Hogyan vesztek el a kriptovaluta-tőzsdék 1,5 milliárd dollár felett a befektetői alapokban

A kriptovaluta piac jelenleg körülbelül 350 milliárd dollárt ér. A hagyományosabb piacokhoz képest ez nem tűnik soknak. Például az arany, amelyhez a szakértők általában összehasonlítják a Bitcoint, közel 8 billió dollárt ér.

Ez azonban csak egy szempont. Más perspektíva az a tény, hogy több mint 1,5 milliárd dollár befektetői pénzt loptak el különböző tőzsdékből az elmúlt 10 év során.

Ez sok pénz, és ez egy probléma, amely nem múlik el. Valójában a kriptovaluta-csere technológiájának fejlődésével a hackelési technikák és trükkök is megtörténnek.

Mt. Gox: Olyan hiba, amelyből nem tanultunk

Az egész a Mt.-nél kezdődött. Gox. 2010 és 2014 között működik, csúcspontján, az Mt. Gox a Bitcoin tranzakciók legalább 70 százalékát kezelte.

Az a tény, hogy az Mt. A Gox webhelyet eredetileg a Magic kereskedelmére szánták: Az online Gathering kártyákat valószínűleg a falra kellett volna írniuk a kriptovaluta közösségnek. Sajnos nem az volt.

Biztonsági megsértések, gyanús tevékenységek és megmagyarázhatatlan rendszerhibák sora után kivonások az Mt. A Gox-ot 2104 februárjában határozatlan időre felfüggesztették. Röviddel ezután a tőzsde bejelentette, hogy több mint 850 000 bitcoint nem számoltak el.

Akkor ez a szám az összes létező bitcoin több mint hat százalékát képviselte. Az egész piac természetben reagált, a Bitcoin elvesztette értékének 20 százalékát. Míg csak 24 000 befektető rendelkezett olyan alapokkal, amelyek közvetlenül érintettek voltak, az egész helyzet a befektetőket a világ minden tájáról elrugaszkodta.

Mt. Gox röviddel ezután csődöt jelentett. A kár azonban megtörtént és folyamatosan zajlik. A mai napig az eset áll fenn meggyökeresedett törvényességekben és konfliktusokban. A hitelezőknek még nem kellett megtérülniük egy fillér veszteségükkel.

QuadrigaCX: Tragédia vagy botrány?

2018 utolsó nagy kriptovaluta-támadása valójában nem is volt hack. Ez inkább egy személyes tragédia volt, amelyet pletykák és potenciális botrányok sújtottak, és ez szintén történetesen 190 millió dolláros befektetői eszközök elvesztését eredményezte.

Amikor 2018 decemberében a QuadridaCX vezérigazgatója, Gerald Cotton hirtelen elhunyt a Crohn-kórtól, a kriptovaluta világot sokkolta. Mint mindig, amikor egy fiatal elhunyt, ez is váratlan és pusztító veszteség volt.  

A veszteséget sajnos növelte, hogy az elmúlt nyolc hónapban senki, köztük Cotten egyetlen örököse, felesége, Jennifer Robertson sem tudott hozzáférni a Quadrigában birtokolt pénzeszközökhöz. Cotton tartotta a Quadriga digitális pénztárcáinak jelszavait. Titkosított laptopja áthatolhatatlannak bizonyult.

Ezenkívül több árnyékos egybeesés övezi az egész sajnálatos rendetlenséget. Elég megválaszolatlan kérdés létezik arról, hogy rengeteg pletyka található az átverésről és a kilépési stratégiákról.


Binance: Sötét ló hackerek

Ha volt egy csere, senki sem számított arra, hogy hacker áldozatává válik, az a Binance volt. Miután 2017 nyarán rátört a kriptovaluta színtérre, a Binance gyorsan az iparág vezetője lett a biztonság, a sokoldalúság és a puszta kereskedelem volumene szempontjából.

Májusban a csere a 40 millió dolláros hack. A bitcoin-állomány körülbelül két százalékát képviselve a Binance rendelkezett tartalékalapokkal, hogy fedezze ennek a mennyiségnek a veszteségét.

A kriptovaluta közösségre gyakorolt ​​hatásai azonban azonnal és erőteljesek voltak. Ha még a Binance sem volt biztonságban a hackerek ellen, akkor hol vannak biztonságban a digitális eszközök?

A jövő: Fényes vagy sivár?

2019-ben új tőzsdei bevezetések áradata érte el a piacot. Legtöbbjük a legtöbb kriptográfia révén elérhető szabványos biztonsági funkcióval büszkélkedhet.

A kriptovaluta-csere indítása azonban nagyon egyszerűvé vált. Ezenkívül nyereséges javaslat. Ez sok opportunista cserekapcsolathoz vezetett.

Ezért elengedhetetlen a jó hírű, szilárd platform kiválasztása. Néhány új csereprogram valóban elkötelezett a biztonság és a legjobb fajtájú szolgáltatási kínálat iránt.

Az egyik nemrég megjelent tőzsde, ecxx, elkötelezett a biztonságos és megbízható digitális vagyonvédelem mellett. Az ecxx tőzsde többrétegű biztonsággal büszkélkedhet, amelyet hivatásos és lakossági befektetők igényeinek kielégítésére terveztek.

Az Ecxx olyan jövőképet fogalmaz meg, amely magában foglalja a világ vezető digitális eszközváltását. Ez nagyobbat jelent, mint a Coinbase, a Binance vagy a Kraken. Ez azt is jelenti, hogy hosszú távon benne vannak.

A digitális eszközcserék előrehaladtával, felhasználóbarátabbá és interaktívabbá válva ez pozitív dolog, és talán ez azt jelenti, hogy a cserék manapság úgy tűnik, hogy tanulnak a múlt óriásainak múltbeli hibáiból, miközben az ecxx a biztonság és a bizalom iránt elkötelezett platformot épített.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map