Pregled novčanika Guarda | Značajke, sigurnost, prednosti i nedostaci

Pregled novčanika Guarda

U današnje vrijeme postoji mnogo kripto novčanika. Jedan od takvih novčanika koji je sebi stvorio popriličnu reputaciju u industriji je Novčanik Guarda.

U današnjem ćemo pregledu detaljno proučiti značajke, sigurnost, kao i prednosti i nedostatke koje novčanik Guarda nudi.

Opis novčanika Guarda

Guarda je novčanik s više kripto valuta koji pruža neskrbničke usluge korisnicima koji žele pohraniti, poslati i primiti digitalnu imovinu.

Osnovala ga je 2017. tvrtka Guardarian OÜ, koja je registrirana u Europskoj uniji. Tvrtka je licencirana od estonskog FIU-a (Financial Intelligence Unit) za pravno pružanje usluga razmjene kripto-fiat-a.

Do sada su lansirali oko 10 različitih proizvoda, uključujući novčanike, ali i mjenjačnice, rješenja za kripto plaćanje, generatore tokena i pretplaćene debitne kartice.

Novčanik Guarda jedan je od njihovih najpopularnijih i najpoznatijih proizvoda, jer se vrlo koristi u kripto zajednici zbog svoje svestranosti i sigurnosti.

Podržane valute i zemlje

Pomoću Guarda novčanika korisnici mogu pohraniti, poslati i primiti 49 različitih kovanica i preko 10 000 tokena, uključujući:

Bitcoin (BTC), Bitcoin Cash (BCH), Bitcoin Gold (BTG), Bitcoin SV (BSV), Cardano (ADA), Ethereum (ETH), Ethereum Classic (ETC), Crtica (DASH), Decred (DCR), Digibyte (DGB), Dogecoin (DOGE), EOS (EOS), Litecoin (LTC), Monero (XMR), NEM (XEM), NEO (NEO), Qtum (QTUM), Ripple (XRP), Stellar (XLM), TRON (TRX), Tether (USDT), Zcash (ZEC), Zcoin (XZC), Vechain (VET), ERC-20 Tokens, BEP-2 Tokens, Waves (WAVES), Qtum (QTUM) i mnogi drugi.

Korisnici iz svih zemalja mogu koristiti novčanik, iako je bolje provjeriti zakonodavstvo vaše zemlje u vezi s pohranom ili trgovinom kriptopisa.

Kompatibilnost sustava

Novčanik za radnu površinu GuardaNovčanik Guarda vrlo je svestran, jer je kompatibilan za upotrebu u web, desktop ili Mobile formatu.

Stolni novčanik: Lagani radni novčanik tvrtke Guarda kompatibilan je sa sustavima Linux, Windows i MacOS. Korištenje novčanika ne zahtijeva registraciju za račun.


Web novčanik GuardaWeb novčanik Guarda: Novčanik Guarda Web može se koristiti na bilo kojem uređaju koji ima pristup internetu. Web novčanik također se može povezati s Ledgerovim API-jem.

Mobilni novčanik GuardaMobilni novčanik: Guarda Mobile Multiwallet može se koristiti na Android i iOS uređajima. Novčanik Android može se koristiti samo u verzijama koje su više ili barem Android 4.4. Verzija iOS-a sadrži širok raspon kompatibilnosti uređaja (iPhone / iPad / iPod Touch), a može se instalirati samo na iOS 10.0 ili novije verzije.

Proširenje preglednika: Guarda također ima proširenje preglednika Chrome koje omogućuje interakciju s bilo kojim dap-om preglednika.

Android SPV novčanik: Guarda je također kreirao novčanike s otvorenim kodom u jednoj valuti za razne novčiće. Njihov novčanik Android Moxi izrađen je posebno za Zcash, jer obrađuje zaštićene transakcije.

Sučelje i korisničko iskustvo

Sučelje je dizajnirano tako da bude minimalističko i lako mu je pristupiti, što ga čini popularnim izborom među početnicima koji žele kupiti ili prodati male količine kriptovaluta.

Kako doći do novčanika Guarda

Za razliku od ostalih novčanika, za prijavu na Guarda nećete morati navesti bilo koju adresu e-pošte, telefonski broj ili ID. Proći ćemo kroz korake stvaranja desktop novčanika:

 1. Preuzmite i instalirajte aplikaciju novčanik Guarda na svoje računalo;
 2. Pokrenite aplikaciju;
 3. Kliknite “Stvori novi novčanik”;
 4. Odaberite jaku lozinku za svoj novčanik;
 5. Zapisati;
 6. Kliknite “Zapisao sam”;
 7. Kliknite “Preuzmi sigurnosnu kopiju” za spremanje sigurnosne kopije datoteke;
 8. Novčanik je stvoren i bit ćete vraćeni na nadzornu ploču računa;
 9. Izradite novčanik za svaku kripto kriptu koju želite.

Naravno, postoji i mogućnost uvoza ostalih novčanika koji posjedujete umjesto stvaranja novog:

 1. Otvorite novčanik Guarda Desktop na računalu;
 2. Kliknite “Uvezi ili vrati”;
 3. Kliknite šifru koju želite uvesti i upišite privatni ključ vašeg postojećeg novčanika;
 4. Kliknite “Dodaj novčanik”;
 5. Nakon toga kliknite “Uvoz”;
 6. Odaberite lozinku za svoj Guarda novčanik;
 7. Kliknite “Preuzmi sigurnosnu kopiju” da biste spremili datoteku sigurnosne kopije ključeva.

Kako koristiti novčanik Guarda

Kako poslati kripto

 1. Idite na karticu “Pošalji” na novčaniku Guarda i kliknite je;
 2. Odaberite kripto novčanik u polju “Od”, a to je novčanik iz kojeg želite poslati sredstva;
 3. Adresu za primanje novčanika stavite u polje “Za”, bilo ručno ili skeniranjem QR koda;
 4. Odaberite iznos koji želite poslati. Također možete kliknuti gumb “Pošalji sve” da biste poslali sva sredstva koja imate u novčaniku;
 5. Kliknite “Dalje”;
 6. Pažljivo provjerite jesu li detalji transakcije točni i kliknite “Potvrdi”. Kliknite “Natrag” da biste uredili pogreške.

Kako kupiti kripto

 1. Idite na svoj Guarda novčanik i kliknite karticu “Kupi”;
 2. Na padajućem izborniku odaberite zemlju prebivališta;
 3. U polje “Od” upišite koliko želite kupiti i odaberite fiat;
 4. U polju “Novčanik” odaberite vrstu kriptografije koju želite kupiti;
 5. Odaberite način plaćanja (kartica / bankovni prijenos);
 6. Kliknite “Dalje”;
 7. Potvrdite detalje transakcije, kliknite “Potvrdi”;
 8. Bit ćete preusmjereni na Simplex gateway za plaćanje;
 9. Slijedite isporučene upute za dovršavanje narudžbe.

Kako se koristi Guarda

Dodatne mogućnosti

Izravna kupnja novčića

Guarda vam omogućuje da kupujete kripto izravno iz novčanika koristeći fiat valute bilo putem bankovnog transfera ili kreditne kartice. Bankovni prijenos omogućuje se u suradnji s Coinify, a kupnje kreditnim karticama omogućene su njihovom Simplex integracijom.

Korisnici mogu kupiti kripto u sljedećim fiat valutama: euro (EUR), dolar (USD), britanska funta (GBP), rublja (RUB) i danska kruna (DKK).

Integracija glavne knjige

Guarda vam omogućuje integraciju novčanika s popularnim hardverskim novčanikom Ledger. Bez problema funkcionira na Guarda web novčaniku u Chromeu, Mozilla Firefoxu ili Operi.

Generator žetona

Još jedna usluga koju nudi Guarda je generator tokena ERC-20. Ova vam značajka omogućuje stvaranje vlastitog kripto žetona od nule, bilo da je riječ o ICO-u, tvrtki ili samo za iskustvo.

Naknade za novčanik

Sve verzije novčanika Guarda su besplatne. Jedina “naknada” bile bi mrežne naknade koje nemaju nikakve veze s novčanikom.

Sigurnosne značajke

Guarda ne čuva niti jedan privatni / javni ključ, lozinku ili osobne podatke korisnika na svojim poslužiteljima. To znači da korisnik jedini ima kontrolu nad svojim sredstvima, a to smanjuje mogućnost gubitka njegovih podataka ili ključeva zbog hakiranja Guardinih poslužitelja.

Guarda zahtijeva od korisnika da spremi datoteku sigurnosne kopije svaki put kada kreira ili uvozi novčanik. Postoji i opcija automatskog isteka vremena sesije koja vas odjavljuje s računa ako nema aktivnosti tijekom određenog vremenskog razdoblja.

Sigurnosna kopija je bitna jer je to jedini način da vratite pristup novčaniku ako ste izgubili ključeve.

Štoviše, sve su sigurnosne kopije zaštićene šifriranjem AES (Advanced Encryption Standard), algoritmom koji je pouzdan i koristi se za zaštitu osjetljivih podataka u elektroničkom formatu.

Mobilna verzija može se konfigurirati tako da otključava Touch ID / Face ID na kompatibilnim uređajima.

Korisnička podrška

Korisnička podrška tvrtke Guarda sastoji se od sustava za prodaju karata i opsežnog odjeljka s čestim pitanjima koji nudi odgovore i objašnjenja na većinu pitanja. Većina korisnika izvijestila je da Guarda brzo reagira kad god pošalju kartu.

Izvješteno je da je tim za podršku vrlo aktivan na mreži, reagirajući na sve recenzije, bile one negativne ili pozitivne, kao i komentare, pitanja ili druga pitanja. Ova pažnja i odziv prikupili su im puno pozitivnih recenzija na mreži.

Ugled

Velika većina korisničkih recenzija pozitivna je i navode da su zadovoljni proizvodom novčanika i njegovim uslugama. Međutim, bilo je nekih loših kritika koje su tvrdile da im je novčanik ukrao kripto. No budući da novčanik ne sadrži nijednu tipku, problem je mogao biti u lošem upravljanju s korisničke strane.

Sljedeće izvješteno pitanje odnosilo se na loše tečajeve. Sve u svemu, Guarda je vrlo cijenjen u zajednici zbog svoje predanosti sigurnosti i brzim uslugama.

Pregled novčanika Guarda: Presuda

Guarda je višenamjenski novčanik koji se može koristiti za pohranu velikog broja kripto kovanica i tokena u sigurnom okruženju u kojem korisnik ima potpunu kontrolu nad svojom imovinom.

Pregled novčanika Guarda: prednosti i nedostaci

Pros:

 • Kompatibilan s radnom površinom, webom, preglednikom & Mobilni;
 • Jednostavan za korištenje;
 • Značajke ugrađene razmjene;
 • Prihvaća kupnje kreditnom karticom;
 • Multivalutna podrška;
 • Dobra reputacija;
 • Ne sadrži privatne ključeve.

Protiv:

 • Neki su korisnici izvijestili o visokim tečajevima.

Istaknuta slika: guarda

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map