Prekid: Robinhood odbacuje GME usred skoka cijena, pozivi na skupnu tužbu rastu kako američka kongresnica AOC zahtijeva istragu

oglas Phemex

Popularna trgovačka aplikacija Robinhood najavila je uklanjanje s popisa popularnih dionica Gamestop (GME) nakon što je jučer ograničila trgovinu samo na prodaju. Odluka je dobila snažne reakcije svih, posebno kripto zajednice.

Ono što je RobinHood učinio doista je odvratno. Nadam se da ljudi napuštaju tu aplikaciju na gomilu i da se suočavaju s dovoljno tužbi da bi ih izgubili iz posla. AMC $ GME $ BB $ NAKD

– Frederick Joseph (@FredTJoseph) 28. siječnja 2021

Aplikacija za trgovanje Robinhood također se jučer suočila s višestrukim prekidima zbog skoka cijena i velikog volumena trgovanja na licu mjesta te velike likvidacije kratkih pozicija, u jednom trenutku više od 13 milijardi dolara.

Brokerske aplikacije poput Robinhooda suočavaju se s velikim prekidima nakon povećanja obima trgovanja dok se saga o trgovanju Reddit / Wall Street Bets nastavlja. https://t.co/03gnvDK02K pic.twitter.com/5FrbIwsqGk

– CNBC (@CNBC) 28. siječnja 2021

Dionice Gamestop-a postale su glavna priča grada nakon što su jučer cijene skočile preko 300 dolara, na što je u velikoj mjeri potaknuo zid Redetit-ove zidne ulice što se na kraju pretvorilo u trgovinu protiv maloprodaje protiv bankara.

Nasdaq je spasio mnoge kratke kupce kada je zaustavio trgovinu GME tokenima nazvavši ga manipulacijom zbog svog hipa na društvenim mrežama. Robinhood je slijedio paket i zaustavio sve kupovine za spot i opcije.

AOC i Ted Cruz pozivaju na istragu o robinhoodu koji blokira GME trgovanje

Robinhood se upustio u vruće vode što bi moglo dovesti do njegovog zatvaranja jer su zahtjevi za kaznenom tužbom protiv trgovačke aplikacije privukli pažnju američke kongresnice Alexandrije Ocasio-Cortez koja je pozvala na istragu trgovačke aplikacije za blokiranje trgovine dionicama GME-a. na vrhuncu cijene za male ulagače, dok hedge fondovi još uvijek mogu njime slobodno trgovati bez ikakvih ograničenja.

To je neprihvatljivo.

Sada moramo znati više o tome @RobinhoodAppOdluka je blokirati maloprodajne ulagače da kupuju dionice, dok hedge fondovi mogu slobodno trgovati dionicama kako im odgovara.


Kao član CMM-a za financijske usluge, podržao bih saslušanje ako je potrebno. https://t.co/4Qyrolgzyt

– Alexandria Ocasio-Cortez (@AOC) 28. siječnja 2021

Kongresnica je rekla da istraga neće biti ograničena na Robinhood i da će uključivati ​​i druge razmjene slijedeći sličnu praksu.

Upiti o smrzavanjima ne smiju se ograničiti samo na Robinhood.

Ovo je ozbiljna stvar. Istražitelji odbora trebali bi tijekom potencijalnih istraga ispitati sve maloprodajne usluge kojima se zamrzava kupnja dionica – posebno one koje dopuštaju prodaju, ali zamrzavanje kupnji.

Poziv kongresnice za istragu Robinhooda i drugih razmjena koje pribjegavaju blokiranju GameStop trgovine rezultirao je također vrlo rijetkim trenutkom kada se republikanski senator Ted Cruz dogovorio s AOC-om da povuku Wall Street zbog diktiranja uvjeta nad trgovcima na malo.

Potpuno se slažem. &# 128071; https://t.co/rW38zfLYGh

– Ted Cruz (@tedcruz) 28. siječnja 2021

Robinhood privlači jake reakcije usred poziva na decentralizaciju

Odluka aplikacije za trgovanje robinhoodom nije prošla dobro kod mnogih, posebno kripto zajednice koja je navijala za Gamestop da likvidira više kratkih pozicija. Isključivanje i zaustavljanje trgovine povećalo je i zahtjeve za decentraliziranijom platformom gdje je ne pokreće monopol nekolicine s vrha.

YOLO – svijet pripada novom dobu .. vrijeme je da se prilagodimo.

Kripto dionice su sljedeća stvar u desetljeću 2020.-2030 ?#GME $ YOLO $ SNM $ BTC $ Binance $ BNB $ BSC $ Blockchain

– SONM (@sonmdevelopment) 28. siječnja 2021

Kripto zajednica okupljala se iza GME-a budući da dijeli slično uvjerenje da je bankarima skraćeno i već je pozivala tvrtku da investira u bitcoin i tokenizira svoje dionice na kripto burzama..

Mnogi vjeruju da je Wall Street pribjegao taktiziranju maltretiranja jer gube trgovinsku utakmicu protiv trgovaca.

činjenica da bogati čine sve što je u njihovoj moći da izvrše pritisak na robinhood i druge aplikacije kako bi prestali kupovati dionice u GME AMC-u itd. samo pokazuje da se boje onoga za što smo kolektivno sposobni. potrudit ću se zadržati koliko god dugo mogu

– Michael Kovach (@kovox) 28. siječnja 2021

Sve su oči sada uprte u Gamestop kako bi vidjeli što dalje rade s više trgovačkih platformi koje pribjegavaju zaustavljanju trgovanja dionicama, kao i uklanjanju s popisa.

Da biste pratili ažuriranja DeFi-a u stvarnom vremenu, pogledajte naš DeFi feed vijesti Ovdje.

PrimeXBT

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map