Mi az Exodus és hogyan működik | Biztonságos vagy sem?

Az Exodus pénztárcáról

Exodus pénztárca az egyik legújabb asztali kriptovaluta pénztárca a piacon. A 2016. júliusi hivatalos bevezetés óta folyamatosan bővíti felhasználói körét, nem meglepő, ha figyelembe vesszük a felhasználóinak nyújtott kényszerítő szolgáltatáscsomagot.

Először is fontos megjegyezni, hogy az Exodus Wallet három fő összetevőből áll: maga a pénztárca, a portfólió szakasz és a csereintegráció. Az Exodus elérhető Windows, macOS és Linux rendszerekhez, és letölthető az alkalmazásból hivatalos honlapján.

Ebben a cikkben mindhárom részt részletesen megvitatjuk, megvizsgáljuk ennek a pénztárcának az előnyeit és hátrányait, és végül meghatározzuk, hogy biztonságos-e vagy sem..

Új logó, Új kezdetek

Az „iparág legszexisebb blokklánc-felületének” tekintett Exodus pénztárca új képpel kedveskedett a felhasználóinak, ami „még szexibb”.

Még ennél is csodálatosabb a pénztárca legújabb, 18.11.21-es verziója, amely néhány eszköz-kiegészítéssel büszkélkedhet. Ha türelmetlen a legújabb verzió letöltése, keresse fel a cég webhelyét Letöltések oldal.

A vállalat új logóján ugyanaz a 4 nyíl található, amelyek a következő funkciókra utalnak: „Eszközök küldése, azok fogadása és cseréje a digitális eszközök között”. Míg Kivonulás fejlődik, a vállalat minden tény ellenére megígéri, hogy fenntartja alapvető értékeit.

Az új eszközbővítéssel kapcsolatban az Exodus 2018 negyedik negyedévében bejelentette, hogy a stablecoin-alapú portfóliója növekszik, és a vállalat most támogatást kínál a stablecoin Paxos (PAX) számára.

Mitől vonzó az Exodus?

A pénztárca

Az Exodus mindenekelőtt egy kriptovaluta pénztárca, ami azt jelenti, hogy gyors és hatékony módot kell kínálnia a felhasználóknak az alapjaikhoz való hozzáférésre, a tranzakciók figyelemmel kísérésére, valamint érmék küldésére vagy fogadására. Ebben a tekintetben az Exodus mindenre kiterjed, és ami még jobb, lehetővé teszi a tranzakciók szűrését is (olyan tényezők felhasználásával, mint „elküldött”, „fogadott” és „kicserélt”).

Az Exodus könnyen leírható, mint egy több eszközből álló pénztárca, mivel rengeteg érme és zseton támogatásával rendelkezik, beleértve a legnépszerűbbeket, mint például a Bitcoin, az Ethereum, az Ethereum Classic, a Bitcoin Gold, a Bitcoin Cash, a Dash és Zcash, hogy csak néhányat említsek. A támogatott érmék teljes listája megtalálható a pénztárca honlapján.


www.exodus.io

A Portfolio szakasz

Ha az alkalmazás Wallet szakaszához való hozzáférés nem győzte meg, hogy ez egy jól elkészített alkalmazás, akkor a Portfolio szakasz köteles meggyőzni erről a tényről. Széles körű áttekintést nyújt a gazdaságokról. Rendkívül megkönnyíti a digitális eszközök kezelését, valamint az eszközportfolió értékének nyomon követését a piaci viszonyok változásával, és ezt a lehető legstílusosabb módon teszi meg gyönyörű kördiagramokon keresztül..

Valójában az alkalmazás kezelőfelülete az egyik erős pontja, mivel ötvözi a stílusos kezelőfelületet a rugalmassággal és a felhasználói akadálymentességet lehetővé tevő elemekkel, amelyek még a felhasználók kezdőinek is otthon érzik magukat. Minden megfelelőnek tűnik, és valóban láthatja azt a munkát, amelyet a fejlesztői csapat elvégzett annak érdekében, hogy minden ikon, gomb vagy felhasználói felület pixel tökéletes legyen.

www.exodus.io

A beépített csere

Az Exodus a ShapeShift integrációjával is büszkélkedhet, lehetővé téve az érmék cseréjét közvetlenül a pénztárca gyönyörű felületén. Ez is lerövidíti az egész folyamatot, mivel már nem kell cserére küldeni őket. Ez a funkció tökéletes azoknak a kereskedőknek, akik napi kereskedésre specializálódtak.

www.exodus.io

Mi a helyzet a biztonsággal?

Kezdetnek érdemes megjegyezni, hogy ez egy asztali pénztárca, ezért nem felel meg a hardveres pénztárcák által biztosított biztonsági szinteknek. Az Exodus mögött álló csapat azonban keményen dolgozott azon, hogy a pénztárca a lehető legbiztonságosabb legyen. Például az Exodus büszkélkedhet egy olyan rendszerrel, amely lehetővé teszi a pénzeszközök visszaszerzését egy 12 szavas helyreállítási kifejezés segítségével. Ez azt jelenti, hogy akkor is, ha véletlenül elveszíti számítógépét vagy laptopját, vagy valami történik, és a pénztárca már nincs telepítve, újratelepítheti és visszakapcsolhatja fiókjához. Ezenkívül az összes eszköz teljesen titkosítva van, de csak jelszó segítségével. Sajnos az Exodus nem rendelkezik kétfaktoros hitelesítéssel, amely funkciónak végül és remélhetőleg a pénztárca készletébe kell jutnia.

www.exodus.io

Egy másik szempont, amelyet érdemes tudni, az a tény, hogy a pénztárca nem 100% -ban nyílt forráskódú, vagyis az Exodus használatával alapvetően bizalmát (többé-kevésbé) a fejlesztői csapatba helyezi. Érdemes azonban megjegyezni, hogy az Exodus megjelenése óta rengeteg dicséretet kapott, és folyamatosan bővítette felhasználói bázisát. Ez egyértelműen jelzi, hogy a fejlesztőcsapat nagyon komoly és professzionális.

Következtetés

Összességében az Exodus az egyik legjobb asztali pénztárca jelenleg a piacon. Valószínűleg az összes asztali pénztárca legjobb felhasználói felületével, tisztességes biztonsági funkciókkal, csereintegrációval és rengeteg érme jó támogatásával sok dolog érhető el, és kezdő és tapasztaltabb kereskedők igényeit egyaránt ki kell elégítenie. Még jobb, hogy hihetetlenül átfogó tudásbázis / GYIK részt tartalmaz hasznos cikkekkel, videókkal, oktatóanyagokkal és útmutatókkal.

A kétfaktoros hitelesítés hiányán kívül van még néhány hátránya. Például az Exodus nem engedélyezi felhasználóinak, hogy minden egyes támogatott digitális pénznem esetében külön pénztárca címeket vezéreljenek.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map