Pregled ShapeShift Crypto Exchange: lako, sigurno i konkurentno

Što je ShapeShift?

Mjenjanje oblika platforma za razmjenu kriptovaluta sa sjedištem u Švicarskoj koju je 2013. osnovao Erik Voorhees i nudi mogućnosti trgovanja kripto-kripto-valutom.

Razmjena je idealna za korisnike kriptovaluta koji svoju kriptovalutu žele lako zamijeniti drugim kovanicama. Iako usluga omogućuje jednostavno kripto trgovanje, prvi put kupci ne smiju kupiti kripto na ShapeShift s fiat valutom.

ShapeShift nudi vrlo praktičnu uslugu koja ne zahtijeva od korisnika da se prijavi ili navede adresu e-pošte. Tvrtka se bavila nekim problemima jer je bilo izvještaja o nezadovoljnim kupcima koji su ili izgubili imovinu ili su im naplaćene visoke naknade za transakcije.

Značajke

Korisničko sučelje platforme jednostavno je za navigaciju, jer samo trebate unijeti odgovarajuću kripto adresu da biste obavili trgovinu. Kako se Shapeshift transakcije izvršavaju odmah, kripto sredstva se ne drže na centraliziranoj burzi, već se dostavljaju izravno korisnicima putem adrese za depozit mjenjačnice.

Shapeshift se može koristiti s bilo kojeg mjesta na svijetu, ali sadrži određena ograničenja za svoje transakcije, iako su na Shapeshiftu dopuštena veća ograničenja pologa ako ispunite upute predstavljene u “okviru s određenim iznosom”.

Iako se ShapeShiftu može pristupiti globalno, u Sjedinjenim Državama je trgovanje na platformi u nekoliko država ograničeno zbog regulatornih zakona.

ShapeShift također omogućuje korisnicima da koriste svoj API razviti prilagođeni softver koji može pristupiti i koristiti njihovu platformu.

ShapeShift sigurnost

Iako je ShapeShift široko korištena platforma, nedostatak sigurnosti izazvao je zabrinutost u zajednici. Kada korisnici pristupe platformi, nema zaštite u obliku lozinki ili postupaka provjere.

Iako postoji određena prednost da burza ne drži račune i vruće novčanike, tako da hakeri nemaju što napadati, čini se da ima puno pitanja o tome gdje se sredstva polažu kod ShapeShift-a, posebno kada transakcija ne uspije..

Nakon što položite depozite na ShapeShift, morate svu svoju vjeru povjeriti u njihov sigurnosni protokol jer će oni kontrolirati vaša sredstva. Ova vrsta trenutne razmjene znači da nije riječ o izvanmrežnoj pohrani, već samo o vrućim novčanicima.

Još 2016. godine ShapeShift je bio žrtva hakiranja u kojem je tijekom dvotjednog razdoblja ukradeno ukupno 200 tisuća američkih dolara. Nakon incidenta, web mjesto je isključeno i obnovilo je svoju sigurnost.

Izvršni direktor Shapeshifta Erik Voorhees pokušao je ponuditi objašnjenje za ono što se dogodilo. Hakiranje je pripisano neimenovanom zaposleniku koji se pokušao izvući sredstvima Bitcoin novčanika. Financijska šteta bila je prilično velika, iako ShapeShift tvrdi da u napadu nisu izgubljena sredstva kupaca.

Tvrtka je nedavno kupila KeepKey, vrhunski hardverski novčanik poznat po poboljšanim sigurnosnim značajkama. Ovo je korak naprijed za razmjenu u smislu privatnosti i sigurnosnih standarda.

Naknade za trgovanje ShapeShiftom

ShapeShift ne naplaćuje nikakve naknade za svoje trgovačke usluge. Umjesto toga, tvrtka zarađuje od primanja naknade za rudar novčića, koju korisnici moraju platiti prilikom transakcija na njihovoj platformi.

Sve transakcije zahtijevaju naknadu za rudare, koju utvrđuje blockchain mreža. Razmjena podržava preko 50 kriptovaluta. Ispod je popis nekih od najvažnijih kovanica i njihovih naknada za trgovanje:

  • Naknada za rudare za Bitcoin Cash (BCH): 0,0002 BCH
  • Naknada za rudar bitcoin (BTC): 0,0025 BTC
  • Naknada za rudare Dogecoin (DOGE): 2,0 DOGE
  • Naknada za rudar etera (ETH): 0,001 ETH
  • Naknada za rudare Ether Classic (ETC): 0,01 ETC
  • Naknada za rudare Litecoin (LTC): 0,001 LTC
  • Monero (XMR) Naknada za rudare: 0,02 XMR
  • Naknada za valovitost (XRP): 0,5 XRP
  • Naknada za rudar Zcash (ZEC): 0,0001 ZEC

Kao i fiat valuta, i tu treba uzeti u obzir ponuđeni tečaj jer će ‘mjenjačnica’ najvjerojatnije imati maržinsku naknadu. Naknada za polog i povlačenje ne postoji, a ako je usluga u optimalnim parametrima funkcioniranja, tada bi trgovanje na platformi trebalo izgledati lako kao slanje kriptovalute iz jednog novčanika u drugi.

Korisnička podrška

Kao i mnoge razmjene, i mišljenja u vezi s korisničkom podrškom su podijeljena. Kad stvari teku glatko, postoje dobre provjere i žalbe se rješavaju vrlo brzo. Pa opet, kad stvari nisu toliko dobre, tvrtka može biti vrlo teško doći do odgovora. To može biti prilično iritantno, posebno kada je u pitanju vaš novac.

Mjenjanje oblika

Na web mjestu ne postoji stranica za kontakt, niti su navedena adresa ili telefonski broj.

Presuda

Mjenjanje oblika je atraktivna razmjena za one koji žele brzo zamijeniti kripto s drugim digitalnim novčićima. To može biti korisno za one koji žele lako diverzificirati svoj portfelj, ali s druge strane, postoje neke sigurnosne zabrinutosti i naknade mogu biti na skupoj strani.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map