Wanchain Review: Uvod u WAN

U današnjem pregledu Wanchain, analizirat ćemo glavne značajke i budući napredak, kako bismo vidjeli isplati li se ulagati u ovu kriptovalutu.

Što je Wanchain?

Wanchain neovisna je distribuirana knjiga koja je dizajnirana za pružanje komunikacije između različitih blockchaina, bili oni javni ili privatni. Platforma također djeluje kao sustav distribuiranih banaka, gdje stranke mogu stvoriti vlastite digitalne tokene i imovinu gradeći tržište na vrhu infrastrukture Wanchain.

Platforma ne sadrži samo funkcije kripto prijenosa. Korisnici mogu stvoriti mnoštvo financijskih aplikacija pomoću pametnih ugovora, protokola zaštite privatnosti i izvornih Wancoin (WAN) žeton uz ostale stvari.

Kako djeluje Wanchain?

Iako je Wanchain proizašao iz vilice Ethereum, projekt djeluje na zasebnom blockchainu, a njegov izvorni token Wancoin (WAN) nije zasnovan na protokolu ERC20. Platforma se temelji na složenoj infrastrukturi koja se sastoji od mnogih dijelova:

Konsenzusni protokol

Wanchain provodi protokol konsenzusa Proof of Stake (POS) kako bi uspostavio sporazum između sudionika mreže. Kako su drugi blockchains razvijeni na Wanchainu slični Wanchainu, to olakšava mehanizam višestrukog lanca koji omogućuje povećanu interoperabilnost.

Transakcije rade poput onih na Ethereumu, ali razlika je u tome što sadrže zaštitu privatnosti kroz provedbu sheme prstenastih potpisa. Prstenasti potpisi koriste kriptografiju eliptične krivulje, generirajući jednokratnu adresu (OTA) koja pruža potpunu anonimnost potpisnika transakcije, a istovremeno omogućuje provjeru potpisa određenog pošiljatelja.

Cross-Chain integracija

Komunikacijski protokol s više lanaca omogućuje prijenos podataka između ostalih lanaca i Wanchaina. Komunikacijski protokol temelji se na tri modula:

Modul za registraciju: Registrira izvorni lanac transakcije zajedno s prenesenim sredstvom

Modul za prijenos podataka o višelančanim transakcijama: Prenosi zahtjev za transakciju unakrsnog lanca Wanchainu, identificira vraća li čvor validatora uspjeh ili ne i obrađuje pravnu transakciju od čvora validatora do vanjskog lanca

Modul upita za status transakcije: Nadgleda transakciju i njen status

Komunikacijski protokol među lancima koristi pametne ugovore kako bi olakšao pretvorbu imovine u Wanchain i obrnuto.

Anonimnost transakcije tokena pametnog ugovora

Wanchain među prvima blockchainovima koji su u svoje pametne ugovore implementirali značajku privatnosti. Implementacijom prstenastih potpisa i jednokratnim generiranjem adresa platforma anonimizira transakcije.

Uz to, Wanchain također generira novu adresu za svaku transakciju, što osujećuje sve pokušaje praćenja obrazaca transakcija.

Shema generiranja zaključanog računa

Wanchain koristi shemu generiranja zaključanih računa kako bi osigurao sigurnost ključeva i sredstava kada je u pitanju više od jedne stranke. Sustav se temelji na Shamirovoj shemi tajnog dijeljenja, koja ključ dijeli na dijelove i distribuira ih svim uključenim stranama.

Wancoin (WAN)

Wancoin (WAN) je žeton koji pokreće platformu Wanchain. Transakcije zahtijevaju određeni iznos WAN-a, a sigurnosni depoziti WAN-a moraju se platiti za čvorove za verifikaciju više mreža.

Tijekom njihovog ICO-a prodano je 107,1 milijuna tokena, prikupljajući sredstva od preko 120 000 ETH. Tokeni prodani u ICO-u predstavljaju 51% ponude. Tim je u skladu s tim rasporedio ICO sredstva:

  • 60 posto: Istraživanje i razvoj
  • 10 posto: razvoj zajednice
  • 10 posto: Marketing
  • 10 posto: Infrastruktura
  • 10 posto: Dnevne operacije

Cijena WAN-a trenutno je 0,310378 USD, a trenutna cirkulirajuća opskrba iznosi 106,152,493 WAN-a, što generira tržišnu granicu od 32,947,379 USD. Kripto je na 103 mjestu prema svojoj tržišnoj kapi.

Gdje kupiti WAN

Ne postoji sve toliko razmjena koje podržavaju WAN trgovanje. Sljedeće burze popisuju WAN trgovačke parove: Binance, Bitbns, Bitkub, Bitrue, DragonEX, Huobi Global, KuCoin. Novčićem se trguje uglavnom protiv BTC-a i ETH-a, ali postoje i opcije za XRP, BNB, INR i THB.

Binance je razmjena koja ima najveći volumen trgovanja u 24 sata, čineći 53, 4% ukupnog opsega trgovine WAN-om.

Gdje čuvati WAN

Kovanice za WAN trebale bi biti pohranjene u službenom Wanchain novčaniku koji je osigurao tim. Novčanik je kompatibilan s računalima koja rade na operativnim sustavima Windows, Mac i Linux. Novčanik trenutno podržava samo WAN i ETH, ali kasnije će dodati još kriptoza.

Mapa puta i budući napredak

Od svog osnivanja 2016. i pokretanja ICO-a sljedeće godine, projekt je postigao mnoga ciljna postignuća. Početkom 2018. godine Wanchain je lansirao svoju glavnu mrežu koja je sadržavala zaštitu privatnosti, Wan novčanik, Wancoin i Blockchain Explorer.

U srpnju 2018. objavljen je Wanchain 2.0. Ovo izdanje donijelo je interoperabilnost s Ethereumom. Sljedeće očekivano izdanje je verzija 3.0, koja će uključivati ​​interoperabilnost s Bitcoinom. Nakon toga zakazano je izdanje 4.0, koje uključuje integraciju privatnog lanca.

Zaključak

Wanchain je blockchain projekt koji implementira umrežene pametne ugovore s privatnošću kako bi ponudio povećanu interoperabilnost među svim blockchainima i omogućava korisnicima anonimne transakcije. 

Istaknuta slika: Hacker Noon

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map