Kina donosi regulativu bankarske ocjene za blockchain, ali nije spremna prihvatiti Crypto

oglas Phemex

Kina je dobro poznata po svom zastrašujućem stavu prema kripto-mrežama. Iako se šuškalo da će Kina usvojiti kripto, kada je Kina donijela kriptografski zakon, stvarnost je daleko od istine. S druge strane, kineske blockchain inicijative sugeriraju da u bankarsku sigurnost uvodi sigurnost i ozbiljno radi na regulaciji blockchaina. Evo pogleda na različite kineske blockchain inicijative. 

Huangzhao objavio prvi vladin blokchain

U nedavnom razvoju događaja, kineski grad Hangzhou na istoku zemlje dovršen izgradnja i probno vođenje svog “Vladinog službenog lanca”, prvog temeljnog sustava za vladine poslove koji pokreće blockchain. Inicijativu je tehnički podržao lokalni blockchain projekt Bytom. Sustav nudi vrhunsku sigurnost s Bystackovom arhitekturom jedan glavni + višebočni lanci i u početku je postavio četiri blockchain čvora.

Zapravo, pokusno je pokretanje započelo u svibnju i u posljednjih 6 mjeseci generirano je više od 3 milijuna blokova. Generirani blokovi pokrenuli su mnoge scenarije aplikacija. 

Izgradnja sustava također je pokazatelj da će u budućnosti postojati neovisni i kontrolirani blockchains koji će podržavati više državnih poslova i blockchain scenarija. 

Ma Qianli, predsjednik Uprave Bytom’s Bytack, rekao je, 

Suprotno proizvodu POC (dokaz o konceptu), Vladin lanac usluga objavljen je nakon šest mjeseci probnog rada i gomile istraživačkih radova, koji će postići napredak u modelu blockchain i vladinih usluga i služiti ljudima s boljim iskustvom u e-upravi..

Stanovnici moraju proći autentifikaciju identiteta radi poslovanja s nadležnim tijelima. Ubuduće će se podaci o identitetu također sinkronizirati u Vladin lanac usluga, tako da podaci o identitetu stanovnika mogu imati više razdoblja valjanosti i širi opseg primjene. Nadalje, eliminirat će se potreba za povratkom između viših odjela. Također, u budućnosti, kako će više odjela postati dijelom lanca, postat će sve lakše koordinirati vladine poslove između odjela, gradova i pokrajina. 

Narodna banka Kine postavlja industrijske standarde u cijelom financijskom sektoru

Yifei Fan, potpredsjednik PBoC-a u Nacionalnom tehničkom odboru nedavno je rekao da banka želi poboljšati primjenu novih tehnologija u financijskoj industriji. Zanimljivo je da je i blockchain na popisu. Neki od njih uključuju usluge u oblaku i umjetnu inteligenciju. 

„Financijskoj industriji nedostaju standardi ili treba ažurirati postojeće standarde. Trenutni propisi o financijskim uslugama nisu dovoljno jasni i dovoljno snažni da vode visokokvalitetni razvoj u industriji. ” 

On je rekao, 

Zanimljivo je da izjava dolazi nakon što je vlada stvorila dva druga industrijska standarda. Jedan za registraciju svih novih blockchain projekata i 11 fintech kategorija proizvoda za digitalna plaćanja. 

Alibabin ant financijski rad prema licenci za virtualnu banku Singapura

Ant Financial, kineska tvrtka za internetsko plaćanje, Alibaba Group je rekao je podnošenje zahtjeva za licencu za digitalno bankarstvo u Singapuru. Nadalje, Monetarno tijelo Singapura izdavat će do pet novih licenci za digitalne banke. Oni nadalje uključuju nebankarske igrače. To će operaterima omogućiti pružanje niza financijskih usluga i uzimanje depozita od fizičkih lica s punom licencom digitalne banke. 

Nadalje, pravilo je tražilo od podnositelja zahtjeva da prijave podnesu do 31. prosinca, nakon čega MAS očekuje da će uspješne podnositelje najaviti sredinom 2020. godine. 

Očekuje se izdavanje pet licenci za virtualno bankarstvo, uključujući dvije licence za virtualno bankarstvo i 3 licence za virtualno bankarstvo. To će omogućiti tvrtkama Fintech da usvoje naprednu tehnologiju i analizu podataka kako bi pružale bolje bankarske usluge uz relativno nisku cijenu.

Šangaj radi ispitivanja lokalnih kripto razmjena

Šangajski službenici spremni su za inspekciju lokalnih kripto burza. Nadalje, kineska akcija na platformi društvenih medija Weibo, koja zabranjuje objavljivanje bilo kakvih postova koji istovremeno koriste “Blockchain and Crypto Trading”, dovoljna je da se nasluti da sigurnost oko kriptokripcije u Kini nije blizu i da će potrajati dugo.

Ne samo da ova mješavina šansi ima još jedan zaokret, u drugom slučaju Kina planira nagraditi svoje vojnike u kriptovima. Tokeni temeljeni na blockchainu dobit će vojnike koji su u razdoblju obuke postigli visoke ocjene od učitelja. Nadalje, vojnici također mogu dobiti kripto nagrade kada izvrše određene zadatke ili se istaknu u svom polju.

Kina može nacionalizirati OTC stolove

U nedavnom intervju s Lukeom Martinom, Dovey Wan, osnivač Primitive Cryptoa, spomenuo je kako je vrlo vjerojatno da će se u bliskoj budućnosti svi kanali likvidnosti, uključujući OTC stolove i burze, nacionalizirati. Rekla je,

“Postoji mogućnost da će se u vrlo bliskoj budućnosti nacionalizirati svi kanali likvidnosti, uključujući OTC-ove stolove i burze. Oni (kineska vlada) mogu utjecati na likvidnost i dApps. “

Nadalje, bilo je rasprava o mogućim prednostima digitalnog Renminbija. Na to je Wan komentirao da će “visoko centralizirati monetarnu moć natrag na PBoC.” Također je spomenula da će to pomoći suzbiti kineski “bankarski problem u sjeni”, koji iznosi 10 bilijuna dolara imovine. Zapravo, iako digitalni RMB namjerava biti izravna zamjena za kineski fiat, uklonit će privatnost koju nudi tradicionalna valuta i bit će zabilježen na kineskoj centraliziranoj knjizi.

Pojačati regulaciju i kontrolu, suzbiti trgovinu kriptovalutama – ured PBOC u Šangaju

U nedavnom razvoju događaja, zajednički ured za konferenciju o financijskoj stabilnosti u Šangaju i sjedište Narodne banke Kine u Šangaju postat će suočeni s kripto trgovanjem. Oni će aktivno nadzirati poslovne aktivnosti u virtualnoj valuti unutar te jurisdikcije. Jednom kad se otkrije, odmah će se zbrinuti i spriječiti da se dogodi rano. U priopćenju se dalje navodi,

Jednom kad se otkrije, odmah će se zbrinuti i spriječiti da se dogodi rano. Ulagači trebaju biti oprezni da ne miješaju blockchain tehnologiju s virtualnom valutom. U financiranju izdavanja virtualnih valuta i trgovanju postoji više rizika, uključujući rizik od lažne imovine, rizik od neuspjeha poslovanja, rizik od spekulacije ulaganja itd. Ulagači bi trebali povećati svoju svijest o sprečavanju rizika i pripaziti da vas ne prevare.

Također, ako investitori otkriju različite oblike poslovnih aktivnosti i organizacija ili pojedinaca u virtualnoj valuti, mogu podnijeti izvješća regulatornim tijelima. Građani osumnjičeni za počinjenje kaznenih djela mogu se uputiti u javnu sigurnost.

Da biste pratili ažuriranja DeFi-a u stvarnom vremenu, pogledajte naš DeFi feed vijesti Ovdje.

PrimeXBT

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map