Recenzija Ledger Nano S: Stvari koje treba znati prije naručivanja

knjiga nano s

Novčanik Ledger uređaji su hardverski novčanici koji se mogu koristiti za zaštitu vaše kriptovalute. Većina nas uzgajamo u eri u kojoj novčanik znači mali sklopivi kofer, koji se koristi za držanje gotovine i malih plastičnih kartica poput debitnih, kreditnih kartica itd., Ali od uvođenja kriptovalute 2009. godine i njezina enormnog rasta, postoji ozbiljan potražnja za nekim mehanizmima za osiguravanje ovog digitalnog novca. Ledger novčanik S izumljen je kako bi udovoljio ovoj potražnji.

Dakle, pitanje koje se pojavljuje je:

Što je Ledger novčanik S i zašto nam je potreban?

Ledger Nano S jedan je od najpopularnijih hardverskih novčanika za kripto pohranu. Novčanik je dizajniran za pohranu mnoštva kriptovaluta i ima najviše sigurnosne značajke. Ledger visoko hvale investitori koji žele sigurno držati svoju digitalnu imovinu, a kupuju ih entuzijasti iz preko 160 zemalja.

kupiti knjigu nano s

Tvrtka iza glavne knjige

Ledger, tvrtka koja je stvorila ovaj novčanik, ima dugogodišnje iskustvo u razvoju sigurnosnih rješenja za blockchain aplikacije i kripto. Osnovana 2014. godine, tvrtka ima urede u San Franciscu i Parizu, a zapošljava tim od 130 programera.

Ledger je specijaliziran za stvaranje različitih usluga i proizvoda, sigurnosti imovine kriptovaluta za poduzeće i za pojedinačnu upotrebu. Tvrtka je u četiri runde ulaganja prikupila preko 85 milijuna dolara.

Korisničko sučelje

Korisničko sučelje za Ledger Nano S jednostavno je za upotrebu i navigaciju te ima vrlo jednostavan postupak. Pronaći ćemo postupak postavljanja kasnije u nastavku.

Nakon postavljanja morat ćete odabrati pin, nakon čega će se generirati sjeme od 24 riječi. Cijela početna konfiguracija trebala bi se obaviti za manje od 5 minuta.

Nakon toga morat ćete pregledati brojne dostupne aplikacije i instalirati one koje su vam potrebne za vaše digitalne valute. Te će aplikacije biti odgovorne za pomoć u slanju ili primanju novčića. Aplikacije su uredno dizajnirane tako da možete lako vidjeti kako slati i primati transakcije, stvarati nove račune, mijenjati postavke zaslona i druge funkcije.

A Desktop softver Ledger Live je također dostupan, koji se može koristiti za generiranje Bitcoin adresa za transakcije fonda, pregled detalja računa i tečaja.

Novčanik Ledger Nano S ima ugrađenu kompatibilnost s postojećim novčanicima, tako da niste postavili sve novčanike za svoje novčiće. Bitgo, MyEtherWallet, Copay, MyCelium, Electrum, neki su od mrežnih novčanika koje podržava Ledger.

Podržani novčići i tokeni

Ledger Nano S izvrstan je za trgovce koji žele raznolik portfelj jer podržava preko 1000 vrsta digitalne imovine. Popis uključuje sve popularne kovanice i mnoge egzotične altcoine:

Bitcoin Litecoin Zcash Lanac
Ethereum Crtica Dogecoin Zvjezdani
Bitcoin Cash Monero JOTA Ethereum Classic
Mreškanje EOS Cardano Tokeni temeljeni na ERC20
Litecoin NEO TRON

Postavljanje i korištenje Ledger Nano S

Da biste započeli postavljanje, uređaj morate povezati putem računala putem USB kabela. Knjiga će vas otvoriti i usmjeriti na sljedeći URL: https://www.ledgerwallet.com/start/ledger-nano-s

Prvo ćete morati konfigurirati PIN kôd za uređaj. Pritiskom na dvije tipke sa strane možete se kretati prema postavkama gore i dolje, a kad pritisnete obje odjednom, potvrđujete izbor.

PIN mora imati najmanje četiri znamenke. Nakon toga generirat će se početna fraza od 24 riječi. Nakon što zapišete svaku riječ, novčanik će zatražiti da provjerite 4 od njih potvrđivanjem riječi koje se prikazuju.

Nakon toga pojavit će se poruka “Vaš je uređaj sada spreman”.

Instalacija aplikacija

Za one koji žele koristiti preglednik Chrome, postoji nekoliko aplikacija koje se mogu instalirati na uređaj kako bi upravljale vašim kripto podacima. Ledger ima vlastite Chrome aplikacije za Bitcoin, Ethereum i Ripple.

Međutim, prvo ćete morati instalirati aplikaciju “Ledger Manager” i imajte na umu da Ledger Nano S može istovremeno podržavati pet različitih aplikacija. Kliknite zeleni gumb za preuzimanje pored valute kako biste od upravitelja odabrali aplikacije koje želite instalirati.

Nakon preuzimanja i instaliranja aplikacije Bitcoin, pokrenite je i unesite potreban PIN nakon čega se možete odlučiti za stvaranje Bitcoin adrese ako je već nemate. Možete odabrati naslijeđenu ili Segwit adresu.

Isključivanje Ledger Nano S

Kako se Ledger Nano S ne napaja iz baterije, automatski se isključuje kad ga isključite iz računala ili novčanika.

Ledger Nano S sigurnost

Najhvaljeniji i najvažniji aspekti Ledgera su njegove sigurnosne značajke.

Fizički gumbi

Uređaju se može pristupiti pritiskom na dvije fizičke tipke, radnja koja je potrebna prilikom potvrde uplate. To znači da hakeri ne mogu potvrditi transakcije.

PIN kod

Novčanik Ledger Nano S osiguran je PIN kodom koji korisnik odabere prilikom postavljanja. PIN kôd osigurava da ako izgubite uređaj, nitko neće moći pristupiti vašim kripto fondovima. Ako netko ipak dohvati vaš novčanik i pokuša mu pristupiti, uređaj će se izbrisati nakon tri netočna pokušaja.

Brtva protiv neovlaštenog diranja

Kutija se isporučuje sa zaštitnom trakom oko ambalaže. Ako se čini da je ova vrpca na bilo koji način izmijenjena, vjerojatno je netko neovlašteno dirao vaš uređaj prije nego što je stigao do vas.

Izvanmrežna pohrana

Kriptoke koje se pohranjuju u internetske novčanike hakeri mogu lako ciljati. Međutim, hardverski novčanici digitalne kovanice pohranjuju izvan mreže, što znači da nemaju nikakvu vezu s internetom, što sprječava hakere ili bilo koji zlonamjerni softver da dođu do njih.

Zaporka od 24 riječi

Generira se fraza od 24 riječi koja se koristi u slučaju da želite napraviti sigurnosnu kopiju novčanika ako ste ga izgubili ili oštetili.

Čip sigurnog elementa

Novčanik ima integrirani “čip pametne kartice” koji sadrži siguran element. Ovi izuzetno sigurni čipovi prolaze kroz napredne procese procjene i certificiranja koje su izradile treće strane.

Ovu vrstu mjere gotovo je nemoguće prekršiti, a može ugostiti aplikacije ili sigurno pohraniti podatke. Ovi čipovi zahtijevaju ogromno vremena i truda ako ih se želi hakirati.

kupiti knjigu nano s

Gdje kupiti knjigu Nano S

Ledger Nano S možete kupiti u službeno web mjesto Ledger ili od ovlaštenih trećih strana koje prodaju proizvod (Amazon).

Ledger Nano S cijena koštanja

Trenutno se novčanik prodaje po cijeni od oko 60 američkih dolara, ovisno o prodavaču.

Mišljenje korisnika

Većina recenzija kupaca pokazuje da je Ledger Nano S ispunio sva njihova očekivanja. Korisnici su prijavili neometan korisnički doživljaj i na njega nemaju pritužbi.

Prednosti i nedostatci

Ledger Nano S koristi mnoštvo sigurnosnih mjera kako bi osigurao sigurnost kripto fondova. Najveća prednost korištenja Ledger novčanika je u tome što, ako izgubite uređaj, možete povratiti stanje na drugom novčaniku glavne knjige. Sve što vam treba je fraza za oporavak od 24 riječi koju nikada ne biste smjeli otkriti nijednoj drugoj osobi.

Još jedna velika prednost korištenja Ledger novčanika je ta što vaš privatni ključ nikada neće napustiti uređaj. Uvijek ostaje u uređaju bez obzira koristite li Ledger Nano S ili druge vrste – na primjer, Ledger Blue.

Sjajno je što novčanik ima kompatibilnost s raznovrsnim lisnicama i aplikacijama koje se mogu istodobno pokretati na uređaju.

Veliki nedostatak bio bi to što dolazi s višom cijenom i što nema mogućnost dodavanja prilagođenih pristupnih fraza. Također, novčanik možda nije prikladan za one koji aktivno koriste i posjeduju više kripto novčanika jer uređaj ima malo prostora za pohranu.

Kako za svaku kripto šifru morate preuzeti određenu aplikaciju, nećete imati dovoljno prostora za instaliranje svih, pa ćete morati deinstalirati aplikacije kada želite koristiti novu.

Završne misli

Ne može se poreći da je Ledger Nano S vrhunski kripto hardverski novčanik. Ako želite dugoročno držati kripto, onda je ovo novčanik za vas.

Izvor slike: tokenclub.co

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map