Što je mreškanje (XRP)? | Pregled kriptovaluta za početnike

“Što je Ripple (XRP)?” jedno je od najčešćih pitanja koja entuzijasti obično postavljaju. Pa, odgovor je jednostavan. Mreškanje, poznat i kao XRP, jedna je od najvećih kripto valuta na svijetu. Glavni je cilj ove virtualne valute pomoći pojedincima i financijskim tvrtkama u obradi brzih i jeftinih prekograničnih transfera.

U ovom ćemo članku odgovoriti na pitanje: “Što je mreškanje?” i pokazat će vam kako to radi i kako ga možete početi koristiti. Ripple sigurno ima puno potencijala za rast i morate biti informirani o tome što nudi.

Što je mreškanje?

Kao što je već spomenuto, Ripple je jedna od najpopularnijih kriptovaluta na tržištu. Objavljen je još 2012. godine, samo nekoliko godina nakon Bitcoina (BTC). To je Rippleu omogućilo da brzo postane jedan od najčešće korištenih i najcjenjenijih digitalnih sredstava.

Nakon gotovo 9 godina puštanja na tržište, Ripple je četvrta najveća virtualna valuta.

Vrijedno je napomenuti da Ripple ima puno utjecaja na cijelo kripto tržište. U mnogim je slučajevima Ripple radio kao zaštita od pada cijena Bitcoina. Štoviše, Ripple je u prošlosti mnogo puta doživio iznenadne skokove, a cijena mu je preko 3900% viša nego kad je objavljena.

Ripple želi omogućiti internet vrijednosti putem XRP virtualne valute. U usporedbi s drugim digitalnim valutama, Ripple je puno brži i jeftiniji. Na primjer, Bitcoin transakcije koštaju puno da bi se obradile, a prijenosu može trebati dugo vremena.

Trenutno s Rippleom radi više od 300 tvrtki s različitih kontinenata. To im je omogućilo da korisnicima nude bolje usluge i smanje troškove.

Što je Rippleov cilj?

Što je mreškanjeethereumworldnews.com

Ne možemo odgovoriti na pitanje “Što je mreškanje” bez objašnjenja njegovih glavnih ciljeva. Ripple ima za cilj pomoći tvrtkama i pojedincima u obavljanju brzih i jeftinih prekograničnih transakcija.

„Još uvijek živimo u svijetu u kojem danas iz New Yorka šaljemo novac u London, najbrži način da to odnesemo tamo. To je ludo. Živimo u doba interneta i ne možemo premještati novac u stvarnom vremenu, a troškovi mogu biti stvarno visoki. ”

Brad Garlinghouse, izvršni direktor tvrtke Ripple

Ripple želi promijeniti način na koji se transferi obrađuju širom svijeta. Bankama i financijskim institucijama vrlo je teško slati sredstva preko granica. Zbog toga Ripple može pomoći da bude brži i jeftiniji. Iako se informacije mogu odmah poslati u druge zemlje, isto se ne događa s novcem.

Ripple rješava ovaj problem. Banka može jednostavno početi koristiti ovu virtualnu valutu i ona će već moći smanjiti troškove. Štoviše, korist će imati njihovi klijenti. Trenutno banke moraju imati unaprijed financirane račune u zemlji odredišta novca. Ovo je vrlo skupo i nije ga lako održavati.

Bez obzira na to, s Rippleom je moguće osigurati likvidnost na zahtjev i smanjiti potrebu za prethodno financiranim računima. Ta gotovina, koja sjedi u tim zemljama i odredištima, mogla bi se koristiti za ulaganja. Međutim, ona postoji kako bi osigurala likvidnost onima kojima je potrebna.

S Rippleom se to više ne događa. Institucije mogu kupiti XRP s lokalnom valutom, izvršiti prijenos i zamijeniti XRP za lokalnu valutu na odredištu. To se može izvesti u samo nekoliko sekundi i za nekoliko centi. Dakle, glavni cilj bržeg slanja i primanja novca već se može postići s XRP-om.

Gospodin Garlinghouse smatra da Ripple može pomoći u ubrzanju globalne trgovine. To može promijeniti način na koji funkcionira globalna financijska infrastruktura. Neki pojedinci u siromašnim zemljama trebaju potrošiti velike količine novca da bi premještali sredstva preko granica. Srećom, Ripple omogućuje institucijama da premještaju vrijednosti širom svijeta kako informacije trenutno teku.

U budućnosti bi Ripple mogao raditi s novim kripto burzama. To će im pomoći da dobiju veću likvidnost za proizvod likvidnosti na zahtjev koji nude. Ako tvrtka želi izvršiti transakciju, morat će pojesti dio likvidnosti na ovom tržištu. Partnerstvo s burzama dobra je strategija da se ta tržišta dugoročno učine učinkovitijima.

Još jedna važna inicijativa koju pokreće Ripple poznata je pod nazivom RippleNet. Ova velika bankarska mreža omogućuje bankama i drugim financijskim tvrtkama da postanu međusobno povezane. Umjesto da se bave tradicionalnim partnerstvima, tvrtke mogu jednostavno koristiti ovu mrežu. Ako žele još veću integraciju, mogu iskoristiti i XRP virtualnu valutu.

Koja je Rippleova uloga na tržištu kriptovaluta?

techxplore.com

Ripple igra važnu ulogu u svijetu digitalnih valuta. Ne pomaže samo širenju virtualnih valuta, već pruža i slučajeve stvarne upotrebe virtualnih valuta. Tvrtke koje koriste Ripple imaju prvi kontakt s digitalnim sredstvom. Međutim, nakon njega možda će im biti moguće i prelazak u druge virtualne valute.

Ova virtualna valuta olakšava prekogranično trgovanje i transfere među strankama. Iako se Bitcoin (BTC) može koristiti kao virtualna valuta za pohranu vrijednosti, Ripple će igrati drugu ulogu. Zapravo, Ripple će biti zadužen za napajanje financijskog tržišta. Pojedinci i velike tvrtke mogu lako kupiti Bitcoin i dugoročno ga pohraniti.

Pomoću XRP-a iste tvrtke i pojedinci mogu obrađivati ​​brze transakcije na različitim mjestima i mjestima u svijetu. Dakle, Ripple igra središnju ulogu na kripto tržištu. Svaka od virtualnih valuta, barem prvih pet, ima određeni cilj.

Kao što je već spomenuto, Bitcoin postaje zaliha vrijednosti tržišta. Ethereum (ETH) je virtualna valuta za decentralizirane aplikacije (dApps) i pametne ugovore. Ripple postaje kriptovaluta koja će gurnuti naprijed ulaganja u realnu ekonomiju.

S obzirom na to da tvrtke neće trebati financirati svoje nostro i vostro račune, taj novac mogu pustiti na tržište. To bi moglo biti vrlo pozitivno za gospodarstvo. Ripple će biti zadužen za poticanje financijskih ulaganja u mnogim različitim zemljama oslobađanjem tih sredstava.

To pokazuje da Ripple ima vodeću ulogu u kripto ekonomiji. Pomažući ne samo kriptovalutama da dosegnu nove horizonte već i povećanju učinkovitosti na tradicionalnim tržištima.

Gdje mogu kupiti Ripple (XRP)?

Iako je ovo vodič o tome što je XRP, također ćemo vam reći gdje ga možete kupiti. Postoje mnoge razmjene koje bi vam to omogućile. Neke od platformi koje podržavaju Ripple uključuju Coinbase, Bitstamp i Binance. Svi oni omogućit će vam pristup širokom rasponu XRP trgovačkih parova. Zapravo, ove razmjene zajedno imaju jednu od najvećih likvidnosti za Ripple na svijetu.

Ripple možete kupiti gotovinom, a također i s mnogim drugim virtualnim valutama, uključujući Bitcoin i Ethereum. To povećava vaše šanse za pristup Rippleu ako ste već vlasnik kriptopisa. Štoviše, neke platforme imaju mogućnosti kreditnih i debitnih kartica. Ovo je vrlo korisno za pridošlice koje žele lako kupiti ovu virtualnu valutu u bilo kojem trenutku.

Zašto bih trebao kupiti XRP?

Što je XRPsrednja.com

Kupnja Ripple-a mogla bi biti dobar način diverzifikacije vašeg kripto portfelja. Ako ste vlasnik Bitcoina i Ethereuma, proširenje portfelja dodavanjem XRP-a mogao bi biti logičan sljedeći korak. Bez obzira na to, ako niste vlasnik Ripplea, to ne znači da prvo morate kupiti Bitcoin.

Zapravo, jednostavno možete ući na tržište kupnjom imovine koja ima slučajeve stvarne upotrebe. Kao što je spomenuto u članku, Ripple ne pomaže samo financijskim tvrtkama već i ljudima iz cijelog svijeta. To je posebno važno za tradicionalnije ulagače koji smatraju da trebaju vidjeti Ripple u akciji.

Kupnja digitalnih valuta uvijek je rizična. Unatoč tome, najviša vrijednost Ripplea bila je blizu 3,84 dolara 4. siječnja 2018. To je omogućilo virtualnoj valuti da nekoliko mjeseci dosegne drugu poziciju na tržištu.

Zaključak

U ovom smo članku imali za cilj objasniti “Što je XRP.” Kao što smo pokazali, Ripple je četvrta po veličini kriptovaluta i jedna od najpopularnijih. Istodobno, ova virtualna valuta čini učinkovitijim cijeli financijski sustav. Dopuštanjem bankama da premještaju sredstva u samo nekoliko sekundi, tržište postaje puno korisnije.

Također smo vam rekli kako kupiti Ripple i koje su to burze koje imaju XRP trgovačke parove. To bi vam pomoglo da započnete s kripto tržištem i u zajednici Ripple.

Napomena: Ovaj je post izvorno objavljen 18. prosinca 2017. i potpuno je ažuriran radi cjelovitosti i istinitosti sadržaja 7. siječnja 2021..

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map