, malih slova, brojeva i simbola;
 • Odaberite koje kriptovalute želite dodati u novčanik;
 • Prihvatite pravne osnove programa i nastavite;
 • Sada ste stvorili svoj kripto novčanik koji je spreman za upotrebu.

Kako koristiti Coinomi novčanik

Primanje novčića

 • Idite u gornji lijevi kut, na padajućem izborniku kliknite novčiće koje imate u novčaniku da biste vidjeli adresu novčanika.
 • Kopirajte tu adresu i pošaljite je osobi od koje želite primati novčiće.

Slanje kovanica

 • Idite u gornji lijevi kut, ispod novčanika, i kliknite novčić s kojeg želite poslati novčiće.
 • Kliknite gumb “Pošalji”.
 • Unesite adresu primatelja i broj kovanica koje želite poslati.

Novčanik u razmjeni

Kroz partnerstvo sa ShapeShift i Changelly, korisnici mogu pretvoriti svoju digitalnu imovinu u druge bez potrebe da napuštaju novčanik (naknade o ovoj usluzi bit će razmotrene kasnije u našem Coinomi pregledu).

Naknade za novčanik Coinomi

Coinomi ne naplaćuje nikakve naknade za svoje usluge skladištenja i nema naknade za transakcije. Odlazne transakcije mogu naplatiti naknadu za mrežno rudarenje kovanice koju ste odabrali.

Kako je novčanik omogućen SegWit, to znači da korisnici imaju mogućnost transakcija učiniti “lakšim”. Za ove transakcije možete postaviti dinamičke (što vam daje najbolju vrijednost za novac u to vrijeme) ili prilagođene naknade (koje se mogu postaviti prema vašim osobnim željama).

Vremena transakcija

Vrijeme transakcije ovisi o mrežnom prometu novčića koji koristite.

Ograničenja transakcija

Nema ograničenja iznosa koji možete uplatiti i podići iz novčanika.

Sigurnosne značajke

sigurnostCoinomi je pohvaljen jer je jedan od najsigurnijih mobilnih novčanika, ima snažnu enkripciju i poboljšane mjere privatnosti.

Coinomi je “hijerarhijski deterministički”, što znači da koristi posebnu vrstu algoritma za generiranje sjemenske fraze vašeg novčanika. Sjemenska fraza dodaje dodatnu zaštitu na vaš račun i može se koristiti za vraćanje pristupa vašim sredstvima u slučaju gubitka ili oštećenja vašeg telefona.

HD novčanici također generiraju novu adresu novčanika svaki put kad napravite transakciju, što poboljšava privatnost jer se vaše transakcije ne mogu povezati s jednom adresom novčanika.

Identitet vlasnika novčanika čuva se privatnim, jer poslužitelji tvrtke Coinomi anonimiziraju svoje IP adrese. To sprječava izlaganje osobnih podataka i podataka o transakciji tehnologiji praćenja ili mrežnim napadačima.

Coinomi je neke dijelove izvornog koda učinio dostupnim javnosti, što znači da programeri mogu slobodno ispitati osnovni softver i uključiti se rješavajući greške ili bilo kakve probleme koje bi mogli otkriti.

Naš Coinomi pregled ne bi bio pošten ako ne bismo spomenuli incident iz veljače 2019., u kojem je korisnik prijavio gubitak kripto valuta u vrijednosti od 60 000 USD zbog problema u vezi sa sigurnošću. Problem je bio u tome što je Coinomi slao uvezene fraze sjemena na Google API adresu radi provjere pravopisa. Korisnik je tvrdio da je zaposlenik Googlea taj koji mu je ukrao sredstva.

Ali to je vrlo malo vjerojatno, jer su zahtjevi poslani Googleu odbijeni, jer nisu sadržavali API ključ. Također, početna fraza nije bila u običnom tekstu, jer je imala TLS šifriranje.

Coinomi je ispravio grešku u roku od nekoliko sati nakon što je saznao za ovaj problem. Do sada je Coinomi izjavio da “niti jedan njihov novčanik zasnovan na telefonu nikada nije hakiran ili na bilo koji drugi način ugrožen.” Istina je da nisu izrečene nikakve druge tvrdnje u vezi s gubitkom fonda zbog greške.

Korisnička podrška

Korisnička podrška Coinomi novčanikTim za podršku tvrtke Coinomi možete kontaktirati slanjem karte putem njihovog internetskog portala. Korisnici dobivaju broj ulaznice nakon što predaju svoja pitanja. Ovu kartu možete koristiti ako odlučite kontaktirati tim putem njihovih drugih kanala.

Službeni portal za podršku novčanika također sadrži mnoge korisničke vodiče i odjeljak “Često postavljana pitanja”. Coinomi također ima aktivnu prisutnost na društvenim mrežama, vrlo je reagirajući na svojim Twitter, Telegram, Reddit i Facebook računima, redovito odgovarajući na pitanja svojih korisnika..

Važne najave i izdanja nalaze se na njihovom službenom blogu. Prema korisnicima, vrijeme odziva varira od nekoliko sati do dana.

Ugled novčanika Coinomi

Coinomi ima vrlo aktivnu internetsku zajednicu u kojoj osoblje za podršku na kanalima društvenih mreža brzo stupa u interakciju sa svojim korisnicima i rješava njihove probleme.

Kripto-zajednica vrlo cijeni ovu reakciju, sa stotinama tisuća korisnika koji izvještavaju da uslugu smatraju pouzdanom, a u osnovi, bilo koja Coinomi recenzija ocjenjuje je uglednom uslugom.

Novčanik ima uglavnom pozitivne recenzije na mreži, postigavši ​​ocjenu 4,6 na Google Play trgovini i Apple iTunes App trgovini, od više od 16 000 recenzija za Play trgovinu.

Pregled Coinomi: Presuda

Coinomi je izvrstan mobilni novčanik koji nudi poboljšane sigurnosne značajke i user-friendly sučelje, omogućujući vam lako pohranjivanje mnoštva kriptopisa. Ovo je najbolji kripto novčanik za mobilne korisnike.

Novčanik Coinomi: prednosti i nedostaci

Pros:

 • Podržava širok spektar kriptopisa;
 • Jaka sigurnost;
 • Aktivna zajednica;
 • Odgovorno pomoćno osoblje;
 • Besplatno;
 • Pouzdan;
 • Ugrađena razmjena.

Protiv:

 • Nije potpuno otvoren izvor;
 • Nema mogućnosti kupnje fiat-a za kripto.
Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map