Složeni žeton 101: Upoznajte spoj [COMP], aplikacija DeFi koja olujno uzima kripto svijet

Posljednjih nekoliko dana u kripto prostoru vladao je protokol pozajmljivanja decentraliziranih financija, Compoundov COMP žeton. COMP Token je 21. lipnja dosegao najvišu cijenu od 353 dolara i još uvijek je u porastu. Kripto prostor započeo je sa samo jednom kriptovalutom, Bitcoinom. No, s vremenom su stotine kovanica ušle u ovu industriju. U ovom ćemo vas članku provesti kroz nedostatke i znakove ovog tokena.

Put do slave: KO, proizvođač složenih detrona

Compound je već neko vrijeme u prostoru DeFi. Reklamirana je čak i kao najveća platforma za posudbu u prostoru DeFi. Međutim, ova je platforma uvijek stajala na drugom mjestu jer se Maker smatra zaštitnim znakom DeFi-a. Ukupna vrijednost zaključana u programu Maker toliko je visoka da već duže vrijeme dominira prostorom DeFi.

Vani sa starim, a unutra s novim. Spoj je olujno zauzeo prostor DeFi-a. Ubrzo nakon puštanja svog upravljačkog COMP tokena, čini se da je Compound iznad Mjeseca jer je platforma praktički svrgnula Maron.

COMP žeton 101Izvor

Compound postoji u prostoru DeFi od listopada 2018. Međutim, platforma se nije ni približila zaključavanju 200 milijuna dolara. Stvari su se dogodile tako brzo da je platforma srušila vlastite rekorde kao i drugi tijekom posljednjeg tjedna. Ukupna vrijednost zaključana u Compoundu bila je na minimumu od 90,403 milijuna USD 14. lipnja 2020.

Za manje od 24 sata brojke su se povećavale i nastavile su se u istom smjeru. U vrijeme pisanja ovog članka ukupna vrijednost zaključana u Compoundu iznosila je nevjerojatnih 559,572 milijuna USD.

COMP žetonIzvor

S druge strane, Maker je prethodno zaključao čak 764 milijuna dolara. Međutim, u vrijeme pisanja ovog dokumenta kreditna platforma imala je zaključano ukupno 478,825 milijuna dolara.

Nejednakost ukupne vrijednosti zaključane na vrhunskim DeFi platformama bila je toliko velika da je Maker prethodno dominirao više od polovice cijelog DeFi prostora. Ali, u vrijeme tiska, dominacija Compounda bila je 37,66 posto.

Uz to, Compound je pretekao Makera i u pogledu tržišne kapitalizacije. U vrijeme pisanja ovog članka, tržišna kapitalizacija Compounda iznosila je 3.620.446.079 američkih dolara, dok je tržišna kapitalizacija Makera bila samo 520.244.537 američkih dolara. Ova ogromna razlika jasno pokazuje da će dominacija Compounda trajati neko vrijeme.

Što je složeni [COMP] žeton?

Compound je decentralizirana financijska [DeFi] platforma koja svojim korisnicima omogućuje zaradu kamata, kao i posuđivanje imovine uz osiguranje. Najnovije izdanje platforme, žeton COMP omogućuje svojim korisnicima sudjelovanje u procesu upravljanja. Nedavno je ovaj upravljački token pušten u trgovanje. Ispod je snimka zaslona da biste je bolje razumjeli.

COMP žetonIzvor

Evo videozapisa tima na rudarenje boksovima da bolje razumijem žeton.

Rođenje COMP žetona

Još u veljači, spoj najavio da je platforma spremna za izbacivanje složenog upravljačkog tokena, popularno poznatog kao COM token. Iako je token najavljen prije nekoliko mjeseci, tim je odlučio preusmjeriti administraciju platforme za posudbu vlasnicima tokena iz tima. Ranije ovog mjeseca, anketa ‘Distribucija COMP-a među korisnicima’ dobila je stopostotni palac svih vlasnika tokena.

COMP žetonIzvor

Prije samo tjedan dana, tim Compounda otkrio je da je COMP, upravljački znak platforme za pozajmljivanje, dostupan svojim korisnicima. Ubrzo nakon objave, par COMP-ETH dobio je sklonište na decentraliziranoj burzi, Otkaži. Prvog dana par je zabilježio likvidnost veću od 2 milijuna dolara. U vrijeme pisanja ovog članka, registrirano je oko 2682 transakcija, a obim trgovine iznosio je 4.527.407 dolara.

Te brojke dodatno naginju činjenici da je žeton imao plodan početak.

Žeton COMP blazed the trag

Izdanje tokena COMP zaista se okrenulo. Međutim, značajan rast njegove cijene mnogima je smanjio posao. Nova generacija tokena rezultirala je gotovo nula podataka o cijeni prvog dana. Međutim, prema CoinMarketCap-u, token se 17. lipnja 2020. trgovao po cijeni od 82,99 USD. Nakon toga, vidjelo se kako cijena tokena ide uzbrdo s vrlo slabim neravninama.

COMP žetonIzvor

Nadalje, token se pao na najnižih 64,93 USD trećeg dana svog postojanja. No, čini se da najniža cijena nije potrajala dugo jer se žeton COMP popeo na najviših 234,46 dolara 19. lipnja 2020., što je bilo manje od 24 sata. U vrijeme pisanja ovog članka, token je trgovao na najvišoj razini od 353,18 dolara uz rast cijene od 71,64 posto u protekla 24 sata.

Uz to, zabilježen je i porast tržišne kapitalizacije tokena, jer ona trenutno iznosi 904.598.784 dolara, što ga gura na 19. mjesto na vrhu liste kriptovaluta CoinMarketCap.

Pitate što je uzrokovalo ovu značajnu uzlaznu putanju?

Je li Coinbase napajao ovaj skup cijena cijena žetona?

Coinbase sa sjedištem u San Fransiscu bila je jedna od prvih burzi kriptovaluta koja je najavila podršku za comp token. Burza je objavila post na blogu najavljujući da će se token lansirati na Coinbase Pro od 22. lipnja 2020., a trgovačke aktivnosti započet će sljedeći dan. Razmjena je izložila sustavni postupak ukrcavanja u novootpušteni žeton.

U ponedjeljak, 22. lipnja, naše knjige naloga COMP-USD i COMP-BTC ući će u način samo prijenosa, prihvaćajući dolazne prijenose COMP-a u podržanim regijama. Narudžbe se ne mogu poslati niti ispuniti. Knjige narudžbi bit će u načinu samo prijenosa najmanje 12 sati. https://t.co/maPTOLdYiW

– Coinbase Pro (@CoinbasePro) 18. lipnja 2020

Coinbase nije jedina burza koja je pokazala interes za ovaj najnoviji upravljački token. Razmjena kriptovaluta FTX, koja je objavljena tek prošle godine, otišla je korak ispred i ne samo da je uvrstila COMP, već je i pokrenula trgovinu ročnicama za token. Prosječna cijena trgovačkih parova, COMP / ETH i COMP / USDT na Poloniexu, kao i COMP / USD na FTX US, a zatim COMP / USD na FTX, izračunavat će se kao COMP indeksna cijena na burzi.

Nakon FTX-a kao i najave Coinbasea, cijena tokena porasla je za gotovo 80 posto.

Mislite li da je Compoundov COMP žeton ovdje ili ostaje samo čudo od devet dana?

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map